Фестиваль «Відкриті уроки футболу» завітав до Подільська, що на Одещині

У Подільській громаді відбулося справжнє спортивне свято — фестиваль «Відкриті уроки футболу» в межах проєкту, який реалізує Українська асоціація футболу за підтримки міжнародних партнерів по всій країні.

Спортивне свято відвідали почесні гості: заступниця подільського міського голови Людмила Задорожна, голова Подільської районної ради Микола Соколов та голова Федерації футболу міста Подільськ Дмитро Сергенчук.

Фестиваль «Відкриті уроки футболу» має на меті популяризацію футболу серед дітей і молоді через веселу інтерактивну форму навчання. Під час заходу діти взяли участь у серії футбольних ігор та тренувальних сесій, спрямованих на розвиток основних навичок володіння м’ячем, координації та командних дій. 

Фото ООАФ

Цей формат занять дозволив не лише вдосконалити спортивні здібності учасників, але й прищепити важливі життєві цінності, як-от командний дух, підтримка один одного, чесність та взаємоповага.

Захід відзначався надзвичайно дружньою атмосферою: на футбольному полі панували сміх і радість, а діти, забуваючи про будь-яку конкуренцію, вільно та із задоволенням грали разом, отримуючи щирі емоції. Різні футбольні вправи проводили професіональні тренери, які в інтерактивний спосіб пояснювали основи футбольної техніки й тактики, залучаючи учасників до динамічних ігор.

Фото ООАФ

Протягом усього заходу на локаціях були присутні представники Державної служби надзвичайних ситуацій України, Національної поліції України та екстреної медичної допомоги, що додавало події важливого практичного аспекту.

Фото ООАФ

Представники служб проводили інформаційні майстер-класи, розповідали про специфіку своєї діяльності та наглядно демонстрували, що використовують у роботі, а також розповідали учасникам про правила безпеки в надзвичайних ситуаціях, першу медичну допомогу та алгоритми дій у разі загрози. Ці важливі знання та навички, продемонстровані на місці, не тільки сприяли загальному розширенню обізнаності, але й підкреслили значущість співпраці всіх служб задля забезпечення безпеки громадян.

Фото ООАФ

Захід, в якому взяли участь 72 дитини, залишив по собі теплі спогади та став яскравим прикладом того, як важливо підтримувати здоровий спосіб життя, залучати молодь до спорту й розвивати в ній командний дух. Підтримка Української асоціації футболу й активна участь волонтерів та освітян продемонстрували, що розвиток фізичної культури та здорових цінностей у суспільстві — це спільна справа, яка здатна згуртувати громаду навколо важливих ідей та надихнути на нові досягнення.

Фото ООАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій «Відкриті уроки футболу» за підтримки фонду «Нова демократія» (NDF), Асоціації крос-культурних проєктів (CCPA) із Данії та УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (вчителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
18.10.2024 10:30

«Відкриті уроки футболу» — на підтримку дітей Чернігівщини, постраждалих від війни

До Кіптівської громади, що на Чернігівщині, завітали «Відкриті у...

17.10.2024 16:00

У Костополі, що на Рівненщині, провели «Відкриті уроки футболу»

У Костополі, що на Рівненщині, фестиваль проєкту Української асоціації...

04.10.2024 16:59

Пішов із життя Анатолій Коньков…

На 76-му році життя помер відомий футболіст, тренер та функціонер, май...

Підписатися на новини