Серпень. Хроніка подій: візити президента УАФ Андрія Шевченка в Париж та Харків, перемога збірної України з футзалу на турнірі в Португалії

У серпні президент УАФ Андрій Шевченко відвідав Париж і Харків, збірна України з футзалу виграла престижний турнір у Португалії, форвард національної збірної Артем Довбик перейшов у «Рому». 

1 серпня. У місті Синельникове, що на Дніпропетровщині, на базі місцевого ліцею № 7 успішно реалізовано проєкт «Інклюзивні футбольні секції» Української асоціації футболу та Асоціації футболу Дніпропетровської області. Заняття, організовані тренером із багаторічним досвідом Олександром Родзіним, відвідували 16 дітей з особливими освітніми потребами та з родин, постраждалих від війни.

1 серпня. Житомирське «Полісся» зіграло матч-відповідь 2-го раунду кваліфікації Ліги конференцій проти словенської «Олімпії». Наша команда поступилася (1:2) і завершила єврокубковий сезон.

2 серпня. У Сумах продовжилася реалізація проєкту UEFA PLAYMAKERS, головною метою якого є допомогти психологічно розвантажитися наймолодшим дівчаткам. З ними у проєкті, який впроваджують Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Сумської області, успішно працює головна тренерка місцевого центру UEFA PLAYMAKERS, а також відома арбітриня Марина Стрілецька.

2 серпня. У Будинку футболу відбулося засідання Виконкому УАФ. Під час нього, серед інших питань, було затверджено пропозиції щодо змін стосовно обміну між УПЛ та першою лігою в наступних сезонах. Зокрема, було запропоновано, щоб команди, які посядуть останнє та передостаннє місця в турнірній таблиці УПЛ, не могли претендувати на збереження прописки в елітному дивізіоні в разі, якщо інша команда УПЛ зніметься зі змагань.

Фото Олесі Задорожної

2 серпня. Нападник збірної України Артем Довбик перейшов із іспанської «Жирони» до італійської «Роми». Наш форвард підписав із «Вовками» п’ятирічну угоду і грає під 11-м номером.

2 серпня. В Будинку футболу відомий німецький тренер Ральф Рангнік провів теоретично-практичний семінар для українських тренерів. 66-річний фахівець, який зараз очолює збірну Австрії, приїхав у Київ на запрошення Української асоціації футболу.

Участь у семінарі взяли 103 тренери зі штабів збірних України, вітчизняних професіональних клубів та дитячих академій.

«Я радий вітати в Будинку футболу відомого тренера Ральфа Рангніка! Дякую вам, що відгукнулися на наше запрошення й приїхали в Київ. Ральф Рангнік — це фахівець, який багато зробив для розвитку світового футболу. Це тренер, який шанує український футбол, і на особливе захоплення заслуговує те, що він приїхав до Києва в такий важкий для нашої країни час», — сказав на початку семінару президент УАФ Андрій Шевченко.

Фото Олесі Задорожної

3 серпня. У межах підготовки до сезону-2024/2025 новий клуб нападника збірної України Романа Яремчука, грецький «Олімпіакос», зустрічався з італійською «Тернаною» (третій дивізіон). Наш футболіст дебютував за «Олі», вийшовши в стартовому складі та відзначившись результативною передачею.

3 серпня. Відбувся старт нового сезону в елітному дивізіоні чемпіонату країни. «Верес» у Рівному приймав «Карпати» (0:0), а «Кривбас» у Кривому Розі — «Чорноморець» (1:0).

5 серпня. Відбулося жеребкування плей-оф раунду відбору Ліги чемпіонів, під час якого свого потенційного суперника на цій стадії дізналося київське «Динамо».

5 серпня. В Будинку футболу відбулося засідання Комітету національних збірних команд УАФ, який очолює Андрій Шевченко. Під час засідання було заслухано звіти тренерських штабів національних команд.

«Сергію Реброву та його тренерському штабу, його концепції розвитку збірних було висловлено повну підтримку. Ми знаємо, куди ми рухаємося, що й для чого ми робимо. Ми отримали достатньо інформації, робимо висновки», — сказав, зокрема, Андрій Шевченко.

5 серпня. У Будинку футболу відбулася пресконференція головного тренера національної збірної України Сергія Реброва та головного тренера молодіжної збірної України Унаї Мельгоси.

