Варіанти для спарингів команди Шевченка у 2018 році

Для проведення матчів під егідою ФІФА в період з 19-го по 27 березня передбачено дві дати.

І тому представники ФФУ мають можливість організувати на початку весни два спаринги для національної збірної.

На цей час усі клуби зобов'язані відпускати гравців, і, думається, березневим вікном скористається багато збірних. І не лише ті, що готуватимуться до фінального турніру ЧС-2018, але й ті, що туди не пробилися. 

Планує в цей період спаринги і головний тренер збірної України Андрій Шевченко. Він не виключає можливості закордонних зборів нашої національної команди і двох поєдинків. Серед можливих суперників фігурує Швейцарія.

Хотів би зустрічі з гідними спаринг-партнерами Шевченко і в травні, коли чимало команд готуватиметься до фінального турніру чемпіонату світу. Зокрема, під час перебування на матчі Ліги чемпіонів «Шахтар» — «Манчестер Сіті» наставник синьо-жовтих запропонував провести в Києві товариський поєдинок тренерові збірної Бразилії Тіте. 

Відповідно до міжнародного календаря, восени датами ФІФА для проведення матчів будуть вже вересневі вікна, які в Європі заплановані для старту Ліги націй УЄФА.

Взагалі ігрових днів восени 2018 року буде шість (6—8 і 9—11 вересня, 11—13 і 14—16 жовтня, 15—17 і 18—20 листопада). Збірна України як учасниця турніру в Лізі В проведе чотири матчі (у групі будуть три команди). Відповідно, ще дві осінні дати залишаються для нас вільними.

Згідно з пунктом регламенту Ліги націй, збірні мають право організувати в ці терміни товариські матчі, але повинні відмінити або перенести їх у разі форс-мажору, якщо УЄФА з якихось причин прийме рішення перенести офіційний поєдинок.

До речі, в усіх трьох вікнах циркуляр ФІФА дозволяє асоціаціям розпоряджатися ще трьома зайвими днями — 3—5 вересня, 8—10 жовтня та 12—14 листопада. Проте в сумі команда може провести восени максимум шість ігор.

І ще один важливий нюанс. Якщо розглядати для двох вільних осінніх дат європейські варіанти, треба, знову-таки згідно з регламентом, враховувати факт присутності потенційного суперника в тому або іншому дивізіоні Ліги націй. У Лізі С в трьох групах з чотирьох будуть по чотири команди, які повинні провести шість поєдинків, і, зрозуміло, розглядатися нашими менеджерами вони не можуть. Так само, як і усі збірні з Ліги D. Залишаються варіанти з нашої Ліги В (але не з нашої групи) і Ліги А.

Підписатися на новини