Друга ліга. Кадрові зміни у «Кремені», непоступливість вінницької «Ниви», міцні позиції «Скали 1911»

Суперництво в другій лізі стартує 4 серпня. На відміну від минулого сезону явних претендентів на підвищення в класі, таких, як раніше були мирівська «Дружба», «Звягель» чи «ЮКСА», немає. Тому можна очікувати доволі напруженої боротьби за місця в чільній групі.

Команди третього за рангом вітчизняного дивізіону дещо пізніше повернулися з відпустки й тому лише останніми днями активізувалися з проведенням контрольних матчів. На це є об’єктивні причини, зокрема дебютант, «Пробій» із Городенки, був задіяний у вирішальних поєдинках за звання найсильнішої аматорської команди України.

Наразі міцними здаються позиції «Скали 1911», яка доволі впевнено почувалася в спарингах з іменитішими візаві. Стрияни зберегли більшість провідних виконавців і зуміли дати бій елітній «Ворсклі», поступившись за рівної гри — 1:2, а також розписали мирову з «Прикарпаттям» —2:2.

Не збираються надовго затримуватися в другій лізі й «Кремінь» із «Гірником-Спортом», хоча в міжсезоння вони зазнали відчутних кадрових втрат. Зокрема, команду з Кременчука залишили відразу 10 виконавців, тому тренерському штабу потрібен був час, аби знайти гідну заміну. Але поступово підопічні досвідченого наставника Ігоря Климовського стабілізували гру, що дозволило не поступитися елітному «Інгульцю» — 0:0 і взяти гору над запорізьким «Металургом» — 1:0 та «Гірником-Спортом» — 2:1. Своєю чергою команда з Горішніх Плавнів записала до свого активу звитягу над «Ворсклою-2» — 3:1.

Вінницька «Нива» наразі ще не повідомляла про свої плани на сезон, можливо, тому, що невідомо, чи залишиться граючий президент і найкращий бомбардир Артур Загорулько, який хоче спробувати свої сили в більш іменитій команді. Підопічним Юрія Ярошенка слід віддати належне за непоступливість: у спарингах вони склали конкуренцію «Чорноморцю» та «Поділлю», зігравши внічию — відповідно 2:2 та 3:3, а в програному поєдинку з «Поліссям-2» їм завадили грубі помилки в обороні. Проте час подбати про надійність захисту ще є.

Збираються взяти участь у першості й кілька інших других команд представників УПЛ, за які заявлені переважно молоді футболісти. Для них головне — мати належну ігрову практику й постаратися своїми діями привернути увагу керманичів основного  складу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.06.2024 15:04

Визначилися переможці перехідних матчів за місця в першій лізі сезону-2024/2025

Сьогодні, 8 червня відбулися матчі-відповіді плей-оф за місця в першій...

01.06.2024 15:36

Відбулися перші перехідні матчі за місця в першій лізі сезону-2024/2025

Сьогодні, 1 червня відбулися перші матчі плей-оф за місця в першій ліз...

26.05.2024 15:30

Друга ліга. «Дружба» підвищується в класі, а ФК «ЮКСА» та «Звягель» зіграють у перехідних матчах

Сьогодні визначилася найсильніша команда другої ліги, яка здобула прав...

19.05.2024 16:10

Друга ліга. Середняк влаштував проблеми прихованому лідеру

У передостанньому турі друголігового турніру пригальмував головний пре...

Підписатися на новини