Олександр Зінченко ввійшов до клубу Андрія Шевченка, Сергія Реброва, Андрія Вороніна та Олега Лужного

Учорашній матч четвертого туру групового раунду Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» — «Шахтар» (6:0) став для півзахисника англійського клубу та збірної України Олександра Зінченка другим поєдинком за «МС» у Лізі чемпіонів. До цього українець провів ще чотири зустрічі в найпрестижнішому клубному турнірі Європи у складі голландського ПСВ.

Приємні слова Гвардіоли

Головний тренер «Манчестер Сіті» Хосеп Гвардіола залишився задоволеним виступом свого гравця. «Зінченко — дуже розумний футболіст, — цитує іспанського спеціаліста mancity.com. — Іноді наша команда потребує зайвого гравця в центрі поля. Із Зінченком це робити простіше. Він добре діє в захисті, підготовлений тактично й дуже тямущий. Олександр провів якісний поєдинок».

Перша результативна дія

Утім, зустріч із «Шахтарем» запам’ятається Зінченку не тільки через упевнену перемогу його нинішньої команди над колишньою. У цій грі Олександр відзначився першою результативною дією у складі «Манчестер Сіті». Саме він віддав гольовий пас на Рахіма Стерлінга. Отже, тепер 21-річний футболіст увійшов до елітного клубу українських виконавців, що мають у своєму активі результативні дії у складі англійських ФК.

Елітний клуб українців

Олег Лужний віддав три гольові паси у складі «Арсеналу» (106 матчів). Сергій Ребров забив, виступаючи за «Тоттенхем» та «Вест Хем», 16 м’ячів та віддав два результативні паси (97 матчів). Андрій Воронін у 40 поєдинках за «Ліверпуль» шість разів забивав і ще п’ять — асистував партнерам. Нарешті, нинішній наставник збірної України, Андрій Шевченко, провівши 77 зустрічей у складі «Челсі», відзначився 22-ма забитими м’ячами та 11-ма гольовими передачами.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
31.08.2024 16:40

«Арсенал» Олександра Зінченка втратив очки в домашньому матчі англійської Прем’єр-ліги

У стартовому матчі 3-го туру англійської Прем’єр-ліги «Арс...

07.08.2024 22:05

Олександр Зінченко відзначився голом за «Арсенал» у контрольному матчі

У межах підготовки до нового сезону англійський «Арсенал»...

20.06.2024 19:11

Олександр Зінченко: «Завтра на кожній ділянці поля точитимуться битви, і команда, яка виграє їх, переможе»

Півзахисник національної збірної України Олександр Зінченко разом із г...

Підписатися на новини