Ліга націй-2024/2025. Україна — Албанія — 1:2 (текстова трансляція)

Сьогодні у Празі відбудеться перший матч збірної України у дивізіоні В Ліги націй-2024/2025. Гра проти команди Албанії розпочнеться о 21:45 за київським часом.

90+3 хв. Фінальний свисток арбітра! Україна забила першою, але не втримала перевагу і пропустила двічі від Албанії, зазнавши домашньої поразки на старті нового розіграшу Ліги націй!

90 хв. Арбітр компенсував 3 хвилини до основного часу другого тайму.

88 хв. Ходжа запустив м'яча на трибуни Epet Арени під час рідкісної албанської контратаки.

Фото: Дан Балашов

86 хв. Маліновський пробиває повз ворота після скидки від Піхальонка під гарматний удар Руслана!

85 хв. Ярмоленко заліз в офсайд після передачі від Піхальонка у вільну зону, де Андрій вже був готовий завершувати атаку взяттям воріт!

83 хв. Албанська команда вже починає активно затягувати час, наближаючи для себе потенційно першу в історії протистоянь з українцями перемогу.

81 хв. Маліновський і Зінченко виходять на поле замість Циганкова і Бражка!

78 хв. Рамадані опинився на газоні і тримається за обличчя після зіткнення з українським футболістом.

77 хв. Ще одну заміна провів Сілвіньйо: Байрамі на полі змінив Ходжа.

75 хв. Не встиг Піхальонок вийти на поле, як взяв на себе ініцативу, але завдав невлучного дальнього удару повз ворота.

73 хв. Беріша змінює Лачі у складі албанської збірної.

72 хв. Заміни у складі збірної України! Ярмоленко, Піхальонок і Ванат змінюють Судакова, Кабаєва та Шапаренка!

70 хв. Конопля заробив штрафний на фланзі, змусивши Мітая завалити себе в єдиноборстві за м'яч.

Фото: Дан Балашов

68 хв. Жовту картку отримав Асані за порушення проти Миколенка.

66 хв. Гол! Албанія забиває другий гол! Пройшла атака лівим флангом від гостей, і ніхто із українських захисників не накрив на дальній стійці Асані, який просто розстріляв Трубіна!

64 хв. Небезпечний момент України! Бражко перевірив пильність Стракоши, який парирував м'яча на з-під правої стійки після авантюрного дальнього удару від нашого півзахисника!

62 хв. Небезпечний момент Албанії! Ісмайлі вдало відкрився під удар в штрафному під час кутового і пробив прямісінько до рук Трубіна!

60 хв. Конопля сфолив на фланзі проти свого візаві, і це перспективний штрафний для команди Сілвіньйо.

58 хв. Бражко зіткнувся з Асллані в єдиноборстві за м'яч. Тримається за коліно український півзахисник, потребує допомоги медиків.

56 хв. Небезпечний момент України! Господарі провели динамічну атаку зусиллями Яремчука, Судакова та Циганкова, але м'яч після удару Віктора зрикошетив лише на кутовий!

54 хв. Гол! Забиває Албанія! Спочатку Трубін врятував нашу команду після удару від Маная, а в результаті кутового м'яч вдало відскочив до Ісмайлі, який замкнув дальню стійку.

51 хв. Продовжує атакувати Україна! Албанські захисники заблокували дві спроби ударів від Яремчука та Циганкова!

Фото: Дан Балашов

49 хв. ГОЛ! УКРАЇНА! Миколенко навісив з лівого флангу, м'яч пролетів повз усіх гравців в штрафному та дістався Коноплі, який невідпорним ударом відправив сферу у сітку воріт!

47 хв. Кабаєв протягнув м'яча по флангу атаки і завдав удару з лівої - вище воріт.

46 хв. Стартує другий тайм! Албанці відновлюють гру з центру поля.

45+1 хв. Перший тайм завершено! Албанія краще грала протягом тайму, а українці могли забивати в роздягальню. Але на табло поки залишаються нулі.

45 хв. 1 хвилину компенсував арбітр до основного часу першого тайму.

44 хв. Небезпечний момент України! Циганков виконав закручену подачу з кутового, а Бражко ударом головою у дотик трохи не влучив у площину воріт албанської команди!

42 хв. Небезпечний момент України! Забарний віддав вертикаль на Циганкова, той у дотик відправив на ударну позицію Яремчука, а м'яч після удару Романа парирував голкіпер!

