«Відкриті уроки футболу» завітали у Дрогобич, що на Львівщині

На Львівщині відбулися перші цього року заняття в межах традиційного всеукраїнського соціально-спортивного проєкту «Відкриті уроки футболу», які за підтримки УЄФА під егідою УАФ провела Львівська асоціація футболу спільно з Асоціацією футболу Дрогобицького району.

Цей масовий захід зібрав на стадіоні дитячо-юнацької спортивної школи імені Івана Боберського у Дрогобичі понад сім десятків дітлахів — учнів Дрогобицької територіальної громади (ліцею №1 ім. Івана Франка, ліцею №2, ліцею №3 ім. В'ячеслава Чорновола, ліцею №4 ім. Лесі Українки, гімназії №10 ім. Євгена Коновальця, гімназії №17, ліцею №16 ім. Юрія Дрогобича, Стебницького ліцею №7, Дережицької гімназії, Лішнянського навчально-виховного комплексу І-ІІІ ступенів, Медвежанської гімназії ім. Михайла Біласа) і дітей вимушених переселенців із Харківської, Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей.

Усі вони займалися в шести тематичних квадратах, де не лише у дружній компанії відпочили на свіжому повітрі, а й отримали заряд бадьорості та корисну інформацію щодо важливих речей.

Фото ЛАФ

Тренери-волонтери — студенти факультету здоров'я людини та природничих наук Дрогобицького державного педагогічного університету Назар Біликівський, Артем Захаров, Владислав Кос, Максим Орляк, Ольга Раделицька, Ольга Бойко, Владислав Драновський, Денис Копельців, Валентин Буряник, Роман Торко, Андрій Яворський, Тарас Гнатів, Остап Павляк за допомогою м'ячів, обручів, конусів, палиць, скакалок і канату організували для діток різноманітні веселі ігри й естафети, у ході яких дітвора мала змогу освоїти елементи техніки гри у футбол.

Особливе зацікавлення в дітей викликав квадрат безпеки, в якому їх у цікавій, пізнавальній ігровій формі працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій і поліції навчали правилам безпечної поведінки в умовах війни. Також діти дізналися від кваліфікованих фахівців, як зміцнювати власне здоров'я, імунітет і правильно харчуватися.

А розпочалося все з благословення отця Ростислава Мелеха і загальної бадьорої руханки, яку влаштували представниці фітнес-клубу FitCurves Марія Пузур і Любов Лужецька.

Фото ЛАФ

На завершення діти з рук куратора «Відкритих уроків футболу» на Львівщині, виконавчого директора Львівської асоціації футболу Степана Понайди, його заступника Андрій Смольського, міського голови Дрогобича Тараса Кучми, заступника міського голови Дрогобича з гуманітарних та соціальних відносин Юрія Кушлика, начальника відділу освіти Дрогобицької міської ради Романа Грицая, очільника Асоціації футболу Дрогобицького району Степана Лужецького і його заступника Романа Проця отримали в подарунок спортивний інвентар, пам'ятні медалі та футболки від УАФ.

Висловлюємо щиру вдячність Дрогобицькій міській раді, Асоціації футболу Дрогобицького району, директору Дрогобицької дитячо-юнацької спортивної школи імені Івана Боберського Михайлу Городинському, батькам дітей і всім, хто долучився до проведення цього масштабного соціально-спортивного заходу!

Фото ЛАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.05.2024 11:00

«Відкриті уроки футболу» завітали на Житомирщину

У Житомирській області в межах проєкту «Відкриті уроки футболу&r...

10.05.2024 10:28

На Харківщині відбулися тренінги для юних футболістів у межах проєкту Spirit of Soccer

7 травня для юних футболістів міста Красноград та селища Краснопавлівк...

31.10.2023 09:00

Вадим Костюченко: «Відкриті уроки футболу» виконують важливу місію підтримки дітей, які постраждали від війни»

Завершується цьогорічний сезон спільного соціального проєкту Українськ...

30.10.2023 09:00

«Відкриті уроки футболу» завітали в Одесу на стадіон «Чорноморець»

26 жовтня на центральній футбольній арені міста Одеса, стадіоні &laquo...

Підписатися на новини