Пресконференція була присвячена виступу юнацьких та національної збірних України на чемпіонатах Європи та планам і завданням національних збірних на наступний сезон.

5 серпня. Президент УАФ Андрій Шевченко взяв участь в урочистому нагородженні футболістів і тренерів «Шахтаря» золотими медалями чемпіонів УПЛ сезону-2023/2024. Церемонія відбулася в спортивному комплексі «Святошин» під Києвом.

«Спілкуючись з атлетами, президентами клубів, гравцями, я часто чую про «формулу успіху»: як її знайти, які компоненти в ній мають бути. Я вважаю, щоб стати чемпіоном, не обов'язково бути особливим. Але необхідно бути послідовним, рішучим та мати бажання працювати на спільний результат. Усі ці якості я в минулому сезоні побачив у команді «Шахтар», — зазначив Андрій Шевченко.

Фото ФК «Шахтар»

6 серпня. В Будинку футболу відбулася урочиста церемонія нагородження команди київського «Динамо» U-19, яка під керівництвом екс-гравця збірної України Ігоря Костюка стала переможцем чемпіонату України U-19 сезону-2023/2024. У церемонії взяв участь президент УАФ Андрій Шевченко.

«Я хочу привітати вас, хлопці, не лише з власне перемогою в минулому чемпіонаті! Я хочу привітати вас із з тим, що ви зробили правильний вибір, одягнувши футболку київського «Динамо». Футбольна школа «Динамо» відкриває великі перспективи, і я переконався в цьому на власному досвіді», — сказав президент УАФ.

6 серпня. Київське «Динамо» продовжило шлях у цьогорічній Лізі чемпіонів номінально домашнім матчем третього кваліфікаційного раунду проти шотландського «Рейнджерс». Результат зустрічі — 1:1.

7 серпня. Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Житомирської обласної асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції» успішно реалізовано в Житомирі за сприяння Третього інклюзивно-ресурсного центру та ліцею № 14.

Також слід зауважити, що учасники секції (діти з особливими освітніми потребами, деякі — з інвалідністю) приєдналися та взяли участь у фестивалі «Відкриті уроки футболу», що відбувся в іншій громаді області — у Пулинах.

7 серпня. Відбулися матчі 1-го туру чемпіонату України серед жіночих команд вищої ліги сезону-2024/2025.

7 серпня. «Арсенал» універсального футболіста збірної України Олександра Зінченка на власному полі провів контрольний поєдинок із чинним чемпіоном Німеччини «Баєром» (4:1). Наш футболіст вийшов у стартовому складі й уже на 8-й хвилині відзначився ефектним м’ячем, забитим ударом точнісінько з лінії штрафного майданчика суперника.

Фото прес-служби УАФ

8 серпня. Цикл занять у межах проєкту UEFA PLAYMAKERS, що впроваджується Українською асоціацією футболу разом з Івано-Франківською обласною асоціацією футболу, успішно проведено в Калуші, на базі місцевої школи № 3.

8 серпня. Жіноча збірна України з пляжного футболу дізналася своїх суперників у розіграші Євроліги 2024 року, який відбудеться в португальському Назаре. Вісім учасників турніру були розподілені на дві групи. Підопічні Юрія Клименка волею жереба потрапили до квартету А разом із командами Португалії, Польщі та Англії.

8 серпня. У розділі «Органи правосуддя» на сторінках Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ та Апеляційного комітету УАФ опубліковано Дисциплінарні правила УАФ у новій редакції.

8 серпня. У третьому кваліфікаційному раунді Ліги Європи криворізький «Кривбас» зустрівся з пльзенською «Вікторією». Підопічні Юрія Вернидуба приймали свого суперника у словацьких Кошицях і поступилися 1:2.

8 серпня. Під час літніх канікул учасники проєкту УАФ та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» продовжили організацію футбольних заходів для дітей у 18 регіонах України.

У межах проєкту, що підтримується фондом «Нова демократія» (NDF) та Асоціацією крос-культурних проєктів (CCPA) із Данії, у 18-ти областях України були створені молодіжні хаби для психосоціальної підтримки дітей, постраждалих від війни, через заняття футболом.

10 серпня. В 1/32 фіналу Кубку Італії-2024/2025 «Дженоа» півзахисника збірної України Руслана Маліновського приймав «Реджану». Наш футболіст вийшов на заміну на 61-й хвилині, а вже на 65-й відзначився гольовою передачею на Жуніора Мессіаса, який, як виявилося пізніше, забив переможний м’яч господарів — 1:0.

