Перший попередній етап Кубку України. Огляд матчів

Учора та сьогодні відбулися поєдинки першого попереднього етапу Кубку України сезону-2018/2019.

Стартовий матч розіграшу відбувся в Бериславі, де «Таврія-Сімферополь» приймала «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка). Перед поєдинком пройшла злива, що відразу ж ускладнило спроби учасників порадувати комбінаційним футболом. На важкому газоні обидві команди змушені були взяти на озброєння довгі передачі, і завзятої боротьби на другому поверсі не бракувало. Перший тайм можуть записати до свого активу господарі, яким додав наснаги та впевненості у своїх силах швидкий гол, забитий захисником Віталієм Фетісовим уже на 13-й хвилині.

По перерві гості, які продемонстрували добру фізичну підготовку, зуміли вирівняти гру, а наприкінці поєдинку навіть почали диктувати свої умови, хоча найкращу нагоду відзначитися не використав згаданий уже Фетісов, який, підключившись до наступу, схибив, пробиваючи з вигідної позиції.

Головний тренер «Таврії-Сімферополь» Сергій Шевченко, хоч і нарікав, що на атакувальному потенціалі команди негативно позначилася відсутність травмованого лідера нападу Євгена Соколана, все ж залишився задоволеним діями своїх підопічних. Адже здобута звитяга — 1:0 наблизила друголігову «Таврію-Сімферополь» до зустрічі зі старшими за рангом суперниками, як це вже було в минулому сезоні.

Не приховував радості й Віталій Фетісов, адже саме його гол став першим у звітному розіграші Кубка. Утім, він зазначив, що для здобуття перемоги довелося докласти чимало зусиль, оскільки «Чайка», незважаючи на свій статус дебютанта професіональних змагань, запам’яталася своєю непоступливістю.

«Кристал» переміг у дербі

Із великим інтересом очікувалося дербі в Новій Каховці, де «Енергія» приймала сусіда, «Кристал» із Херсона, який не тільки повернувся до другої ліги, а й підсилився цілою групою відомих виконавців. Суперники не відсиджувалися в обороні, багато атакували флангами, але поблизу воріт вправнішими були   захисники, та й голкіпери діяли надійно. Однак у середині другого тайму херсонець Андрій Барладим забив гол, який виявився переможним.

Аматори крокують далі!

Неочікувано розгорталися події в Миколаївці, де найсильніша аматорська команда України, «Вікторія», приймала тернопільську «Ниву». Незважаючи на аматорський статус, колектив із Сумської області має у своїх лавах кількох іменитих гравців, зокрема, захисника Олександра Яценка, відомого за виступами в київському «Динамо» та одеському «Чорноморці», тоді як за «Ниву» грає переважно молодь. Отже, у ролі екзаменаторів швидше виступали досвідчені господарі, які вже в першій половині першого тайму вигравали — 2:0 після дублю вихованця одеського футболу В’ячеслава Акімова. Єдине, що вдалося тернопільцям, так це в середині другої 45-хвилинки скоротити відставання в рахунку до мінімуму. «Вікторія» здобула перемогу — 2:1, яку аж ніяк не можна назвати випадковою.

Змусила рахуватися із собою й ще одна аматорська команда, із Лебедина, яка дала бій гостям із Житомира. Основний час завершився внічию — 0:0. Не змінився рахунок і в овертаймі. У підсумку все вирішилося в серії післяматчевих пенальті. Щасливий квиток витягнули господарі. Ще один кубковий сюрприз!

Вирішальна серія пенальті

Швидкі голи було забито в Нікополі, де футболісти «Миру» постаралися зняти з порядку денного питання про переможця ще до перерви. Другий тайм став простою формальністю, хоча господарі намагалися забити гол престижу, і зрештою їм це вдалося.

Намагалася постояти за честь гостей і «Буковина». На 20-й хвилині після подачі кутового дебютант чернівецької команди Андрій Понєдєльнік із близької відстані вколотив м’яч у ворота «Калуша». По перерві господарі доклали чимало зусиль, аби врятуватися від поразки, і в середині другого тайму зрівняли рахунок. Доля путівки до наступного раунду вирішувалася в серії післяматчевих пенальті. Завдяки відмінній реакції воротаря Романа Герича перемогу відсвяткував «Калуш». Для його наставника Василя Малика, який раніше очолював стрийську «Скалу», старт у кубковому турнірі виявився успішним.

