Дитячий крок у дорослий футбол

У середу, 8 вересня, на НТЦ ім. Віктора Баннікова визначилися переможці Всеукраїнських фінальних змагань «Шкіряний м’яч − Кубок Кока-Кола» у молодшій (11-річні) та старшій (13-річні) вікових групах.

 

Протягом трьох днів переможці зональних турнірів змагалися у Києві за нагороди клубу «Шкіряний м’яч». За регламентом змагань, вісім команд у кожній віковій групі були розбиті на два квартети, переможці яких зустрічалися між собою у фінальному двобої.

 

Нестримні Бурко та Борисюк

Серед гравців 1997 року народження першу путівку до вирішального матчу здобули юні футболісти ЗОШ №2 міста Ямпіль (Вінницька область), які під час групового раунду здобули перемоги над ЗОШ селища Горішні Шерівці Чернівецької області (3:2) та селища великий Дальник Одеської області (3:0), а також розійшлися миром із ЗОШ №61 Севастополя (0:0). Суперниками вінничан стала команда НВК №3 з Володимир-Волинського, яка на шляху до фіналу переграла ЗОШ №12 з Куп’янська (1:0) та ЗОШ №6 з Мукачева, та зіграли у нульову нічию з вихованцями НВК селища Щасливе Київської області. Долю поєдинку волиняни вирішили вже у першому таймі, коли забитими м’ячами відзначилися Віталій Бурко та Євген Борисюк. Після перерви вінничани намагалися переломити хід гри, але наразилися на контратаку, яку влучним ударом завершив Борисюк − 3:0.

 

Напружений фінал серед наймолодших

А ось фінальний поєдинок серед команд, сформованих з гравців 1999 року народження, між представниками НВК №1 з Маріуполя та гімназії з містечка Полонне Хмельницької області виявився вкрай напруженим та драматичним. Вже на початку зустрічі хмельничани, котрі здобули право зіграти у фіналі, обігравши у квартеті В однолітків з гімназії селища Бояни Чернівецької області (1:0) та ЗОШ №17 з Феодосії (3:0), а також розійшовшись миром із ЗОШ №16 Кіровограда (0:0), приголомшили суперника, коли Назар Яремчук замкнув подачу партнера з кутового.

 

Слабка реалізація моментів

Маріупольці, котрі тріумфували у групі А здолавши ЗОШ №1 з Кременчука (1:0) та гімназію з Конотопа (2:0), а також зігравши унічию з НВК №3 з Володимир-Волинського (1:1), до кінця тайму так і не змогли прийти до тями, дозволивши представникам Хмельниччини створити достатньо гострих моментів біля своїх воріт. Утім, реалізувати їх гравцям з Полонни не вдалося, за що вони й були покарані після перерви.

 

Голу Ніколаєнка не вистачало

Отримавши настанови від тренера, у другій половині колектив з Маріуполя показав себе з іншого боку − хлопці були наполегливі в атаці, налаштовані на боротьбу на кожному клаптику поля та з великим бажанням ні в чому не поступатися супернику. Така тактика принесла результат, коли з другої спроби Данило Ніколаєнко зрівняв рахунок. Матч так і завершився з результатом 1:1, а отже переможець визначався у серії 11-метрових, в якій влучнішими виявилися хмельничани − 7:6.

 

Подарунки отримали всі

По закінченні змагань відбулося нагородження команд, які отримала від Федерації футболу України, Асоціації аматорського футболу, компанії «Кока-Кола Беверіджиз Україна» та клубу «Шкіряного м’яча», який представляли зірки українського футболу − Андрій Біба та Сергій Ребров, різноманітні призи, відзнаки, м’ячі та комплекти ігрової форми. Найкращі дитячі колективи були нагороджені кубками та медалями.

 

Свято футболу

«Від імені президента ФФУ Григорія Суркіса, вітаю всіх присутніх із справжнім святом футболу, − зазначив на церемонії нагородження віце-президент федерації Анатолій Біденко. − Ви здолали довгий і непростий шлях до омріяного фіналу. Були сльози, образи, гіркі розчарування. Але радощі, сміх та шалена втіха від перемог завжди долають негаразди, змушують забути про все погане. Сьогодні ніхто не програв − декому цього разу трохи не поталанило. Це ваші перші перемоги, радощі та розчарування у футболі. Зрозуміло, що не всі юні учасники змагання у подальшому стануть професіональними футболістами, але я сподіваюся, що у вашому житті завжди знайдеться місце цій прекрасній грі».

Підписатися на новини