Японія — Україна. Усе найцікавіше в день матчу

Сьогодні в бельгійському Льєжі на стадіоні «Моріс Дюфран» відбудеться товариський поєдинок Японія — Україна.

Далі буде…

До речі, ось так виглядає протокол поєдинку японською…

До початку товариського матчу Японія — Україна залишилося 35 хвилин…

Фото Павла Кубанова

У порівнянні зі стартовим складом на матч проти Саудівської Аравії тренерський штаб збірної України зробив шість замін. Удруге поспіль до числа перших 11-ти потрапили Ярослав Ракіцький, Тарас Степаненко, Олександр Зінченко, Марлос та Євген Коноплянка.

Протоколи обох матчів...

Стартовий склад збірної України: 12. Андрій П’ятов (к), 5. Едуард Соболь, 44. Ярослав Ракіцький, 18. Іван Ордець, 2. Богдан Бутко, 6. Тарас Степаненко, 8. Руслан Маліновський, 10. Євген Коноплянка, 17. Олександр Зінченко, 11. Марлос, 41. Артем Бєсєдін.

В запасі залишилися: 1. Денис Бойко, 3. Євген Хачеріді, 4. Микола Матвієнко, 9. Артем Кравець, 14. Руслан Ротань, 15. Віктор Циганков, 20. Олександр Караваєв, 29. Віталій Буяльський, 34. Іван Петряк.

Фото Павла Кубанова

Синоптики прогнозують, що сьогодні під час матчу Японія — Україна Льєж накриє дощ…  

Фото Павла Кубанова

Після прогулянки футболісти одразу вирушили на ранній обід до готелю, адже товариська гра з Японією розпочнеться о 14.22 за місцевим часом.

Фото Олександра Гливинського

О 10.30 за місцевим часом футболісти та тренери збірної України здійснили ранкову прогулянку у парку біля льєзького готелю «Chateau des Thermes».

Фото Павла Кубанова

Фото Олександра Гливинського

У Льєжі наша команда проведе 22-й товариський поєдинок на нейтральному полі й перший — у Бельгії, яка в цьому статусі стане для збірної України 10-ю в історії.

Фото Павла Кубанова

Нагадаємо, що напередодні поєдинку представники команд узгодили, в якій формі будуть виступати футболісти збірних Японії та України.

Фото Олександра Гливинського

Матч із Японією може стати для Руслана Ротаня 100-м у складі національної збірної України. Зараз у клубі «сотників» нашої команди перебувають Анатолій Тимощук (144 матчі) та Андрій Шевченко (111 поєдинків). Утім, сам потенційний ювіляр особливого значення події не надає…

Фото Павла Кубанова

Поєдинок з Японією стане 11-м в історії збірної України, який вона проведе з представниками Азійської конфедерації футболу. Окрім вже згаданих матчів з японцями (1:0, 0:1), наша команда зустрічалася: із Саудівською Аравією (4:0, 1:1), ОАЕ (1:1), Південною Кореєю (0:1, 0:2), Іраном (0:1) та Узбекистаном (2:1, 2:0).

Фото Павла Кубанова

Сьогоднішній матч на стадіоні «Моріс Дюфран» стане вже третьою товариською зустріччю збірних України та Японії. Перший поєдинок, який відбувся 21 березня 2002 року в Осаці, виграли азіати — 1:0. А 12 жовтня 2005 року в Києві наша команда взяла реванш — 1:0.

Фото Павла Кубанова

Нагадаємо, що зустріч у Льєжі українські вболівальники зможуть побачити у прямому ефірі на телеканалах «Футбол 1» та «Україна».

Фото Миколи Бочка

Матч з Японією довірено судити бельгійській бригаді арбітрів на чолі з 29-річним Бартом Вертентеном.

Фото uefa.com

Зігравши з аравійцями та потренувавшись в Іспанії, наша команда перелетіла до Бельгії, де пройде поєдинок з японцями. Напередодні Андрій Шевченко та Руслан Маліновський взяли участь у традиційній передматчевій прес-конференції.

Через пошкодження до Києва відбув захисник «Динамо» Микита Бурда. Крім того, троє футболістів вирушили до табору молодіжної збірної.

Фото Павла Кубанова

Варто нагадати, що після першого товариського поєдинку нашої команди в новому році, проти Саудівської Аравії, який проходив в іпанській Марбельї, в колективі Андрія Шевченка відбулися кадрові зміни.

Доброго ранку! Починаємо!

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.09.2024 16:10

Андрій Шевченко: «Ми лише на старті дворічного циклу й оцінюємо роботу збірних комплексно»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

24.08.2024 11:00

Привітання президента УАФ Андрія Шевченка з Днем Незалежності України

Президент УАФ Андрій Шевченко привітав усіх українців з Днем Незалежно...

Підписатися на новини