Прихована додаткова інтрига в Одесі

Інтерес до поєдинку в Одесі між командою «Реал Фарма» та вінницькою «Нивою» підігрівало те, що гостей очолював Денис Колчин, який тривалий час виступав у складі «Чорноморця». І його підопічні постаралися не підвести свого наставника. Уже в дебюті вони відкрили рахунок і надалі впевнено відбивали атаки господарів. А наприкінці матчу відзначилися вдруге, змусивши суперника зійти з дистанції.

Ніхто не хотів поступатися і в Млинові та Хмельницькому, хоча здавалося, тому ж «Поділлю» буде важко конкурувати з «Металургом», який плідно попрацював на трансферному ринку. І  запоріжці, додавши обертів у середині другого тайму, таки схилили шальки терезів на свою користь. А в поєдинку «Верес» — «Минай» усе вирішувалося в серії післяматчевих пенальті, адже основний і додатковий час переможця не виявили. У найпотрібніший момент влучнішими виявилися закарпатці, які скористалися похибкою господарів при реалізації  аж 10-го (!) пенальті.

17.07.2018
м. Берислав, стадіон «Машинобудівник» «ТАВРІЯ-СІМФЕРОПОЛЬ» «Чайка» (П. Борщагівка) 1:0 (1:0)
18.07.2018
смт Миколаївка, стадіон «Вікторія» «ВІКТОРІЯ» (Миколаївка) «Нива» (Тернопіль)            2:1 (2:0)
м. Калуш, стадіон «Хімік» «КАЛУШ» (Калуш) «Буковина» (Чернівці) 1:1, по пен. — 4:3
с. Лебедин, Черкаська обл., стадіон «ЛНЗ-Арена» «ЛНЗ-ЛЕБЕДИН» (Лебедин) «Полісся» (Житомир) 0:0, по пен. — 4:2
м. Одеса, стадіон «Іван» «Реал Фарма» (Одеса) «НИВА» (Вінниця)                0:2
м. Нікополь, стадіон «Електрометалург» «Нікополь» (Нікополь) «МИР» (Горностаївка)         1:4 (0:4)
м. Нова Каховка, стадіон «Енергія» «Енергія» (Нова Каховка) «КРИСТАЛ» (Херсон)            0:1 (0:0)
м. Хмельницький, стадіон СК «Поділля» «Поділля» (Хмельницький) «МЕТАЛУРГ» (Запоріжжя)  0:2 (0:0)
смт Млинів, стадіон «Колос» «Верес» (Рівне) «МИНАЙ» (Ужгород) 1:1, по пен. — 9:10  
  «Нафтовик-Укрнафта» (Охтирка) «ГІРНИК» (Кривий Ріг) -:+

Нагадаємо, що перший попередній етап Кубку України, як і наступні стадії, складається з одного матчу. Офіційний сайт ФФУ інформуватиме про перебіг подій у турнірі. Також до вашої уваги сторінка змагань у мережі Facebook.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.02.2024 16:55

Фінал Vbet Кубку України-2023/2024 відбудеться 15 травня в Рівному на стадіоні «Авангард»

Сьогодні, 20 лютого в столичному Будинку футболу відбулося засідання В...

02.11.2023 18:53

Vbet Кубок України-2023/2024. 1/4 фіналу: офіційні дані

Сьогодні, 2 листопада відбулися два чвертьфінальні матчі розіграш...

25.09.2023 14:00

Vbet Кубок України-2023/2024: призначено офіційних осіб на матчі 1/8 фіналу

Комітети Української асоціації футболу призначили офіційних осіб на&nb...

15.12.2021 15:18

Vbet Кубок України-2021/2022. Визначилися пари суперників в 1/4 фіналу

Сьогодні в Києві в Будинку футболу відбулося жеребкування 1/4 фіналу р...

Підписатися на новини