Сергій Шевченко: «Якщо відверто, ми спеціально не тренували пробиття 11-метрових...»

У поєдинку другого попереднього етапу розіграшу Vbet Кубка України-2021/2022 «Миколаїв» — «Кривбас» (1:1) завдяки кращій влучності в серії післяматчевих пенальті (3:1) до наступного раунду пробилися містяни.

— «Кривбас», який вважався фаворитом, домінував лише в першому таймі, — сказав головний тренер «Миколаєва» Сергій Шевченко в коментарі офіційному сайту УАФ. — Ми спеціально віддали ініціативу гостям, хоча жодних «автобусів» біля своїх воріт не ставили. Просто хотіли переконатися в їхньому вмінні позиційно наступати, з’ясувати, чи є в них вагомі контраргументи під час нашого швидкого переходу з оборони до атаки. Було нелегко, але дотерпіли.

У перерві я попросив підопічних додати обертів, вище пресингувати, й з’ясувалося, що криворіжці до цього виявилися не готові. До того ж, давалися взнаки кращі фізичні кондиції «Миколаєва». Вважаю, що друга 45-хвилинка і овертайм були за нами.

Мені не до вподоби, коли серію післяматчевих пенальті називають футбольною лотереєю. Навпаки, саме в цій битві характерів чітко помітно, чого ти насправді вартий. Якщо відверто, ми спеціально не тренували пробиття 11-метрових. Просто я був переконаний у вмінні наших пенальтистів. І вони не підвели, хоча справжнім героєм став воротар Дмитро Фастов, який виграв аж три дуелі у гравців «Кривбасу»!

Звичайно, після фінального свистка ми не приховували радості, все ж, із того складу, що минулого сезону представляв «Миколаїв» у першій лізі, залишилося лише кілька гравців, решта — молодь. Сподіваюся, що після цієї звитяги над «Кривбасом», що налаштований пробитися до елітного дивізіону, відвідуваність матчів у Миколаєві значно зросте.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.08.2024 18:53

Vbet Кубок України-2024/2025. Третій попередній етап: офіційні дані

21 серпня відбулися шість матчів третього попереднього етапу розіграшу...

30.07.2024 13:02

Розклад матчів першого попереднього етапу Vbet Кубку України-2024/2025

Дирекція з проведення Vbet Кубку України затвердила розклад матчів пер...

Підписатися на новини