10 серпня. Виконавчий комітет АФУ ухвалив рішення щодо продовження контрактів головних тренерів чоловічої та жіночої збірних України з футзалу Олександра Косенка та Олега Шайтанова.

Спеціалісти будуть наставниками національних команд щонайменше до завершення циклу чемпіонату Європи-2026 (Олександр Косенко) та до завершення циклу чемпіонату світу-2025 (Олег Шайтанов).

11 серпня. В останній вікенд Олімпіади-2024 президент УАФ Андрій Шевченко відвідав Volia space — головний культурний і медійний хаб України на Іграх у Парижі. Розмову модерував Педро Пінто, португальсько-американський журналіст, який працював виконавчим директором із комунікацій УЄФА.

Президент УАФ наголосив, що виступи українських спортсменів надихають бійців на передовій, а тому перемоги на Іграх є дуже важливими для морального духу наших військових.

Фото прес-служби УАФ

13 серпня. Закінчився контракт головного тренера олімпійської збірної України Руслана Ротаня та його тренерського штабу з УАФ. Руслана Ротаня було призначено головним тренером молодіжної збірної України 28 грудня 2018 року. За цей час під керівництвом Руслана Петровича молодіжна збірна України провела 47 матчів. 

13 серпня. Київське «Динамо» у Глазго провело матч-відповідь 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів проти шотландського «Рейнджерс». В результаті, 2:0 — гостьова перемога «Динамо», яка вивела нашу команду в раунд плей-оф кваліфікації Ліги чемпіонів.

14 серпня. Українська асоціація футболу розпочинає набір слухачів на безкоштовне навчання за програмою «С УЄФА» для біженців та внутрішньо переміщених осіб у межах гранта УЄФА «Футбол та біженці». Тренерські курси проходитимуть у Будинку футболу з вересня до грудня поточного року.

14 серпня. В Ужгороді було розпочато традиційний турнір на честь видатного футболіста Андрія Гаваші. Цей турнір, який проводиться під патронатом УАФ, має глибокі традиції з популяризації дитячо-юнацького футболу не тільки на Закарпатті, а й по всій країні. Цього року Ужгород приймав змагання у двох вікових категоріях — U-15 та U-17.

14 серпня. У Варшаві в матчі за Суперкубок УЄФА іспанський «Реал» воротаря збірної України Андрія Луніна бився з італійською «Аталантою». Наш футболіст увесь матч провів у запасі, а його команда здобула перемогу з рахунком 2:0.

15 серпня. Ініціатива Української асоціації футболу та Кіровоградської обласної асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції» успішно представлена на базі Кропивницького навчально-реабілітаційного центру.

15 серпня. У Києві за сприяння Північного київського територіального управління НГУ та за підтримки Української асоціації футболу відбувся чемпіонат Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України з футзалу.

У турнірі взяли участь військові частини Київського гарнізону (Київ, Житомир, Черкаси, Чернігів та Славутич) та Гвардія наступу («Буревій» і «Рубіж»), які виконують завдання в зоні бойових дій. Переможцем стала команда ВЧ 3066.

Фото Північного ОТО НГУ

15 серпня. У матчі-відповіді 3-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи криворізький «Кривбас» зустрічався з пльзенською «Вікторією». Криворіжці поступилися (0:1) і вибули у плей-оф Ліги конференцій.

16 серпня. Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом з арбітражу Ніколою Ріццолі пояснив тлумачення окремих ігрових епізодів матчів 1-го та 2-го турів VBET Української Премʼєр-Ліги-2024/2025.

16 серпня. На полях НТК ім. В. Баннікова відновилися тренування для гравців з ампутованими кінцівками, записатися на які може кожен охочий за адресою [email protected]. Заняття відбуватимуться по вівторках та четвергах.

17 серпня. У стартовому турі грецької Суперліги-2024/2025 «Олімпіакос» нападника збірної України Романа Яремчука на чужому стадіоні бився з «Волосом». Наш футболіст вийшов на заміну на 81-й хвилині зустрічі, оформив свій дебют у чемпіонаті Греції та допоміг команді здобути перемогу з рахунком 2:0.

