Юрій Мороз: «На зборі у Львові хочемо скоординувати всі процеси в тактичній підготовці»

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2008 року народження) продовжує підготовку до кваліфікаційного раунду Євро-2025 (U-17).

Юнацька збірна України U-16/17 із 2-го до 11 вересня проводитиме збір у Львові, під час якого зіграє два контрольні поєдинки — проти «Руху» U-19 (7 вересня) та «Карпат» U-19 (10 вересня). Напередодні цього збору головний тренер синьо-жовтих Юрій Мороз відповів на запитання офіційного сайту УАФ.

— Пане Юрію, які цілі ставить тренерський штаб на цей збір?

— Цілі не змінюються. Це останній етап підготовки до кваліфікаційного раунду чемпіонату Європи. Знову ж таки, ми хочемо отримати максимум інформації про готовність хлопців до офіційних змагань, задати для підопічних напрямок у роботі, скоординувати всі процеси в тактичній підготовці.

— Після цього підготовчого етапу селекція буде вже лише точковою?

— Так. Думаю, відсотків на 95 це той склад, який братиме участь у кваліфікації Євро.

— Суперники у спарингах гідні?

— Безперечно. Ми зіграємо з «Рухом» та «Карпатами», із командами, які на два роки старші. Це буде корисним досвідом для наших хлопців.

— Суперників по кваліфікаційному раунду потроху вже вивчаєте?

— Так. У нас уже є інформація щодо збірних Бельгії, Косова та Казахстану. Під час поточної роботи ми детально знайомитимемо команду з нашими опонентами по офіційних поєдинках. 

— Стартовий матч відбору Євро відбудеться 9 жовтня. Уже відомо, коли розпочнеться підготовка до турніру?

— Є певні нюанси, пов'язані з виступом наших хлопців у різних турнірах, але мені дуже хотілося б, щоб робота почалася 2 жовтня, аби було якнайбільше часу для підготовки до змагань.

Нагадаємо, що за результатами жеребкування ця юнацька збірна України опинилася в групі 4 разом із Бельгією, Косовом та Казахстаном. Мінітурнір у нашому квартеті проходитиме в Бельгії, а матчі відбудуться 9-го, 12-го та 15 жовтня.

Склад юнацької збірної України U-16/17

Воротарі: Максим Роєнко («Динамо» Київ), Кирило Хадасевич («Вольфсбург», Німеччина), Єгор Крапівін («Еспаньйол», Іспанія).

Захисники: Дмитро Коновалов («Динамо» Київ), Нікіта Калюжний, Єгор Костюк, Ярослав Милокост, Іван Вергун (усі — «Шахтар» Донецьк), Арсен Залипка, Дмитро Соломон (обидва — «Рух» Львів), Олександр Бойко («Гент», Бельгія), Назар Хлівнюк («Фортуна», Німеччина).

Півзахисники: Павло Люсін («Динамо» Київ), Олександр Середа («Шахтар» Донецьк), Мухаммад Джурабаєв, Данило Слива (обидва — «Рух» Львів), Максим Тлумак («Карпати» Львів), Ілля Хруник (СДЮСШОР «Прикарпаття» Івано-Франківськ).

Нападники: Іван Андрейко («Динамо» Київ), Артем Зубрій («Шахтар» Донецьк), Ролан Мустафаєв («Рух» Львів), Андрій Король («Металіст 1925» Харків), Дмитро Зудін («Гайдук», Хорватія), Ілля Меньшиков («Аустрія», Австрія).

Результати жеребкування першого раунду кваліфікації Євро-2025 (U-17)

Група 1: Англія, Швеція, Латвія, Мальта. 

Група 2: Польща, Словенія, Грузія, Вірменія.

Група 3: Нідерланди, Хорватія, Албанія, Фарерські о-ви.

Група 4: Бельгія, Україна, Косово, Казахстан.

Група 5: Португалія, Боснія і Герцеговина, Фінляндія, Ліхтенштейн.

Група 6: Угорщина, Греція, Румунія, Азербайджан.

Група 7: Німеччина, Чехія, білорусь, Андорра.

Група 8: Ірландія, Шотландія, Північна Ірландія, Литва.

Група 9: Італія, Норвегія, Уельс, Сан-Марино.

Група 10: Швейцарія, Ізраїль, Чорногорія, Молдова.

Група 11: Франція, Словаччина, Кіпр, Гібралтар.

Група 12: Іспанія, Ісландія, Північна Македонія, Естонія.

Група 13: Сербія, Туреччина, Болгарія.

Група 14: Данія, Австрія, Люксембург.

До другого раунду відбору виходять по дві найкращі команди кожної групи. Після цього 28 учасників навесні 2025 року в семи групах Ліги А боротимуться за сім путівок до фінального турніру, який улітку пройде в Албанії. Збірна господарів отримала перепустку на форум автоматично, хоча й візьме участь у кваліфікації. 

Решта команд у другому раунді виступатимуть у Лізі В і боротимуться за місця в Лізі А першого відбірного етапу Євро-2027 (U-19).

Додамо, що Євро-2025 (U-17) стане для представників УЄФА відбором на чемпіонат світу 2025 року в категорії U-17, який пройде за участі 48-ми збірних у Катарі. 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.08.2024 16:00

U-16/17: Юрій Мороз назвав склад юнацької збірної України на вересневий НТЗ у Львові

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2008 року народження)&nbs...

23.06.2024 09:05

U-16: юнацька збірна України на турнірі в Японії програла команді Венесуели

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2008 року народження) вис...

21.06.2024 08:30

U-16: юнацька збірна України на турнірі в Японії поступилася Сенегалу

Юнацька збірна України (футболісти не старші 2008 року народження) вис...

Підписатися на новини