Володимир Рева: «Аналітичний центр надав нам усю необхідну інформацію...»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева розповів про підготовку команди до поєдинків відбору до чемпіонату світу-2019 проти Хорватії та Данії.

29 березня національна жіноча збірна України з міжнародного аеропорту «Бориспіль» транзитом через Стамбул вирушила до Хорватії, де готуватиметься до матчу відбору ЧС-2019 проти «картатих». 

— Ваша команда раніше прибуває до Хорватії для підготовки до матчу. Із чим це пов’язано?

— Погодні умови в Україні не дають нам можливості провести заплановані тренування вдома. Федерація футболу та Асоціація жіночого футболу пішли нам назустріч і дали можливість розпочати роботу безпосередньо там, де ми гратимемо перший поєдинок, проти Хорватії, на кілька днів раніше.

— За яким графіком працюватимете в Хорватії?

— Щодня — два заняття: ігрове тренування та теоретична частина.

— Розкажіть про останні новини з табору команди.

— Кістяк у нас сталий, на цей збір викликана лише одна нова футболістка — Софія Соломаха, за ще однією потенційною дебютанткою ми продовжуємо стежити. Софія вперше в команді, тому основним завданням на цей цикл для неї стане адаптація в колективі. Вона тільки-но входить в родину національної збірної.

— В якому стані зараз перебуває збірна Хорватії? У Львові (1:1. — Прим.авт.) «картаті» вирвали нічию на останніх хвилинах… 

— Хорватія — дуже боєздатна команда, добре підкована тактично. Новий тренер здійснив декілька змін, які пішли колективу на користь. Незважаючи на міжнародні рейтинги, хорватки — дуже добротна збірна. Ми забули гру у Львові, все розпочинається з нуля.

— Що можете сказати про данську команду — фіналіста останнього Євро?

— Аналітичний центр надав нам усю необхідну інформацію про суперника. Збірна Данії змінила тактичну схему, з’явилися нові виконавці. Рейтинг і досягнення данок (віце-чемпіонки Європи) не потребують коментарів — це топ-команда.

— Які висновки ви зробили після турніру в Туреччині, на якому ваші підопічні посіли третє місце?

— Формат підготовки нам сподобався: ми провели чотири матчі і взяли бронзу. Умови турніру й команди, які брали в ньому участь, дали більше можливостей краще підготуватися до офіційних зустрічей. Емоційний фон після того збору — позитивний.

Нагадаємо, що виїзні поєдинки відбору до чемпіонату світу-2019 проти команд Хорватії та Данії відбудуться 5-го та 9 квітня відповідно.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
05.09.2018 19:09

Володимир Рева: «У матчі з Угорщиною були різні за емоційною складовою тайми»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева пр...

03.09.2018 23:42

Володимир Рева: «Гра з Угорщиною буде поєдинком тактик та характерів»

Головний тренер національної жіночої збірної України Володимир Рева ро...

30.08.2018 00:55

Володимир Рева: «У грі зі Швецією буде надважливо витримати тиск у перші 20 хвилин»

Після відкритого тренування, яке у середу ввечері національна жіноча з...

17.08.2018 19:24

Володимир Рева викликав 20 футболісток на вирішальні матчі відбору ЧС-2019

Наставник національної жіночої збірної команди України Володимир Рева...

Підписатися на новини