Ліга націй-2024/2025. Україна — Грузія — 1:0 (текстова трансляція)

Сьогодні у Познані відбудеться третій матч збірної України у дивізіоні В Ліги націй-2024/2025. Гра проти команди Грузії розпочнеться о 21:45 за київським часом.

90+4 хв. Фінальний свисток арбітра! Збірна України завдяки голу Михайла Мудрика в першому таймі здобуває домашню перемогу над командою Грузії і першу звитягу у Лізі націй 2024/2025!

90+3 хв. Трубін спокійно розбирається в гарячій ситуації в штрафному, забираючи м'яча до рук після подачі на дальню стійку від Кварацхелії!

90+1 хв. 4 хвилини компенсував арбітр матчу до основного часу другого тайму!

90 хв. Ще дві заміни від Реброва: Криськів і Сваток змінюють Калюжного і Судакова!

89 хв. Грузія забиває, але арбітр фіксує положення поза грою в Кварацхелії!

87 хв. Мікаутадзе елегантно прибрав двох захисників у нашому штрафному, але Калюжний вчасно підставив ногу і нівелював загрозу українським воротам.

Фото: Дан Балашов

85 хв. Назаренко виходить на заключні хвилини гри в України замість Мудрика!

84 хв. Яремчук спробував обіграти двох захисників під час української контратаки - м'яч у карколомному підкаті і в останній момент забирає Какабадзе!

82 хв. Гвелесіані йде з поля, в гру вступає Зівзівадзе у грузинів!

80 хв. Небезпечний момент Грузії! Кварацхелія ударом на техніку зі штрафного влучив у стінку, а повторна спроба від грузинського футболіста була нейтралізована Трубіним!

79 хв. Грузія заробляє дуже небезпечний штрафний майже на лінії штрафної, це Таловєров завалив Кітеїшвілі і заробив жовту картку!

76 хв. Жовта картка для Коноплі, який схопив за футболку Чакветадзе в центрі поля.

75 хв. Перші заміни від Сергія Реброва: Яремчук та Зубков вступають у гру замість Артема Довбика та Олексія Гуцуляка!

73 хв. Трубін впевнено забирає м'яча до рук після дальнього пострілу з 25-ти метрів від Давіташвілі.

71 хв. Давіташвілі змінює Кочорашвілі у складі збірної Грузії.

69 хв. Жовту картку отримав Шенгелія за фол біля власної штрафної проти Гуцуляка.

Фото: Дан Балашов

66 хв. Мікаутадзе отримав короткий пас від партнера в районі 11-ти метрів і, розвернувшись, відразу пробив, але цю спробу встиг заблокувати Забарний.

63 хв. Кочорашвілі отримав попередження за удар ліктем в обличчя Шапаренку.

62 хв. Активний високий пресинг грузинів дає результати. Почали помилятися синьо-жовті на підборах, але лінія захисту надійно грає у підстраховці.

60 хв. Перша заміна у Грузії: Шенгелія змінює Лочошвілі.

59 хв. Штрафний заробляє Мікаутадзе неподалік від наших воріт після фолу Судакова.

56 хв. Мудрик розрізним пасом з флангу знайшов у штрафному Довбика, Артем спробував розвернутися для удару, але йому завадив це зробити Двалі!

54 хв. Небезпечний момент України! Мудрик подачею зі штрафного спочатку знайшов у штрафному Довбика, удар Артема заблокував захисник, але атаку продовжив Михайло, який ударом з лівої змусив реагувати на дальній стійці воротаря!

52 хв. Небезпечний момент Грузії! Мікаутадзе технічно переграв Забарного, знайшов простір для завершення атаки, але пробив повз ближню стійку!

50 хв. Велика кількість запасних гравців збірної Грузії вже активно розминаються, готуючись вступити у гру за вказівки наставника Саньйоля.

Фото: Дан Балашов

47 хв. Українці провели швидкісну контратаку за рахунок зусиль Мудрика та Судакова, м'яч у штрафному опинився в Довбика, але Артем не зумів завершити цей наступ результативним ударом!

46 хв. Розпочинається другий тайм матчу Україна - Грузія в Познані! Синьо-жовті розігрують м'яч з центру поля.

45+9 хв. Перший тайм завершено! Україна переграє Грузію за рахунок голу Мудрика, але ця різниця в рахунку є досить хиткою, і нас чекає справжній бій команд вже після перерви.

45+7 хв. Забарний холоднокровно відправляє м'яча за межі поля після чергової спроби флангової атаки від гостей.

45+5 хв. Жовту картку отримав Калюжний за спробу зриву швидкої грузинської атаки центром.

