Анатолій Бузнік: «Важливо якнайшвидше визначитися з кістяком студентської збірної»

Після участі в січневому Меморіалі Олега Макарова студентська збірна України з футболу зібралася вдруге цього року — для виступу на міжнародному турнірі «Карпатський простір» в Івано-Франківську.

— Я не приховую, що на Всесвітній універсіаді, яку у 2019 році прийматиме італійський Неаполь, ставку робитиму на гравців, що виступають у першості України серед вузівських команд, — сказав головний тренер студентської збірної України Анатолій Бузнік. — Аби не помилитися з вибором кандидатів, мені останнім часом довелося побувати на більш ніж 20-ти матчах у Києві, Чернівцях, Сумах… І відрадно, що всі ті виконавці, яких я хотів бачити у збірній, прибули на початку травня до Івано-Франківська.

— Проте серед них було й кілька тих, хто вже виступає на професіональному рівні — за команди майстрів…

— І за це спасибі керманичам цих команд. До того ж тут вигода була обопільна. Адже дехто з футболістів не міг виступати через перебір попереджень, іншим бракувало ігрової практики, або їхній клуб уже виконав завдання на сезон... Загалом, я залишився задоволений своїми підопічними.

— Мабуть, статус турніру «Карпатський простір» був би вищим, якби в ньому, як і планувалося, взяли участь поляки…

— Питання, чому наші сусіди не приїхали, не в моїй компетенції, знаю тільки, що з ними тривалий час велися перемовини. Але, повірте, команда івано-франківського коледжу фізичного виховання, яка замінила збірну Польщі, була гідним суперником, тим більше, що її підсилили кількома гравцями друголігового місцевого «Прикарпаття».

— Ви надали можливість проявити себе всім 20-ти виконавцям, що були викликані до збірної. За якою тактичною схемою діяли ваші підопічні, кого б ви відзначили, а хто не виправдав сподівань?

— Я є прибічником схеми 4—3—3, коли ж ми діяли у три центральні захисники, то брали на озброєння 3—4—3. Тим більше, що в кожному матчі ми впевнено диктували умови, і була нагода експериментувати. Що ж до оцінки гри окремих футболістів, то давайте обійдемося без конкретики. Адже на цьому етапі важливо було посісти перше місце, а також визначитися з тими гравцями, що складуть кістяк збірної в майбутньому. Із цими завданнями ми впоралися.

— Кращим гравцем турніру «Карпатський простір» було визнано Андрія Штогрина. Що можете сказати про нього?

— Це універсальний футболіст, який може ефективно зіграти як на фланзі півзахисту, так і на вістрі атаки. Андрій — вихованець «Чорноморця», і якщо він сумлінно тренуватиметься, то зможе не тільки стати одним із лідерів студентської збірної України, але й закріпитися в одеській команді майстрів. Утім, це я можу сказати про багатьох моїх нинішніх підопічних, вони — перспективні, голодні до перемог, і тепер усе залежить передусім від них самих.

— В одному з інтервю ви зазначали, що хочете, аби студентська збірна України збиралася тричі на рік…

— Після завершення турніру в Івано-Франківську я мав розмову з президентом Всеукраїнської футбольної асоціації студентів Іваном Крульком, і він підтвердив, що докладаються зусилля, аби наприкінці жовтня мої підопічні провели спаринги зі збірною однієї із сусідніх країн. Як бачите, поки що все йде за планом.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.01.2020 15:01

Анатолій Бузнік: «Знайомство з новими підопічними відбудеться у травні на «Карпатському просторі»

На минулорічній Універсіаді в італійському Неаполі студентська збірна...

18.07.2019 14:01

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Італії нам забракло якісної ротації гравців»

Студентська збірна України з футболу повернулася зі Всесвітньої універ...

30.06.2019 12:00

Анатолій Бузнік: «На Універсіаді в Неаполі ми поставили перед собою максимальне завдання»

30 червня студентська збірна України з футболу вирушає до італійського...

29.06.2019 22:40

Студентська збірна України завершила підготовку до Всесвітньої універсіади перемогою

30 червня футболісти студентської збірної України вирушать до італійсь...

Підписатися на новини