18 серпня. У стартовому турі італійської Серії А «Рома» нападника збірної України Артема Довбика на виїзді зустрічалася з «Кальярі». Наш футболіст вийшов у стартовому складі, оформивши свій дебют за «Вовків» на офіційному рівні, та дограв до 90-ї хвилини поєдинку, який закінчився нульовою нічиєю

19 серпня. В Ужгороді завершився VIII традиційний турнір на честь видатного футоліста Андрія Гаваші. Цей турнір, який проводиться під патронатом УАФ, має глибокі традиції з популяризації дитячо-юнацького футболу не тільки на Закарпатті, а й по всій країні.

20 серпня. Місто Буськ на Львівщині стало центром одразу двох соціальних проєктів УАФ та Львівської асоціації футболу — «Інклюзивні футбольні секції» та UEFA PLAYMAKERS. Перший базується при буській організації осіб з інвалідністю, другий — при буській ДЮСШ.

Зусиллями тренерів Івана Томківа (в обох проєктах) та Інни Буй (в UEFA PLAYMAKERS) успішно реалізовано цикли занять для дітей з особливими освітніми потребами та для наймолодших дівчат.

20 серпня. 40 юних футболістів та низка тренерів із Харківської, Запорізької, Миколаївської та Дніпропетровської областей тренувалися в знаменитому технічному центрі Коверчіано в межах меморандуму про співпрацю УАФ з європейськими асоціаціями футболу. Також 10 тренерів отримали змогу пройти курси підвищення кваліфікації за італійською методикою.

20 серпня. В Києві за підтримки УАФ та Старобільської районної військової адміністрації відбувся мініфутбольний турнір до Дня Незалежності України «Кубок голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області» для дітей ВПО. У змаганні взяли участь команди дітей 2013—2014 років народження.

21 серпня. Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Рівненської обласної асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції» успішно реалізується в Рівному на базі місцевого ліцею «Колегіум».

Фото РОАФ

21 серпня. Київське «Динамо» продовжило шлях у цьогорічній Лізі чемпіонів номінально домашнім матчем плей-оф раунду кваліфікації проти австрійського «РБ Зальцбург». Підопічні Олександра Шовковського поступилися — 0:2.

22 серпня. Черговий захід у межах проєкту «Відкриті уроки футболу» ужгородський хаб провів у затишному сквері великоберезнянської школи-інтернату. Учасниками цього заходу стала друга зміна дітей із Запорізької області, які за програмою оздоровлення від Української асоціації футболу проживають у Великому Березному.

23 серпня. Комітет арбітрів Української асоціації футболу спільно з консультантом з арбітражу Ніколою Ріццолі пояснив тлумачення окремих ігрових епізодів матчів 3-го туру VBET Української Премʼєр-Ліги-2024/2025.

23 серпня. Криворізький «Кривбас» зустрівся з іспанським «Бетісом» в першому матчі плей-оф раунду кваліфікації Ліги конференцій. Підопічні Юрія Вернидуба поступилися з рахунком 0:2.

23 серпня. Збірна України з футзалу стартувала на міжнародному турнірі в Португалії поєдинком із командою Коста-Рики. Підопічні Олександра Косенка здобули розгромну перемогу — 4:0.

23 серпня. У День Державного прапора України президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко відвідав Харків, який саме відзначав день міста.

У насиченій програмі візиту очільника УАФ була зустріч із представниками місцевої асоціації футболу та членами Виконкому ХОАФ, головою Харківської ОДА Олегом Синєгубовим.

Також Андрій Шевченко відвідав одне з тренувань із мінної безпеки, які організовуються за підтримки Державного департаменту США та міжнародної організації Spirit of Soccer. Усі 35 діточок, які брали в ньому участь, отримали на згадку про зустріч із легендою українського футболу м’ячі та фотографії.

Фото Андрія Ющака

23 серпня. В Києві на полях НТК ім. Віктора Баннікова відбувся турнір із мініфутболу на підтримку Збройних сил України «Разом до перемоги» до Дня Незалежності України. У змаганні взяли участь дев’ять команд, які були розподілені на дві групи. Перемогу здобула команда Всеукраїнської асоціації футболістів-професіоналів.

23 серпня. Відбулася робоча нарада президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка із членами виконавчого комітету та головами підрозділів Харківської обласної асоціації футболу. 

Очільник УАФ розповів про діяльність організації, впровадження нових програм та спільних з європейськими федераціями футболу гуманітарних проєктів.