45+3 хв. Українці не зуміли завершити перспективну швидку контратаку! Гуцуляк ледве не півполя пробіг з м'ячем із захисту в атаку, але не порозумівся із Довбиком під час пасу на форварда.

Фото: Дан Балашов

45+2 хв. До речі, 9 хвилин дограють команди в першій половині, зважаючи на всі технічні проблеми, що виникали на арені в Познані.

45+1 хв. Кочорашвілі не влучає у ворота українців після пасу від Кварацхелії та удару з лівої ноги повз дальній верхній кут воріт.

45 хв. Грузія активізувалася в атакувальних спробах наприкінці першого тайму, але поки вони залишаються безрезультатними для команди Саньйоля.

42 хв. Судаков, неначе рукою, закинув м'яч з флангу в атаку на Шапаренка, однак Миколі не вдалося завдати акцентованого удару головою по воротах суперника!

41 хв. Небезпечний момент Грузії! Кочорашвілі звільнився від опіки в нашій опорній зоні і пробив на вході до штрафного майданчика, але Трубін зіграв надійно на лінії воріт!

39 хв. Жовта картка для Двалі за порушення правил на фланзі проти Коноплі!

37 хв. Таловєров вчасно перервав гострий простріл Чакветадзе на Мікаутадзе, який вже був готовий завершувати атаку збірної Грузії!

Фото: Дан Балашов

35 хв. ГОЛ! УКРАЇНА! МУДРИК! Українці вдало запресингували грузинів на їх половині поля, Мудрик взяв гру на себе, пройшов з флангу в центр і ударом з-під захисника влучив у ближній кут воріт Мамардашвілі!

33 хв. Шапаренко виконав подачу в штрафний в пошуку Довбика, але грузинські захисники відбилися після чергової атаки збірної України.

30 хв. Судаков та Мудрик провели якісну комбінацію в атаці, але Кашія встиг закрити зону і не дати Михайлу дістатися сфери, що пішла за межі поля.

29 хв. Перше попередження для збірної України, його отримав Матвієнко за фол в атаці проти Кочорашвілі.

27 хв. Мудрик отримав пас в атаку, виконав ривок і навісив на дальню стійку, але там не було нікого з синьо-жовтих.

26 хв. Матвієнко виконав невдалу передачу по флангу в атаку, у Судакова не було шансів дістатися м'яч від партнера.

23 хв. Грузини виконали перший кутовий, але зробили це безуспішно, адже м'яч пролетів повз натовп гравців у штрафному, і його вибив у поле Шапаренко.

21 хв. Мудрик спробував пробити здалеку, але м'яч зрізався з ноги Михайла і під наглядом Мамардашвілі несильно покотився повз ворота.

Фото: Дан Балашов

20 хв. Матч відновився! Мудрик виконав подачу зі штрафного, а м'яч після удару головою Таловєрова полетів вище поперечини!

18 хв. Рефері спілкується з командами. Грузини всією командою йдуть до своєї лави запасних, українці залишаються на футбольному полі.

16 хв. Триває пауза в матчі. Команди та трибуни очікують на відновлення гри.

12 хв. І знову технічна пауза в грі, тепер вже через проблеми з освітленням на арені в Познані.

11 хв. Жовта картка для Кашії за фол проти Довбика! Артем заробив перспективний штрафний для нашої команди.

9 хв. Небезпечний момент України! Пройшла атака правим флангом, Гуцуляк виконав простріл в центр, Судаков підхопив його в штрафному і пробив, але сфера пролетіла повз дальній нижній кут грузинських воріт!

8 хв. Перша заміна в грі, але не футболіста, а прапорця в лайнсмена. Невеличка технічна зупинка в нашому матчі.

Фото: Дан Балашов

6 хв. Поки не вдається гравцям у жовтій формі бодай зачепитися за м'яч, грузини успішно грають першим номером. Господарям же треба вмикати активніший тиск на суперників.

4 хв. Кварацхелія заробив штрафний неподалік від штрафного майданчика української команди. Сам Хвіча і пробив - вище воріт!

3 хв. Неспішний темп у дебюті гри. Збірна Грузії позиційно контролює м'яч на власній половині поля.

1 хв. Матч розпочався. Грузія розпочала гру з центру поля.

Хвилина мовчання на стадіоні у пам'ять про легенду українського футболу Михайла Фоменка та багаторічного фахівця з футбольної аналітики Володимира Лазаренка.

Передматчеві вітання команд, фото на згадку та церемонія розіграшу капітанами половини поля та м'яча - усе готово до стартового свистка австрійського арбітра Юліана Вайнбергера!

Лунають національні гімни Грузії та України!