41 хв. Вистачає помилок в українських футболістів у моменти контролю м'яча. Мало що виходить в команди Реброва в перші 45 хвилин гри.

Фото: Дан Балашов

39 хв. Небезпечний момент Албанії! Трубін виконав сейв на ближньому куті після удару з гострого кута від Асллані!

38 хв. Поки Лачі не може підвестися з поля, виникла невелика пауза для команд, аби попити водички і перевести подих.

36 хв. Байрамі ледве не через половину поля протягнув м'яча до українських володінь, і врешті албанський гравець спотикнувся на Забарному.

34 хв. Кабаєв в боротьбі з двома захисниками, виконав навісну подачу з лівого флангу - сфера перелетіла площину воріт.

32 хв. Активно розминається резерв збірної України за межами поля. Можливо, вже зі старту другого тайму ми побачимо перші зміни від Сергія Реброва.

30 хв. Асані виграв позиційну боротьбу в Миколенка і спробував у дотик пробити, а українцям пощастило, що удар у суперника не вийшов - м'яч пішов паралельно лінії воріт.

27 хв. Не вистачає оригінальності та вигадок гравцям атаки збірної України. Надто повільно і прогнозовано розігрують свої комбінації синьо-жовті на поточний момент. А албанцям поки вистачає майстерності, щоб нівелювати будь-яку загрозу на власній половині поля.

25 хв. Манай вдало відкрився по центру під передачу від Асллані для завершення атаки, проте потрапив у невеликий офсайд.

23 хв. Минає екватор першого тайму. Україна домінує в контролі, але без динаміки і гостроти в чужих володіннях. Албанія мала поки єдиний момент на обидві збірні, проте його не реалізувала.

Фото: Дан Балашов

21 хв. Одразу двоє гравців збірної Албанії мали перспективу завершити рідкісну атаку підопічних Сілвіньйо. Найліпшу позицію для цього мав Лачі, але не влучив по м'ячу у вирішальний момент.

19 хв. М'яч зірвався з ноги Циганкова під час спроби флангової подачи в район штрафного майданчика. Удар від воріт для гостей.

17 хв. Кумбулла головою нейтралізував флангову подачу Коноплі в бік Яремчука. Поки албанці надійно захищаються у власних володіннях.

15 хв. Судаков дотепно п'ятою спробував підключити Миколенка на вході до штрафного, але задум українського гравця розгадав албанський захисник.

13 хв. Пройшла розрізна передача Коноплі з флангу на Яремчука, але не вдалося Роману в дотик прийняти м'яча та завершити атаку ударом по воротах.

11 хв. Україна позиційно притискає Албанію на половині поля суперників, але поки без швидких рішень і гострих моментів.

9 хв. Небезпечний момент Албанії! Лачі знайшов можливість для удару в штрафному українців, і м'яч після його спроби полетів повз дальню стійку!

8 хв. Шапаренко штовхнув у спину Асллані в боротьбі за м'яч. Тепер стандарт для гостей.

Фото: Дан Балашов

6 хв. Обережний початок зустрічі від обох колективів. Не форсують подій учасники матчу.

4 хв. Хюсай завалив Яремчука біля центральної лінії поля, Роман успішно прикрив м'яча корпусом і заробив штрафний для своєї команди.

2 хв. Перший напівмомент у господарів. Циганков виконав передачу з флангу на загострення в атаку, але м'яч опинився в руках у воротаря.

1 хв. Матч розпочався. Збірна України розігрує м'яч з центру поля!

Збірна України розпочинає новий цикл Ліги нації у жовтому комплекті ігрової форми, а албанська команда зіграє у червоних кольорах.

Увесь стадіон допомагав нашим хлопцям співати національний Славень! Затишна домашня атмосфера для синьо-жовтих в Празі!

Лунають державні гімни Албанії та України!

Стартові склади збірних України та Албанії вже з'являються на футбольному полі Epet Арени. Глядачі на трибунах шаленою підтримкою зустрічають учасників футбольного протистояння! Сьогодні команді Сергія Реброва буде конче необхідна підтримка 12-го гравця!

Схоже, літо не поспішає залишати Прагу! Наразі, попри вечірню годину, у чеській столиці - +27 градусів і суха погода. Майже ідеальні кондиції для українців та албанців, аби продемонструвати майстерність на футбольному полі. 

