Олександр Зінченко може повторити англійське досягнення Андрія Шевченка

У неділю, 25 лютого відбудеться фінальний поєдинок за Кубок англійської ліги, де «Арсенал» зіграє з «Манчестер Сіті» нашого Олександра Зінченка.

Вихід на поле у вирішальному двобої гравця збірної України прогнозується. Два із трьох його конкурентів на позиції лівого захисника, де Олександра використовує Хосеп Гвардіола, поза грою. Бенжамен Менді все ще лікується, а Фабіана Делфа дискваліфіковано. Отже, в іспанського наставника «Манчестер Сіті» залишається два реальні варіанти вирішення питання на лівому фланзі оборони — бразилець Даніло та українець Зінченко. Кому зрештою віддасть перевагу спеціаліст, дізнаємося вже в неділю. Єдине, що зауважимо, — в розіграші Кубка англійської ліги-2017/2018 наш хлопець зіграв у чотирьох поєдинках із п’яти (409 ігрових хвилин), а південноамериканець — у п’яти (408 ігрових хвилин), але на своїй рідній позиції правого захисника.

«Арсенал» переслідує українців у фіналах

Якщо Зінченку вдасться зіграти, а його команді — перемогти, він стане другим після Андрія Шевченка українським володарем Кубка англійської ліги. Нинішній наставник нашої національної збірної вигравав цей трофей у складі «Челсі» в сезоні-2006/2007. Тоді Шевченко провів чотири матчі в турнірі й забив три м’ячі. Вийшов на поле він і у вирішальному двобої. За іронією долі, команді українця також протистояв «Арсенал». Зустріч закінчилася перемогою «Челсі» — 2:1, а нашого нападника замінили на Саломона Калу вже на доданих хвилинах.

Досягнення ще одного легендарного капітана

Узагалі-то на сьогодні на рахунку українських футболістів — лише чотири англійські трофеї. Окрім успіху Шевченка в Кубку ліги, ми можемо пригадати перемоги іншого легендарного капітана збірної України.

Йдеться, звісно, про Олега Лужного. У складі «Арсеналу» захисник вигравав Суперкубок Англії-2002. Тоді, правда, у поєдинку з «Манчестер Юнайтед» (2:1) Лужний з’явився на полі лише на кілька хвилин наприкінці зустрічі (замінив Рея Парлора), але суть від цього не змінюється.

Є в активі Олега й чемпіонство англійської Прем’єр-ліги-2001/2002. В тому турнірі наш футболіст взяв участь у 18-ти поєдинках. Нарешті, пригадаємо успіх Лужного в Кубку Англії-2002/2003, коли він провів лише один матч. Зате який! Українець відіграв повний фінальний поєдинок проти «Саутгемптона», який «Арсенал» виграв із рахунком 1:0.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.09.2024 16:10

Андрій Шевченко: «Ми лише на старті дворічного циклу й оцінюємо роботу збірних комплексно»

Президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко прокоментував...

24.08.2024 11:00

Привітання президента УАФ Андрія Шевченка з Днем Незалежності України

Президент УАФ Андрій Шевченко привітав усіх українців з Днем Незалежно...

Підписатися на новини