Члени виконкому обговорили з керівництвом низку проблемних питань, головними з яких є безпекові заходи та відновлення постраждалої інфраструктури.

24 серпня. Збірна України з футзалу продовжила виступ на міжнародному турнірі в Португалії поєдинком із командою Куби. Синьо-жовті здобули перемогу з рахунком 7:0.

24 серпня. Президент УАФ Андрій Шевченко привітав усіх українців з Днем Незалежності нашої держави.

«Наша незалежність — це найвища цінність, яку українці щодня виборюють на полі бою. 10 років ми стоїмо незламно. Дякуємо нашим героям і героїням, нашим захисникам і захисницям, кожному й кожній, хто став на захист нашої свободи. Ми, українці, завжди були й будемо вільним народом. Разом ми — одна команда, де кожен робить усе можливе задля нашої спільної перемоги», — сказав, зокрема, Андрій Шевченко.

Фото прес-служби УАФ

25 серпня. Збірна України з футзалу завершила виступ на міжнародному турнірі в Португалії поєдинком із командою господарів. В результаті — 6:3 на користь нашої команди, яка обіграла чинного чемпіона Європи та світу, заодно перемігши на самому турнірі.

25 серпня. В місті Ковель було проведено перший із шести запланованих навчально-тренувальних таборів для дітей 2013—2014 років народження в межах програми FIFA TDS.

32 юні футболісти та дві футболістки, які продемонстрували найкращі результати за підсумками тестових випробувань, що були проведені в їхніх ОТГ, стали учасниками тижневого футбольного дійства.

26 серпня. У межах 2-го туру іспанської Ла Ліги «Жирона» півзахисника збірної України Віктора Циганкова в Мадриді зустрічалася з місцевим «Атлетико». Наш футболіст уперше в новому сезоні вийшов на поле, та ще й у стартовому складі, і був замінений на 68-й хвилині поєдинку, що закінчився розгромною перемогою господарів — 3:0.

27 серпня. Головний тренер збірної України Сергій Ребров оголосив імена футболістів, яких він викликав на вересневі поєдинки Ліги націй-2024/2025. До основного списку ввійшли 26 виконавців, і ще шість гравців потрапили до резервного реєстру.

27 серпня. У 2-му туру грецької Суперліги «Олімпіакос» нападника збірної України Романа Яремчука на своєму стадіоні приймав «Каллітею». Наш футболіст вийшов на заміну на 68-й хвилині за рахунку 1:1 і за 11 хвилин забив свій дебютний м’яч у складі «Олі», який приніс господарям перемогу — 2:1.

27 серпня. Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу на своєму засіданні ухвалив низку важливих рішень, зокрема:

— розглянувши матеріали про матч 1-го туру VBET Української Прем’єр-Ліги ФК «Верес» (Рівне) — ФК «Карпати» (Львів), що відбувся 3 серпня 2024 року, зобов’язав ФК «Верес» (Рівне) сплатити обов’язковий грошовий внесок у розмірі 60 000 (шістдесяти тисяч) гривень (за використання вболівальниками піротехнічних засобів у кількості 12-ти (дванадцяти) одиниць) та зобов’язав ФК «Верес» (Рівне) сплатити обов’язковий грошовий внесок у розмірі 25 000 (двадцяти п’яти тисяч) гривень (за неправомірні дії вболівальників, що порушують загальноприйняті правила поведінки на стадіоні під час матчу).

27 серпня. Комітетом з етики та чесної гри УАФ завершено службове розслідування за фактом можливого впливу (маніпулювання) на результат матчу 16-го туру VBET Української Премʼєр-Ліги сезону-2023/2024 «Минай» — «Динамо».

У ході службового розслідування були опитані представники ФК «Минай» та представник третьої сторони, здійснено відрядження до ФК «Минай», зокрема проведено поліграфічні дослідження. Усі зібрані матеріали передано на розгляд до КДК УАФ.

27 серпня. Київське «Динамо» не зуміло подолати плей-оф раунд кваліфікації Ліги чемпіонів-2024/2025, зігравши внічию у Австрії з «РБ Зальцбург» (1:1). Кияни продовжать свій шлях у єврокубках у груповому турнірі Ліги Європи.

28 серпня. У другому раунді Кубку Англії-2024/2025 «Евертон» захисника збірної України Віталія Миколенка на своєму стадіоні приймав представника Другої футбольної ліги (четвертий за рангом дивізіон чемпіонату Англії) — «Донкастер». Наш футболіст відіграв повний матч, відзначився результативною передачею та допоміг команді здобути перемогу — 3:0.

