У Козятині, що на Вінниччині, відбувся соціальний фестиваль у межах проєкту «Відкриті уроки футболу»

Уперше в Козятині відбувся спортивний захід у межах соціального проєкту Української асоціації футболу «Відкриті уроки футболу».

Спортивний стадіон Козятинського міжрегіонального вищого училища залізничного транспорту прийняв 72 першокласників. Організували дійство Вінницька обласна асоціація футболу у співпраці з Козятинською міською радою. Мета проєкту — об’єднати малечу, подарувати відчуття безпеки та задоволення від спілкування й занять футболом.

Фото ВОАФ

«У зв’язку з війною ми вирішили, що даний захід буде спрямовано на підтримку дітей, адже вони — наше майбутнє. Під час таких уроків діти гуртуються та навчаються правилам поведінки в житті в цілому та на стадіоні зокрема», — наголосив голова Вінницької ОАФ Ігор Гатауллін.

«Головним завданням проєкту є захист та психологічна підтримка дітей», — зазначив спортивний директор Вінницької ОАФ, керівник місцевого молодіжного футбольного хабу проєкту Павло Форманюк.

Після урочистої частини на поле вийшли 72 дитини — усі в ексклюзивних футболках і бейсболках. У відповідному екіпіруванні їх зустрічали й учителі та волонтери, які допомагали в організації футбольного свята.

Фото ВОАФ

Дітей об’єднали в шість команд за кількістю секторів, на які умовно було поділено футбольне поле й які необхідно було обійти по черзі.

На кожному з майданчиків на учасників чекали тренери-волонтери. Вони ділилися секретами гри, знайомили із вправами на влучність та кмітливість, влаштовували змагання, різноманітні ігри та конкурси. Подорожуючи футбольним полем, діти потрапляли також до двох незвичайних секторів — психолога і поліцейських та співробітників ДСНС. Перший запрошував узяти участь у психологічних іграх і дискусіях, а поліцейські та співробітники ДСНС розповідали, як правильно поводитися в умовах війни та її наслідків, — про мінімізацію ризиків від вибухонебезпечних предметів, мін, надзвичайних ситуацій тощо.

Фото ВОАФ

У секторі поліцейських та співробітників ДСНС працювали Іван Оберняк, Олександр Чернихевич, Яна Корбут та інші.

Після завершення заходу на юних учасників чекали приємні сюрпризи. Кожній дитині подарували футболку, бейсболку та диплом учасника, а також солодкі призи.

Фото ВОАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій «Відкриті уроки футболу» за підтримки фонду «Нова демократія» (NDF), Асоціації крос-культурних проєктів (CCPA) із Данії та УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
24.10.2024 16:40

Українська арбітриня працюватиме на матчі плей-оф відбору Євро-2025 серед жіночих збірних

Українська асистент арбітра Світлана Грушко працюватиме в інтернаціона...

18.10.2024 14:00

Unity Euro Cup 2024 об’єднав 16 команд біженців та гравців із приймаючих громад у штаб-квартирі УЄФА

Минулого тижня в штаб-квартирі УЄФА відбувся третій за ліком турнір Un...

10.10.2024 15:55

Внесено зміни до списків стадіонів чотирьох внутрішніх турнірів

Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ вніс змін...

09.10.2024 11:10

аdidas представляє нові домашні та виїзні комплекти форми збірних України

Сьогодні adidas та Українська асоціація футболу розпочинають співпрацю...

Підписатися на новини