Урожайний тиждень для збірників: гол Ярмоленка «Баварії» та апетит Шахова

На минулому тижні одразу кілька гравців національної збірної України, які виступають у європейських клубах, залишили по собі помітний слід.

Довгий матч Зінченка

Півзахисник «Манчестер Сіті» Олександр Зінченко, якого наставник англійського клубу Хосеп Гвардіола використовує на позиції лівого захисника, відіграв повний матч у чвертьфіналі Кубку англійської ліги проти «Лестер Сіті». Задля виявлення переможця командам знадобилася серія післяматчевих пенальті (основний та додатковий час закінчилися — 1:1), в якій вправнішими виявилися гравці із Манчестера.

Запас Коноплянки й гол Ярмоленка

Хавбек «Шальке» Євген Коноплянка посеред тижня просидів увесь матч своєї команди в 1/8 фіналу Кубку Німеччини проти «Кельна» в запасі. До речі, «Шальке» виграв із рахунком 1:0.

У цьому ж змаганні й раунді невдало виступила команда Андрія Ярмоленка. Українець разом зі своєю «Боруссією» гостював у Мюнхені у «Баварії». Дортмундці поступилися — 1:2, а наш півзахисник відзначився голом, забитим головою, та провів на полі весь ігровий час.

Результативні дії Зозулі, Шахова й Рибалки

Роман Зозуля, який за власним рішенням взяв паузу у виступах за збірну, відіграв 74 хвилини у складі «Альбасете», який у 20-му турі іспанської Сегунди обіграв на виїзді «Барселону Б» — 1:0. Українець відзначився вирішальним гольовим пасом.

Євген Шахов зі своїм грецьким ПАОКом розбив в першому матчі 1/8 фіналу Кубку Греції «Трикалу» — 5:1. Гравець збірної України, який провів на полі весь матч, відзначився голом і результативною передачею.  

Сергій Рибалка, який виступає в оренді у складі «Сівасспора», у минулу суботу відзначився дебютним голом за турецьку команду. Трапилася ця подія в матчі 17-го туру Суперліги, в якому «Сівасспор» вдома переміг «Бешикташ» — 2:1. Українець відкрив рахунок у грі й провів на полі 61 хвилину.

У цей же день у першості Бельгії Руслан Маліновський (повний матч) вдома поступився зі своїм «Генком» «Кортрейку», за який увесь поєдинок відіграв Євген Макаренко.  

У неділю, 24 грудня, в 17-му турі чемпіонату Туреччини «Кайсеріспор» нашого Олександра Кучера програв на своєму полі «Йєні Малатьяспору» — 0:1. Захисник збірної України відіграв 80 хвилин.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
21.02.2018 01:39

Шлях до Києва. У головних ролях — колишні гравці «Динамо» й «Шахтаря»

Лондон і Мюнхен побачили ще два перші поєдинки 1/8 фіналу Ліги че...

12.12.2017 02:59

Український слід в бомбардирській історії Ліги чемпіонів УЄФА

Багато хто небезпідставно вважає Лігу чемпіонів УЄФА найпрестижнішим к...

Підписатися на новини