У Славутичі завершився тренувальний збір воротарів збірних України

9 лютого в місті Славутичі Київської області завершився навчально-тренувальний збір воротарів жіночих збірних України з футболу

Відповідно до плану підготовки, учасники збору були поділені на дві групи, які працювали за єдиною програмою, але з різним навантаженням й елементами складності. 

За сім днів підопічні Олександра Митька та Валерія Паламарчука провели насичену і, що найголовніше, продуктивну роботу. Ранкові тренування проходили у функціональному гімнастичному спорткомплексі, де воротарі збірної покращували навики володіння елементами гімнатистики, акробатики, а також відточували техніку прийому м'яча. А вже ввечері на футболісток очікували тренування у спортивному манежі. Саме тут вони застосовували набуті знання в ігрових вправах.

Нагадаємо, що демонстрували свою майстерність і здобували досвід на цьому зборі 16 голкіперів: Карина Говорунова («Легенда-ШВСМ», Чернігів), Дарина Бондарчук («Житлобуд-2», Харків), Яна Глух, Анна Велич, Марія Вальчук  (всі — «Ладомир», Володимир-Волинський), Ольга Рябовіл (ЖФК «Пантери», Умань), Марія Денищич, Маргарита Луцюк, Вікторія Петровець (всі — «Родина-Ліцей», Костопіль), Варвара Новікова (ДЮСШ, Сокаль Львівська обл.), Анна-Марія Крищишин («Карпати», Львів), Тетяна Домбровська (ДЮСШ №1, Львів), Олександра Темник, Валерія Лакуста (обидві —  ВО ДЮСШ, Вінниця), Вероніка Станченко (ХОВУФКС, Харків), Єлизавета Шевченко (ДЮСШ, Вознесенськ Миколаївська обл.).

У підсумку, тренер збірної Олександр Митько зазначив, що з кожним роком спостергіається певний позитивний ріст рівня підготовки голкіперів в Україні і особлива подяка в цьому тренерам воротарів, які поступово з'являються вже і в дитячо-юнацьких клубах. Відмітимо, що наразі активну роботу з юними футболістками проводять у Винниках, Вознесенську, Вінниці та Володимир-Волинському. Цей фактор неодмінно принесе свій результат. 


Такі збори дають зрозуміти нам, як тренерам,так і спортсменкам, в якому напрямку треба рухатися далі. Зрозуміло, що сім днів для освоєння повного комплексу підготовки воротарів - це замало, але ми маємо надію, що саме ці збори будуть надихати футболісток працювати додатково і розвивати свою майстерність надалі, а можливо, і передавати свій певний досвід іншим.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
16.08.2024 11:00

Жіноча збірна України залишилася на 35-му місці в рейтингу ФІФА

Міжнародна федерація футбольних асоціацій оприлюднила оновлений рейтин...

19.07.2024 17:01

Володимир Пятенко: «Збірна Туреччини з кожним сезоном додає. Треба дуже серйозно поставитися до суперниць…»

19 липня у Швейцарії відбулося жеребкування двох раундів плей-оф відбо...

19.07.2024 14:25

Євро-2025 серед жіночих команд: результати жеребкування плей-оф за участі збірної України

Сьогодні, 19 липня у Ньйоні відбулося жеребкування двох раундів п...

17.07.2024 10:00

Євро-2025 серед жіночих команд. Збірна України — в очікуванні жеребкування плей-оф

Після перемоги над Хорватією (2:0) жіноча збірна України фінішувала у...

Підписатися на новини