Збірна ветеранів України: легенди футболу перемогли десантників на відкритті престижного турніру

Змагання серед військових в Україні за останні роки стали доброю традицією. Спецназівці, прикордонники, поліцейські, моряки…

Після важкої та небезпечної служби зі збереження в країні миру та територіальної цілісності молоді хлопці залюбки виходять на футбольні поля. Так, 1920 липня у Краматорську зусиллями Федерації футболу України, командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, Асоціації ветеранів футболу України, ТОВ «Агробізнес» та місцевої влади був проведений турнір серед шести команд ДШВ ЗСУ, присвячений пам’яті полеглих на сході України десантників. Аби визначити найсильніших, до Краматорська з'їхалися десантники з усієї України, а в рамках урочистої церемонії відкриття на них чекав сюрприз — найкращі гравці команд-учасниць, сформувавши збірну ДШВ ЗСУ, провели товариський матч зі збірною України серед ветеранів.

 

Теплі та оптимістичні слова від футбольних керівників та командирів доповнило яскраве шоу — після виконання Гімну України та хвилини пам’яті на честь загиблих у центральному колі приземлилися шестеро парашутистів із прапорами команд-учасниць турніру. «Для десантників цей турнір украй важливий, — відзначив заступник командувача ДШВ ЗСУ Сергій Артамощенко. — У хлопців небагато вільного від виконання основних завдань часу, і вони проводять його у власне задоволення. П’ять наших команд беруть участь у відкритому чемпіонаті України Героїв АТО, це є справжньою віддушиною в їхньому житті. Звітний турнір ми започаткували спільно з Федерацією футболу України, і символічно, що він відбувся в Донецькій області. Справжній подарунок ми отримали від наших футбольних кумирів. Вони молодці, що грають саме заради миру та єдності в Україні, всюди привертають увагу до питань українського війська. Гра зі збірною ветеранів значно підвищила статус турніру, тепер він стане головним змаганням року для десантно-штурмових військ».

Збірна зірок футболу під керівництвом Анатолія Дем’яненка та Володимира Лозинського з Владиславом Ващуком, Олегом Собуцьким, Сергієм Нагорняком, Володимиром Єзерським, Сергієм Поповим, Богданом Шершуном, Віталієм Самойловим, Андрієм Оксимцем, Олександром Венглинським, Святославом Сиротою, Володимиром Бондаренком, Сергієм Шищенком та В’ячеславом Свідерським у складі показала «крилатій піхоті» справжній майстер-клас, перемігши з рахунком 5:2.

 

Голи у збірної України на рахунку Олега Собуцького, Віталія Самойлова (обидва забили по два м'ячі) та Сергія Шищенка, у десантників двічі відзначився Микола Шпінь. Додала різноманітності матчу участь у ньому відомого телеведучого Ігоря Циганика та його стрімкі проходи правим флангом…

Запам'ятався десантникам цей чудовий день і цінними подарунками. Від Федерації футболу України м’ячі та сувенірну атрибутику учасникам від імені Андрія Павелка вручив Валентин Латипов. А з рук гравців збірної ветеранів десантники отримали м’ячі з автографами та фірмові футболки. Після завершення виставкового матчу вся увага присутніх переключилася на футбольний турнір, де шість команд у запеклій боротьбі визначали переможців.

«Це не просто футбольний матч чи турнір, це радше зустріч друзів, яких об’єднали футбол та любов до батьківщини, — підсумував напружений день віце-президент ФФУ, організатор збірної України серед ветеранів Олег Собуцький. — У Відкритому чемпіонаті України Героїв АТО беруть участь п’ять команд із ДШВ ЗСУ, усі вони дуже серйозно ставляться до започаткованого нами цього року турніру та ставлять перед собою найвищі завдання. Хлопці молодці, стараються, і ми маємо їм через футбол бодай на день-два допомогти забути про військові будні. Ми зробимо все можливе, аби ще один започаткований ФФУ турнір, серед підрозділів ДШВ ЗСУ, став традиційним та увійшов до календаря змагань.

Знамениті вітчизняні футболісти лише вітають такі починання, своєю присутністю додаючи змаганням інтересу та масовості. Хоч десантники й поступилися, це анітрохи їх не розчарувало. Навпаки, тим краще вони будуть готуватися до реваншу наступного року. Так само, власне, як це зараз роблять їхні брати-спецназівці.

У Вінниці влітку щороку зусиллями спецназівця та голови Громадської Спілки «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» Анатолія Слівінського проводиться турнір «Кубок героїв спецназу», де ми на закритті граємо зі збірною ССО ЗСУ. Наступної п’ятниці на нас чекає черговий візит до Вінниці та гра на Центральному стадіоні. А виступи у зоні ООС збірна продовжить 2 серпня, коли у Красногорівці, що лише в кількох кілометрах від Донецька, зіграє на честь Дня ВДВ зі складеною з десантників та спецназівців командою. Ще будуть ігри в Балті (28 липня), Івано-Франківську (11 серпня), Волочиську (24 серпня) та  багатьох інших містах. Ось так, об’єднуючи зусилля за допомогою футболу, ми спільно намагаємося здолати ворога та повернути мир на нашу землю».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.04.2020 13:00

В'ячеслав Шевчук: «Запам'яталися всі матчі збірної України у Львові»

Екс-гравець національної збірної України В'ячеслав Шевчук, який провів...

25.03.2020 17:01

АВФУ тримає зв’язок та надає допомогу ветеранам футболу

Ініціатива Української асоціації футболу щодо допомоги в боротьбі...

23.02.2020 20:15

Виповнилося чотири роки із дня створення збірної України серед ветеранів

23 лютого 2016 року у приміщенні Будинку футболу в урочистій атмосфері...

18.02.2020 11:03

До п’ятої річниці боїв під Дебальцевим у Снятині відбувся турнір за участі збірної ветеранів України

15 лютого в місті Снятин, що в Івано-Франківській області, відбувся фу...

Підписатися на новини