Празька Epet Арена вже двічі приймала матчі збірної України. В 2011 році наша команда поступилася господарям 0:4 у товариській грі, але минулого року синьо-жовті здолали опір збірної Північної Македонії на шляху до Євро-2024 - 2:0!

Збірна Албанії сьогодні також не може розраховувати на кількох провідних виконавців у протистоянні з українцями. В першу чергу, мова про захисника Берата Джимсіті та форварда Армандо Брою.

Це сьома зустріч національних збірних команд України та Албанії. У п'яти попередніх зустрічах українці незмінно брали гору над суперниками і лише одного разу албанцям вдалося звести гру до нічиєї. Останній поєдинок України та Албанії відбувся у 2018 році: у товариському матчі українці здобули перемогу з рахунком 4:1.

У матчі з Албанією ми побачимо 4-1-4-1 від Сергія Реброва з Володимиром Бражком в опорній зоні та Владиславом Кабаєвим на лівому фланзі атаки, який дебютує у складі головної команди країни! Також нагадаємо, що сьогодні наша команда не може розраховувати на травмованих Артема Довбика та Михайла Мудрика.

Добрий вечір, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України розпочинає свої виступи у новому розіграші Ліги націй, який буде для синьо-жовтих і відбірною кампанією на чемпіонат світу 2026 року! Наш перший суперник у змаганнях - команда Албанії!

Стартовий склад збірної України: 12. Анатолій Трубін, 2. Юхим Конопля, 13. Ілля Забарний, 22. Микола Матвієнко (к), 16. Віталій Миколенко, 18. Володимир Бражко, 10. Микола Шапаренко, 14. Георгій Судаков, 21. Владислав Кабаєв, 15. Віктор Циганков, 9. Роман Яремчук.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 3. Валерій Бондар, 4. Максим Таловєров, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 11. Владислав Ванат, 17. Олександр Зінченко, 19. Олександр Тимчик, 20. Олександр Піхальонок, 23. Андрій Лунін.

Стартовий склад збірної Албанії: 1. Томас Стракоша, 3. Маріо Мітай, 4. Ельсеїд Хюсай (к), 5. Мараш Кумбулла, 7. Рей Манай, 9. Ясір Асані, 10. Недім Байрамі, 14. Казім Лачі, 18. Ардіан Ісмайлі, 20. Юльбер Рамадані, 21. Крістьян Асллані.

Запасні: 2. Іван Балью, 6. Ардіан Байрамі, 8. Арбер Ходжа, 11. Мірто Узуні, 12. Сімон Сімоні, 13. Енеа Міхай, 15. Таулант Сефері, 16. Медон Беріша, 17. Анді Хадрой, 19. Себастьян Спахіу, 22. Амір Абраші, 23. Ален Шеррі.

Заявка збірної України на матч з Албанією (за номерами)

1. Георгій Бущан, 2. Юхим Конопля, 3. Валерій Бондар, 4. Максим Таловєров, 5. Сергій Сидорчук, 6. Тарас Степаненко, 7. Андрій Ярмоленко, 8. Руслан Маліновський, 9. Роман Яремчук, 10. Микола Шапаренко, 11. Владислав Ванат, 12. Анатолій Трубін, 13. Ілля Забарний, 14. Георгій Судаков, 15. Віктор Циганков, 16. Віталій Миколенко, 17. Олександр Зінченко, 18. Володимир Бражко, 19. Олександр Тимчик, 20. Олександр Піхальонок, 21. Владислав Кабаєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Андрій Лунін.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.09.2024 20:54

Ліга націй-2024/2025. Збірна Грузії в нашій групі розгромила команду Чехії

Сьогодні в першому матчі в групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Тбілісі зіг...

07.09.2024 14:00

Ліга націй. Україна — Албанія: інформація щодо телетрансляції матчу

Сьогодні в Празі національна збірна України проведе матч Ліги націй-20...

07.09.2024 09:22

Албанія: представляємо суперника збірної України в першому поєдинку Ліги націй-2024/2025

7 вересня в Празі збірна України проведе матч групового раунду Ліги на...

03.09.2024 14:20

Валерій Бондар: «Я впевнений, що всі дуже чекають на матчі Ліги націй»

Захисник збірної України Валерій Бондар розповів про початок підготовк...

Підписатися на новини