Друга ліга. Амбіції учасників перед стартом турніру: в очікуванні запеклої боротьби у двох групах

20 команд виявили бажання виступати у другій лізі першості України. Суперництво знову точитиметься у двох групах за територіальним принципом.

Учасників могло бути й більше, але спочатку керівництво ФК «Скала» (Стрий) повідомило, що збирається зосередитися на виступі своїх представників у першості ДЮФЛУ, а потім через фінансові проблеми зійшов з дистанції й охтирський «Нафтовик-Укрнафта».

Звичайно, не може не тішити, що після нетривалої перерви статус професіональних команд повернули собі «Гірник» (Кривий Ріг) та херсонський «Кристал», які, до речі, не приховують своїх честолюбних планів. Керманич «Гірника» Геннадій Приходько збирається робити ставку на доморощених виконавців. І ті поки що не розчаровують місцевих уболівальників, демонструючи злагоджені дії в контрольних поєдинках. З однаковим рахунком (2:1) «Гірник» узяв гору над більш іменитими «Гірником-Спорт» (Горішні Плавні) та «Зіркою» (Кропивницький), та головне, що ці звитяги не можна назвати випадковими. Капітан команди Андрій Григорик відзначив, що ці перемоги додали йому та партнерам упевненості у своїх силах, і вони з нетерпінням очікують нових випробувань. Тим більше, що для якісного підготовчого процесу «Гірника» створені належні умови.

Задоволений самовіддачею своїх підопічних і головний тренер «Кристалу» Олександр Овчинников, команда якого в спарингу вирвала перемогу в ще одного представника першої ліги — «Балкан» (2:1). Херсонські футболісти добре вивчили гру суперника, здивувавши виконавців з Одеської області гострими продуманими контрвипадами, до яких ті виявилися неготовими. Вдало стартував «Кристал» й у Кубку України, здобувши путівку до другого попереднього раунду у протистоянні з сусідами з «Енергії».

Новачок херсонців Владислав Ігнатьєв відзначив хороший мікроклімат у колективі. До речі, цей вихованець місцевого футболу останнім часом виступав за молодіжку одеського «Чорноморця» та запорізький «Металург», але повернувся додому й зараз переконаний, що «Кристалу» до снаги замахнутися на призове місце.

Що ж до суперництва в групі «А», то, пригадується, ще на початку цього року футболістів «Полісся» націлили на здобуття в нинішньому сезоні путівки до першого дивізіону. У підготовчий період головному тренеру Олександру Призетку вдалося стабілізувати склад, і це далося взнаки. Із кожним контрольним матчем житомирці діяли все більш злагоджено і, зокрема, записали до свого активу перемогу в Києві над «Оболонню-Бровар» — 1:0.

«Буковину», як відомо, залишила група провідних гравців, проте керманичу команди Віктору Мглинцю вдалося знайти їм рівноцінну заміну. Відрадно, що досвідчений наставник докладає чимало зусиль, аби повертати додому вихованців чернівецького футболу. Останні придбання клубу — захисники Микола Павлюк та Олександр Віксич, які раніше виступали за харківський «Геліос» та охтирський «Нафтовик-Укрнафту» відповідно.

Із нетерпінням чекають дебюту в другій лізі й футболісти ужгородського «Миная» та «Чайки» (Петропавлівська Борщагівка). Й оскільки в цих колективах не бракує гравців із досвідом виступів за команди майстрів, то, думається, їх не влаштує роль статистів. Отже, можна передбачити запеклу боротьбу на всіх поверхах турнірної таблиці. Тим більше, що, згідно з регламентом, команди, які посядуть останні місця у своїх групах, змушені будуть розпрощатися зі статусом професіоналів.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.04.2024 16:54

Друга ліга. Вагоме слово легіонерів ФК «ЮКСА» та «Звягеля»

У 25-му турі другої ліги команди із чільної групи свої поєдинки провод...

17.04.2024 16:55

Друга ліга. «ЮКСА», «Дружба» та «Чайка» перемагають, а «Звягель» зміцнює тренерську ланку

Відбулися поєдинки 24-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

13.04.2024 12:00

Друга ліга. ФК «ЮКСА» не скористався нагодою відірватися від переслідувачів

Відбулися поєдинки 23-го туру чемпіонату України серед команд другої л...

07.04.2024 17:43

Друга ліга. Аргументи ФК «ЮКСА» у Звягелі виявилися вагомішими

У 22-му турі чемпіонату другої ліги сьогодні в епіцентрі уваги були ві...

Підписатися на новини