Апетит Руслана Маліновського в Бельгії: 16 забитих м'ячів, 11 із них — після штрафних ударів

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський продовжує забивати за бельгійський «Генк».

Український хавбек переїхав до Бельгії ще взимку 2016 року. На той момент він належав «Шахтарю», але влітку 2017-го «Генк» викупив права на футболіста, підписавши з ним контракт на чотири роки.

У результаті Маліновський уже два з половиною роки захищає кольори «магістрів» та є одним із лідерів команди. Його розкішні голи викликають захоплення у глядачів на трибунах, а точні передачі допомагають партнерам завдавати вирішальних ударів.

Загалом Маліновський провів за «Генк» 86 поєдинків, в яких забив 16 м’ячів та віддав 18 результативних пасів. У чемпіонаті на рахунку 25-річного гравця 71 матч, 11 голів і 17 асистів. У Кубку Бельгії Руслан за дев’ять ігор відзначився тричі. У Лізі Європи українець за шість зустрічей записав до свого активу два м'ячі й одну результативну передачу.

Майстер стандартних положень

Що цікаво, 11 зі своїх 16-ти голів за «Генк» хавбек оформив після штрафних ударів. Чотири рази Маліновський забивав із гри, а також реалізував один пенальті.

У новому сезоні гравець збірної України уже має «2+2» за системою «гол+пас». У поєдинку кваліфікації Ліги Європи проти «Фоли» Руслан забив зі штрафного, а в неділю в матчі чемпіонату Бельгії проти «Локерена» знову реалізував стандарт, а також віддав два асисти.

«Коли почну забивати зі штрафних у збірній України? У матчах Ліги націй і почну! Чесно кажучи, у мене в національній команді поки що не було особливих моментів для штрафних. Тільки в Ісландії, але там до воріт було 35 метрів. Як тільки з’явиться можливість пробити, обов’язково це зроблю. Прорве — я в цьому впевнений», — говорить Руслан Маліновський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.04.2024 16:00

Євро-2024. Кадри збірної України у відбірному турнірі: Руслан Маліновський

У відборі Євро-2024 півзахисник італійського «Дженоа» Русл...

20.03.2024 13:00

Руслан Маліновський: «Потрібно з перших хвилин взяти гру у свої руки, бути готовими до боротьби»

Півзахисник збірної України Руслан Маліновський поділився очікуваннями...

17.03.2024 15:43

«Дженоа» Руслана Маліновського виборов нічию в матчі чемпіонату Італії

У межах 29-го туру італійської Серії А «Дженоа» півзахисни...

10.03.2024 10:00

«Дженоа» Руслана Маліновського зазнав домашньої поразки в матчі італійської Серії А

У матчі 28-го туру італійської Серії А «Дженоа» півзахисни...

Підписатися на новини