У Краматорську пройшов турнір пам’яті загиблих воїнів-десантників

19—20 липня на Донеччині проходив турнір, присвячений пам’яті воїнів-десантників, які загинули в зоні бойових дій на сході України. Змагання проводилися спільно Десантно-штурмовими військами ЗСУ та Федерацією футболу України.

Краматорськ було обрано місцем проведення матчів не випадково: саме це місто Донецької області у квітні—липні 2014 року звільняли та захищали бійці-десантники.

Перед початком турніру військові здійснили символічне десантування на футбольне поле стадіону «Авангард» із прапорами України, ДШВ та Федерації футболу України.

У змаганнях брали участь шість частин Десантно-штурмових військ Збройних сил України:

  • 25-а окрема повітрянодесантна бригада (Гвардійське, Дніпропетровська область);
  • 79-а окрема десантно-штурмова бригада (Миколаїв);
  • 80-а окрема десантно-штурмова бригада (Львів);
  • 81-а окрема аеромобільна бригада (Краматорськ);
  • 95-а окрема аеромобільна бригада (Житомир);
  • 199-й навчальний центр (Житомир).

Перед початком турніру збірна України серед ветеранів провела символічну гру проти командування ДШВ. Клас зірок дався взнаки, і підопічні Анатолія Дем’яненка перемогли військових із рахунком 5:2.

 

У матчі за п’яту сходинку «80-ка» перемогла 81-у бригаду з рахунком 3:1. Бронза дісталася 25-й бригаді, яка в поєдинку за третє місце обіграла 199-й навчальний центр — 1:0. У матчі ж за головний трофей турніру зійшлися 79-а та 95-а бригади. 2:1 — звитяга миколаївської команди.

Радник президента ФФУ Валентин Латипов відзначив важливість подібних турнірів для підвищення бойового духу та зміцнення стосунків.

 

«Перш за все, хочу передати вітання від президента національної асоціації Андрія Павелка та головного тренера збірної України Андрія Шевченка. Радий, що представники всіх Десантно-штурмових військ зустрілися на футбольному полі, — це демонструє єдність наших Збройних сил. Хочу побажати вам мирного неба, скорішої перемоги та міцного здоров’я», — сказав Валентин Латипов.

Відзначимо, що витрати на придбання кубків, медалей, дипломів, грамот, вимпелів, пам’ятних призів, сувенірної атрибутики для нагородження команд-учасниць, переможців, призерів змагань, кращих гравців, а також на спортивний інвентар взяла на себе федерація футболу.

 

 

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
28.12.2020 15:08

D-дипломи Української асоціації футболу вперше отримали військовослужбовці Збройних сил України

У Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського...

08.11.2019 13:00

У Національній академії Держприкордонслужби урочисто відкрили нове футбольне поле

7 листопада в Національній академії Державної прикордонної служби Укра...

Підписатися на новини