Паулу Фонсека: «У другому таймі ми за всіма параметрами були сильніші за «Динамо»

Після фіналу Кубку України португальський наставник донецького «Шахтаря» поспілкувався з пресою.

Гірники з рахунком 2:0 обіграли київське «Динамо» на «Дніпро-Арені» та здобули 12-й Кубок України у власній історії. Головний тренер помаранчево-чорних Паулу Фонсека поділився враженнями після перемоги своїх підопічних:

— Сьогодні було прекрасне видовище, повний стадіон, фантастична атмосфера. Уболівальники чудово підтримували свої команди. Коли таке відбувається, формуються всі умови для свята. Команди поважають одна одну. Сьогодні не було конфліктів, проблем. Також я хочу відзначити роботу бригади арбітрів.

Гадаю, ми виграли заслужено, оскільки всі 90 хвилин були кращою командою, були ближчими до голу, ніж суперники. Поєдинок видався тактичним, явних гольових моментів не було. У другому таймі за всіма параметрами «Шахтар» виявився сильнішим за «Динамо». Упевнений, що наша перемога є абсолютно заслуженою.

Чому у стартовому складі вийшов Алан Патрик, а не Віктор Коваленко?

— Коваленко грав в останньому матчі чемпіонату. У нас було на день менше відпочинку, ніж у «Динамо», тому ми захотіли дещо оновити команду. Я зараз говорю про фізичний стан гравців. В Алана є певні характеристики, які були необхідні в сьогоднішньому поєдинку. Він більше підходив саме для такого типу гри, ніж Віктор. 

Чи принципово для вас виграти матч проти «Динамо» в останньому турі чемпіонату України?

— Нам потрібно здобути ще одну перемогу. Попереду поєдинок із «Вересом», ми хочемо його виграти. Уже завтра розпочнемо підготовку до цієї зустрічі. Якщо переможемо, то в останньому турі не доведеться обов’язково здобувати три очки.

Є інформація, що вами цікавляться англійські клуби. Їхні представники контактували з вашим агентом?

— Це нормально, що клуби з інших країн виявляють інтерес. Ми виграємо в Україні, команда провела чудову кампанію в Лізі чемпіонів. Однак зараз я повністю сконцентрований на «Шахтарі» та хочу здобути перемогу у Прем’єр-лізі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2023 22:06

Ліга конференцій. «Динамо» програло «Бешикташу» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації

Київське «Динамо» продовжило свій виступ у Лізі конференці...

10.08.2023 23:15

Ліга конференцій. Дебют «Динамо» в турнірі завершився поразкою від «Аріса»

Четверта команда попереднього розіграшу УПЛ, київське Динамо», д...

Підписатися на новини