Фото прес-служби УАФ

28 серпня. Збірна України з футзалу провела товариський поєдинок проти команди Саудівської Аравії. Підопічні Олександра Косенка здобули розгромну перемогу з рахунком 8:3.

29 серпня. У Житомирі успішно реалізовано цьогорічний цикл проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоціація футболу та Житомирська обласна асоціація футболу. Проєкт прийняв ліцей № 28, а заняття проводили тренерки Катерина Маркова та Лариса Шевченко.

29 серпня. Відбулося жеребкування загального етапу Ліги чемпіонів УЄФА, в якому взяв участь і донецький «Шахтар», що перебував у другому кошику. 

Гірники отримали по двох суперників із кожного кошика. «Шахтар» зіграє проти «Баварії» (удома), «Боруссії» Д (на виїзді), «Аталанти» (удома), «Арсеналу» (на виїзді), «Янг Бойз» (удома), ПСВ (на виїзді), «Бреста» (удома) та «Болоньї» (на виїзді).

29 серпня. Криворізький «Кривбас» не зумів подолати плей-оф раунд кваліфікації Ліги конференцій-2024/2025 і завершив єврокубковий сезон, поступившись на виїзді «Бетісу» — 0:3.

30 серпня. В матчі 3-го туру іспанської Ла Ліги «Жирона» півзахисника збірної України Віктора Циганкова на своєму полі приймала «Осасуну». Наш футболіст вийшов у стартовому складі, відзначився забитим м’ячем і результативною передачею та був замінений на 81-й хвилині поєдинку, що закінчився виграшем господарів із рахунком 4:0.

30 серпня. Відбулося жеребкування загального етапу Ліги Європи, в якому взяло участь і київське «Динамо», що перебувало в третьому кошику. 

Біло-сині отримали по двох суперників із кожного кошика. «Динамо» зіграє проти «Лаціо» (удома), «Роми» (на виїзді), «Ференцварошу» (удома), «Реал Сосьєдад» (на виїзді), «Вікторії» (удома), «Галатасараю» (на виїзді), РФШ (удома) та «Гоффенгайму» (на виїзді).

30 серпня. Жіноча збірна України з пляжного футболу стартувала на етапі Євроліги-2024, що проходить у португальському містечку Назаре. Підопічні Юрія Клименка зустрілися зі збірною Польщі й поступилися — 1:3.

30 серпня. Збірна України з футзалу провела товариський поєдинок проти команди Лівії. Зустріч завершилася нічиєю — 2:2. 14 вересня підопічні Олександра Косенка стартують у фінальному турнірі чемпіонату світу 2024 року в Узбекистані. 

31 серпня. В Києві на полях НТК ім. В. Баннікова Українська асоціація футболу вперше провела дитячий футбольний турнір «Кубок розвитку» у віковій категорії U-13 (футболісти 2012 року народження).

Інноваційний формат турніру 11х11 на скороченому полі розміром 80х60 м започаткований із метою створення умов, в яких футболісти отримають можливість частіше зустрічатися з м’ячем, збільшити кількість ігрових ситуацій для прийняття швидких рішень, кількість перехідних фаз і атак на ворота суперника та зменшити об’єм фізичного навантаження. Переможцем стала команда ФК «Колос» (Ковалівка).

Фото Дана Балашова

31 серпня. Жіноча збірна України з пляжного футболу провела свій другий поєдинок на етапі Євроліги-2024, що триває в португальському містечку Назаре. Матч проти Португалії завершився унічию (1:1) і справа дійшла до серії пенальті. У ній сильнішими виявилися українки — 4:2.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.08.2024 11:00

Привітання президента УАФ Андрія Шевченка з Днем Незалежності України

Президент УАФ Андрій Шевченко привітав усіх українців з Днем Незалежно...

23.08.2024 19:01

Андрій Шевченко відвідав Харків у День Державного прапора України та день міста

У День Державного прапора України президент Української асоціації футб...

11.08.2024 11:00

Президент УАФ Андрій Шевченко відвідав головний культурний і медійний хаб України на Олімпіаді-2024

В останній вікенд Олімпіади-2024 президент УАФ Андрій Шевченко відвіда...

Підписатися на новини