На засіданні Комітету жіночого футболу УАФ окреслили контури нового сезону

У Будинку футболу відбулося робоче засідання Комітету жіночого футболу УАФ.

Основною метою засідання стало обговорення підготовки до старту нового сезону в жіночому футболі та плану роботи на друге півріччя 2021 року.

Засідання комітету відбулося за участю перших віце-президентів УАФ — Олега Протасова та Анатолія Демяненка. Серед запрошених були й тренери всіх національних жіночих збірних команд України різних вікових категорій.

Фото womensfootball.com.ua

На початку зустрічі заступник голови комітету Юрій Титаренко проінформував присутніх щодо поточної ситуації в реалізації стратегічного плану розвитку жіночого футболу УАФ, який запроваджено за ініціативи президента УАФ, члена Виконкому УЄФА Андрія Павелка та затверджено Виконкомом УАФ.

Члени комітету розглянули питання про стан підготовки до старту змагань у вищій та першій лігах чемпіонату України, в яких уперше в історії візьмуть участь більш ніж 30 команд. Нагадаємо, що старт у вищому дивізіоні заплановано вже на 30 липня, а клуби першої ліги розпочнуть свої виступити 14 серпня.

Також було обговорено початок розіграшу Кубка України з футболу серед жіночих команд сезону-2021/2022. На стадії 1/8 фіналу в турнірі візьмуть участь 12 клубів вищої ліги та чотири колективи першого дивізіону.

На засіданні комітету також було розглянуто питання проведення Всеукраїнського фестивалю з футболу серед найменших учасників змагань — дівчаток 2011—2012 років народження, який відбудеться у вересні поточного року в чотирьох містах України (Вінниці, Кривому Розі, Тернополі та Харкові) і на який з’їдуться дівочі команди з усіх регіонів України.

Велику увагу також приділили національним збірним. Кожен із тренерів мав можливість виступити та розповісти про свої плани щодо підготовки команд до подальших міжнародних змагань, що стартують уже восени.

Першими у другому півріччі цього року розпочнуть свою роботу підопічні Олени Кудзієвої (збірна WU-15), які в період із 3-го по 7 серпня проведуть селекційний збір, а вже в листопаді зберуться вдруге (заплановано проведення міжнародних поєдинків).

Підопічні Сергія Сапронова з дівочої збірної WU-17 цьогоріч зіграють у Лізі В першого раунду чемпіонату Європи. У період із 26 вересня по 4 жовтня вони проводитимуть офіційні матчі в Естонії. Розпочнуть свої виступи синьо-жовті поєдинком зі збірною Північної Македонії (27 вересня), далі їхніми суперницями стануть футболістки збірної Молдови (30 вересня), а завершуватимуть груповий етап наші дівчата 3 жовтня матчем із командою Естонії.

Паралельно свою підготовку після майже дворічної паузи відновлять і футболістки молодіжної жіночої збірної України WU-19. У період із 19-го по 27 жовтня підопічні Валерія Паламарчука гратимуть у Нідерландах. Розпочнуть свої виступи в Лізі А чемпіонату Європи синьо-жовті поєдинком із господарками групи, збірною Нідерландів (20 жовтня), далі їхніми суперницями стануть футболістки збірної Шотландії (23 жовтня), а завершуватимуть груповий етап синьо-жовті 26 жовтня матчем із командою Австрії.

Тренер національної жіночої збірної України Наталія Зінченко спочатку відзвітувала про роботу на попередньому етапі. Нагадаємо, що головна команда країни після довгої паузи зуміла вийти до плей-офф відбору Євро-2022, але пробитися на континентальний форум їй не вдалося.

Новий відбірний цикл для українок стартує в жовтні 2021 року, і цьогоріч команді належить зіграти чотири матчі кваліфікації чемпіонату світу-2023. 21-го та 26 жовтня синьо-жовті проведуть два домашні поєдинки — зі збірними Фарерських островів та Іспанії. Завершуватиме же ігровий рік збірна України двома виїзними матчами — із командами Шотландії (26 листопада) та Угорщини (30 листопада).

 

 

НОВИНИ ПО ТЕМІ
22.02.2024 16:00

Затверджено дату проведення звітно-виборної конференції Всеукраїнської асоціації жіночого футболу

Відбулося засідання президії Всеукраїнської асоціації жіночого футболу...

19.02.2024 11:00

Єдиний календар заходів із жіночого футболу на 2024 рік: події за участю українських команд

Виконавчий комітет Української асоціації футболу затвердив Єдиний кале...

11.02.2024 17:25

2024 року заплановано проведення чемпіонату України серед дівочих команд у різних вікових категоріях

Поточного року в Україні має відбутися чимало турнірів за участю дівоч...

27.01.2023 14:05

2023 року заплановано проведення чемпіонату України серед дівочих команд у різних вікових категоріях

Поточного року в Україні має відбутися чимало турнірів за участю дівоч...

Підписатися на новини