Проєкт UEFA PLAYMAKERS успішно працює в рожищенській ДЮСШ на Волині

Центр проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоціація футболу та Асоціація футболу Волині, успішно працює на базі рожищенської ДЮСШ, що на Волині.

Заняття проводять тренери Євгенія Юзвяк та Олег Катеринюк, їм також допомагають волонтери.

Євгенія розповідає: «Завдяки цьому проєкту ми проводимо заняття за новітніми методами навчання. Основна мета — це створення унікального середовища, де футбол буде доступним для дівчат у веселій, позитивній та безпечній формі.

Фото АФВ

Розпочали ми з набору дівчат. Треба було розширити можливість і доступ для всіх дівчаток спробувати себе у футболі. Ми роздали буклети у школі, на зворотному боці були контактні дані тренерів, і батьки могли зателефонувати та детально дізнатися про заняття. Ми розповідали, що не тільки хлопці можуть грати у футбол. Було багато дзвінків. Наприклад, одного разу зателефонувала мама дівчинки і сказала, що дитина хоче спробувати, але по голосу було чути, що мама дуже переживає — як її тендітна маленька донечка зможе бути у футболі. Ми розповіли про формат занять, дитина прийшла, спробувала — і з того часу постійно ходить на заняття.

Фото АФВ

На наших заняттях дівчатам завжди весело й цікаво. Наприклад, вони можуть називати тренерів Білочкою і Їжачком, одного з волонтерів — котиком Гарфілдом. Якщо ми ділимо дітей на команди, то даємо їм змогу обрати назви. Наприклад, сині — це «Смурфики», жовті можуть бути «Лимонками», «Бубликами», «Пончиками»... 

Одна історія від батька дівчинки, яка полюбила футбол, але мама віддала її на танці й співи. Дівчинка трохи підросла і згодом поставила маму перед фактом: я хочу на футбол. Тато зрадів і тепер водить на футбольні заняття й сина, і доньку.

Фото АФВ

Коли мене запитують, чи реально створити команду дівчат із футболу, я відповідаю — так! Надто в нас є така можливість завдяки UEFA PLAYMAKERS, і ми маємо використати цей шанс. Бо ти бачиш дівчаток, які хочуть спробувати, — і це дуже мотивує. Дякуємо за це Українській асоціації футболу та UEFA PLAYMAKERS — і велика вдячність нашим захисникам за те, що ми можемо проводити ці заняття».

Фото АФВ

Цілі програми UEFA PLAYMAKERS, яка впроваджується Українською асоціацією футболу:

  • ознайомити дівчат із футболом, створивши для них середовище, у фокусі якого — розваги, друзі та футбол;
  • впровадити новий індивідуальний тренерський підхід, який використовує уяву (натхненну історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол;
  • вдосконалити життєві навички дівчаток, основні навички руху та навчити основам футболу, щоб виховати прихильність до футболу на все життя.
НОВИНИ ПО ТЕМІ
12.07.2024 17:42

Європейські студентські ігри-2024: українські команди розпочали свою боротьбу на турнірі

Змагання Європейських студентських ігор-2024 проводяться в угорських Д...

12.07.2024 14:00

Команда українських біженців узяла участь у мінітурнірі в Італії

Команда українських біженців узяла участь у мінітурнірі, організованом...

12.07.2024 13:22

Правила гри IFAB-2024/2025 українською мовою — на сторінці Комітету арбітрів УАФ

Комітет арбітрів Української асоціації футболу звертає увагу на те, що...

01.07.2024 18:43

За сприяння УАФ організовано відпочинок дітей-переселенців у літньому таборі на Закарпатті

Закарпатська асоціація футболу за сприяння Української асоціації футбо...

Підписатися на новини