Ліга Європи: «Зоря» в драматичній боротьбі поступилася «Лейпцигу» та вибула з турніру

У цій парі беззаперечним фаворитом був «Лейпциг». Але, мабуть, у німецькому клубі недооцінили можливості «Зорі», ледь не повторивши помилку «Браги», яку луганці пройшли на попередньому етапі.

Українська команда була близькою до того, аби залишити за бортом Ліги Європи потужного суперника, але поступилася в протистоянні з драматичним сюжетом.

Малюнок гри у Лейпцигу нагадував попередню зустріч між цими командами у Запоріжжі — гравці німецького клубу володіли територіальною перевагою і за першої нагоди обстрілювали володіння Луїса Філіпе з будь-яких позицій. Утім, особливої наснаги в діях господарів помітно не було. Мабуть, клуб із України не став для них значним подразником.

Велика кількість ударів у виконанні футболістів «Лейпцига» переросла в якість уже на сьомій хвилині, коли Кунья пробив із-за меж штрафного майданчика, а голкіпера луганців увів в оману невеликий рикошет. Але підопічні Юрія Вернидуба, поступаючись у рахунку, продовжували діяти спокійно, дисципліновано, наполегливо шукали шляхи до чужих воріт та зуміли результативно відповісти незадовго до перерви. Подачу з флангу Караваєва вдало використав Рафаель, пробивши головою повз Мвого.  

Рахунок 1:1 уже влаштовував гостей, а на початку другого тайму вони забили й вдруге. У ході блискавичної контратаки Караваєв пройшов до штрафного господарів та пробив у напрямку дальнього кута воріт, де Гордієнко виявися першим на м’ячі та заніс його у ворота разом із собою.   

Опинившись на межі фіаско, німці провели перестановки у складі, й Огюстен, який вийшов на заміну, зумів звільнитися з-під опіки захисників луганців, використавши пас Вернера, — 2:2. Вирішальний м’яч виявився також на рахунку гравця, який розпочав гру у запасі. Форсберг на 90-й хвилині реалізував пенальті, призначений за гру рукою Віталія Вернидуба.

Гравець збірної України Олександр Караваєв вийшов у стартовому складі «Зорі», відіграв увесь матч та відзначився двома гольовими пасами.

Ліга Європи. Раунд плей-офф. Матч-відповідь

«Лейпциг» (Німеччина) — «Зоря» (Україна) — 3:2 (1:1)

Голи: Кунья (7), Огюстен (69), Форсберг (90, з пенальті) — Рафаель (35), Гордієнко (48).

«Лейпциг»: Мвого, Лаймер (Брума, 79), Конате (Форсберг, 59), Орбан (к), Клостерман,   Ільсанкер, Кампль, Кунья, Забітцер, Поульсен (Огюстен, 59), Вернер.

«Зоря»: Луїс Філіпе, Тимчик, Вернидуб, Сваток, Михайліченко, Харатін, Сілас, Караваєв (к), Гордієнко (Кочергін, 68), Кабаєв (Чеберко, 69), Рафаель (Прийма, 80).

Перший матч — 0:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2018 01:23

Ліга Європи: «Зоря» у меншості встояла проти «Лейпцига»

Ключовим епізодом першого поєдинку «Зорі» з «Лейпциг...

10.08.2018 01:21

Ліга Європи. «Зоря» розпочинає виступ у турнірі з ничиєї з «Брагою»

Старт єврокубкового сезону приніс луганській «Зорі» супере...

05.05.2018 23:35

Прем’єр-ліга: «Шахтар» перемагає «Зорю» й перебуває за крок від чемпіонського титулу

У суботу відбулися три поєдинки 30-го туру Прем’єр-ліги. «...

Підписатися на новини