Іспанська партія для воротарів збірної України: боротьба за практику

Минув місяць, як воротар збірної України Максим Коваль офіційно пішов із київського «Динамо» в оренду до іспанського «Депортиво».

Термін його угоди розрахований до кінця сезону, а якщо бути зовсім точним, до 1 липня цього року. Із часу прибуття нашого футболіста до Ла-Коруньї він устиг провести багато тренувань із новими партнерами, зазнати прикрого пошкодження й тричі опинитися в заявці своєї нової команди на матчі Ла Ліги.

Два конкуренти й новий тренер

Утім, зараз говорити про перспективи Коваля зайняти нарешті місце у воротах «Депортиво» передчасно. По-перше, в команді змінився головний тренер. За великим рахунком, можна припустити, що Максима до Ла-Коруньї запрошував ще Кристобаль Паррало. Які види на українського воротаря у нового керманича «Депортиво» Кларенса Зеєдорфа, поки невідомо. Якщо довіряти його словам про те, що зараз у команді є три бойові голкіпери (іспанець Рубен Мартінес, поляк Пшемислав Тітонь та українець Максим Коваль), можна припустити, що голландець поки не визначився з першим номером. Правда, те, що Мартінес постійно грав у Паррало й залишається у воротах при Зеєдорфі, наштовхує на неприємні думки.

З іншого боку, багато досвідчених наставників намагається не втручатися у воротарське питання, довіривши його вирішення тренерам голкіперів команди. Що собі думає Ману Сотело, невідомо.

Зеєдорф різких рухів не робитиме?

По-друге, важке становище «Депортиво» в турнірній таблиці Примери не повинно спонукати тренерський штаб до різких змін на такій відповідальній позиції. Команда дуже ризикує наступного сезону опинитися в Сегунді. До кінця чемпіонату їй залишилося провести 14 матчів, серед яких є зустрічі з «Атлетико», «Севільєю», «Барселоною», «Вильярреалом» та «Валенсією» де, при всій повазі до колективу, йому буде важко зачепитися за залікові пункти. Зараз відстань до рятівної 17-ї позиції становить три очки. Не прірва, але все ж таки…

Невдалий досвід Бойка

І, по-третє, у нас перед очими є невдалий досвід перебування в іспанській першості іншого українського воротаря, який опинився в Ла Лізі у статусі орендованого виконавця. Йдеться, зрозуміло, про Дениса Бойка. Нинішній голкіпер київського «Динамо» провів у «Малазі» майже рік і за цей час устиг взяти участь у п’яти матчах. Тричі він зіграв у чемпіонаті країни і ще двічі захищав ворота «Анчоусів» у Кубку Іспанії. Жодного разу Бойку не вдалося зберегти свої ворота сухими, «Малага» за його присутності на полі жодної перемоги не здобула (дві нічиї), а сам Денис пропустив 12 м’ячів. Звісно, тут варто розглядати невдачі колективу в комплексі. Але факт для українця невтішний.

Хоча, звісно, проводити прямі паралелі між іспанською долею Бойка й майбутнім у Ла-Коруньї Коваля не варто. Усе залежить від виконавця та обставин. І, звісно, від елементарної спортивної удачі.

Показники Дениса Бойка й Максима Коваля в усіх збірних України

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.03.2020 19:12

Кадри збірної України в циклі Євро-2020: Денис Бойко

У відборі до Євро-2020 воротар київського «Динамо» Денис Б...

26.05.2019 22:35

Олександр Хацкевич: «Денис Бойко повністю вилетів на три тижні…»

Головний тренер київського «Динамо» повідомив неприємну дл...

03.01.2019 13:02

Сейв воротаря збірної України ввійшов до числа кращих у груповому раунді Ліги Європи-2018/2019

Офіційна сторінка Ліги Європи УЄФА в Twitter оприлюднила добірку кращи...

29.06.2018 18:33

Голкіпер збірної України Денис Бойко уклав із «Динамо» довгостроковий контракт

Як повідомив офіційний сайт київського «Динамо», голкіпер...

Підписатися на новини