Стартові 11-ки національних команд України та Грузії з'являються перед багатотисячною аудиторією вболівальників на стадіоні в Познані! Українці виходять з підтрибунного приміщення з державними прапорами!

ENEA Stadion у Познані вже готовий до початку футбольного свята за участю збірних України та Грузії! Очікуємо на вихід команд на поле!

У 10-ти останніх виїзних матчах збірна Грузії жодного разу не грала внічию. Загалом, команда Віллі Саньйоля ще з Євро-2024 привчила своїх прихильників до безкомпромісного та пристрасного футболу, від якого вони навряд чи відійдуть і в поєдинку зі збірною України.

Сьогоднішній матч збірна України проведе в жовтому комплекті форми. Грузини зіграють у червоному.

У стартовому складі збірної України - нові обличчя! В першу чергу, це дебютант національної команди Іван Калюжний з Олександрії, який зіграє в опорній зоні. Також на лівий фланг атаки повертається Михайло Мудрик, а ось на протилежному боці поля можливість проявити себе матиме ще один представник чемпіонату України - Олексій Гуцуляк з житомирського Полісся! Варто відзначити й появу на вістрі Артема Довбика, який залікував травму і знову вдягає синьо-жовту форму!

Українська команда залишається без залікових балів після двох стартових ігор Ліги націй, тож сьогоднішнє протистояння з Грузією для підопічних Сергія Реброва має надважливу вагу! Оптимізму ж вболівальникам синьо-жовтих додає історія протистоянь збірних України та Грузії - 6 перемог, 3 нічиї і жодної поразки від нашої команди!

Добрий вечір, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України проводить свій перший жовтневий матч у нинішньому розіграші Ліги націй. У межах третього туру синьо-жовті у Польщі приймають проміжного лідера нашого квартету - команду Грузії!

Стартовий склад збірної України: 12. Анатолій Трубін, 22. Микола Матвієнко, 4. Максим Таловєров, 13. Ілля Забарний, 2. Юхим Конопля, 6. Іван Калюжний, 8. Георгій Судаков, 10. Микола Шапаренко, 7. Михайло Мудрик, 19. Олексій Гуцуляк, 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 3. Богдан Михайліченко, 5. Валерій Бондар, 9. Роман Яремчук, 14. Віталій Буяльський, 15. Олександр Сваток, 16, Олександр Назаренко, 17. Владислав Ванат, 18. Олександр Тимчик, 20. Олександр Зубков, 21. Дмитро Криськів, 23. Дмитро Різник.

Стартовий склад збірної Грузії: 12. Георгій Мамардашвілі, 2. Отар Какабадзе, 3. Лаша Двалі, 4. Гурам Кашія (к), 6. Георгій Кочорашвілі, 7. Хвіча Кварацхелія, 10. Георгій Чакветадзе, 14. Лука Лочошвілі, 15. Георгій Гвелесіані, 17. Отар Кітеїшвілі, 22. Жорж Мікаутадзе.

Запасні: 1. Георгій Лорія, 5. Соломон Кверквелія, 8. Буду Зівзівадзе, 9. Зуріко Давіташвілі, 11. Георгій Цітаішвілі, 13. Георгій Гочолейшвілі, 16. Георгій Гуліашвілі, 18. Сандро Алтунашвілі, 19. Леван Шенгелія, 20. Шота Нонікашвілі, 21. Саба Гоглічідзе, 23. Лука Гушешашвілі.

Заявка збірної України на матч проти Грузії (за номерами)

1. Георгій Бущан, 2. Юхим Конопля, 3. Богдан Михайліченко, 4. Максим Таловєров, 5. Валерій Бондар, 6. Іван Калюжний, 7. Михайло Мудрик, 8. Георгій Судаков, 9. Роман Яремчук, 10. Микола Шапаренко, 11. Артем Довбик, 12. Анатолій Трубін, 13. Ілля Забарний, 14. Віталій Буяльський, 15. Олександр Сваток, 16. Олександр Назаренко, 17. Владислав Ванат, 18. Олександр Тимчик, 19. Олексій Гуцуляк, 20. Олександр Зубков, 21. Дмитро Криськів, 22. Микола Матвієнко, 23. Дмитро Різник.

Із тих футболістів, які зараз перебувають у Познані, до заявки не потрапили Тарас Степаненко та Владислав Кабаєв.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.10.2024 16:00

Ліга націй-2024/2025. Україна — Грузія: інформація щодо телетрансляції матчу

Сьогодні в Познані національна збірна України проведе матч Ліги націй-...

11.10.2024 09:30

Грузія: представляємо суперника збірної України в третьому матчі Ліги націй-2024/2025

Сьогодні, 11 жовтня в Познані збірна України проведе матч Ліги націй-2...

Підписатися на новини