Ліга націй-2024/2025. Україна — Чехія — 1:1 (текстова трансляція)

Сьогодні у Вроцлаві відбудеться четвертий матч збірної України у дивізіоні В Ліги націй-2024/2025. Гра проти команди Чехії розпочнеться о 21:45 за київським часом.

90+5 хв. Фінальний свисток арбітра! Україна та Чехія не виявили найсильнішого в очному поєдинку - 1:1, але ця нічия точно більше влаштовує суперників, які залишаються першими в групі. Українці ж йдуть на перерву до листопада на четвертій позиції.

90+4 хв. Мудрик не поцілив у ближній кут воріт Коваржа після передачі від Яремчука!

90+3 хв. Клімент збиває Мудрика на жовту картку за зрив небезпечної контратаки.

90 хв. Арбітр компенсував 5 хвилин до основного часу другого тайму. І ще одна заміна у Чехії: Кухта замість Шулца.

88 хв. Калюжний без порушення правил зупинив дуже небезпечну чеську атаку після нашої обрізки. І одразу ж в контратаці захисник заблокував спробу удару Мудрика, а Матвієнко ледве не влучив у ближній нижній кут, але м'яч затріпотів у сітці із зовнішньої сторони.

Фото: Дан Балашов

86 хв. Шулц в центрі штовхає в спину Забарного, який пішов в атаку збірної України.

83 хв. Яремчук пробив повз ворота після чергової розіграної комбінації разом з Судаковим.

81 хв. Небезпечний момент України! Коварж відбив м'яч кулаками після того, як Зубков прямим ударом зі штрафного пробив по воротах чехів!

80 хв. Тимчик змінює Коноплю, а Яремчук - Довбика в складі української команди.

79 хв. Криськів прийняв м'яч в атаці, закрив його від Соучека і заробив небезпечний штрафний для нашої команди!

77 хв. Небезпечний момент Чехії! Трубін рятує збірну України від голу! Клімент відгукнувся на передачу з глибини від Цоуфала і з лету пробив - встиг скластися Анатолій та відбити м'яч!

75 хв. Жовту картку рефері показав Криськіву.

74 хв. Чеські захисники вчасно відбиваються після гострої флангової подачу від Коноплі. Не вистачає нашим гравцям підбирань в атаці для їх завершень.

Фото: Дан Балашов

71 хв. Заміни у складі збірної Чехії. Змрзли змінює Боржила, Клімент - Хорого.

69 хв. Судаков навів паніку в чеських редутах, показавши красу індивідуальної гри та розіграшів з партнерами. Вітік все ж зміг вчасно нейтралізувати небезпеку від нашого півзахисника.

67 хв. Хорий не зумів завдати акцентованого удару головою після зависаючого навісу на дальню стійку від Черва.

65 хв. Криськів та Калюжний входять у гру в збірної України, змінюють вони Шапаренка та Степаненка.

63 хв. Хорий отримав жовту картку за порушення проти Таловєрова.

62 хв. Зубков з лівого флангу виконав навісну передачу в центр, але Коварж її нейтралізував вдалим виходом на перехопленні.

60 хв. Серію кутових подали українці, але чехи впевнено відбиваються під час верхових єдиноборств у власному штрафному.

58 хв. Лінгр та Гложек з'являються на полі у чехів замість Провода та Черного!

56 хв. Чехи контролюють м'яч і намагаються знизити темп гри та український кураж після пропущеного голу.

54 хв. Не пройшла передача з лівого фланзу під час чергової української атаки на Довбика, в останній момент чеський захисник підкотився під м'яч і віддав його своєму голкіперу!

Фото: Дан Балашов

52 хв. ГОЛ! УКРАЇНА! ДОВБИК! Реалізуває Артем пенальті, розвівши м'яч і воротаря по різних кутах!

50 хв. Крейчі грає рукою у власному штрафному в боротьбі з Коноплею! Це пенальті для збірної України!

48 хв. Соучек підключився до чеського кутового і невдало пробив головою повз дальній кут українських воріт.

46 хв. Повертаємося до гри Україна - Чехія! Стартував другий тайм, наші гравці розіграли м'яч з центру поля.

45+3 хв. Перший тайм завершено! Україна програє після перших 45 хвилин, але на другу половину зустрічі нашим футболістам треба вийти максимально заведеними на те, аби здобути позитивний результат!

45+2 хв. Чехія забиває вдруге, але м'яч Вітіка скасований через офсайд!

45+1 хв. Таловєров жорстко зустрів в єдиноборстві в центрі поля Хорого. Арбітр призначив стандарт для чехів.

45 хв. Арбітр компенсував 3 хвилини до основного часу першого тайму.

43 хв. Небезпечний момент України! Судаков дотепним пасом з флангу побачив забігання Мудрика до штрафного, але Михайло несильним ударом з гострого кута пробив до рук воротаря!

41 хв. Збірна України завершує перший тайм в позиційних атаках. Матвієнко виконав навісну передачу, і м'яч ледве не застав зненацька Коваржа у дальньому куті. На жаль, вище поперечини.

Фото: Дан Балашов

38 хв. Шапаренко вивів Довбика на ударну позицію, Артем ударом з лівої не зумів переграти голкіпера, і ще й лайнсмен підняв прапорець - офсайд.

36 хв. Небезпечний момент Чехії! Черв розрядив гармату у бік дальнього кута збірної України - повз стійку пролетів м'яч!

35 хв. Мудрик взяв на себе ініціативу при володінні м'ячем, змістився з флангу в центр під час атаки і виконав сильний, але невлучний удар по воротах Коваржа.

34 хв. Черний пробив повз ближній кут воріт Трубіна! Але Анатолій контролював політ м'яча в цьому епізоді.

32 хв. Судаков прагнув коротко зігратися в атаці з Коноплею, але розгадав цей задум чеський захисник. Одразу опісля Георгій віддав передачу в центр штрафного в пошуках Довбика, але воротар опинився першим на м'ячі.

30 хв. Судаков прокинув м'яч повз Соучека в атаці і заробив штрафний для українців.

Фото: Дан Балашов

29 хв. Матвієнко прикро втратив м'яч після чудового закидання від Судакова на забігання в атаку фланговому захиснику. Удар від воріт для Чехії.

27 хв. Українці провели швидкісну контратаку, Довбик пройшов до штрафного, покотив м'яча на Мудрика в центр, а той - на Судакова під удар, проте Георгій вже пробіг повз траєкторію польоту м'яча і не зміг завершити цей перспективний момент!

25 хв. Шапаренко класним пасом на Коноплю розрізав захисну лінію чехів, але з прострілом Юхима впорався Крейчі, який вибив м'яч на кутовий.

23 хв. Шапаренко ліктем вдарив Черва в єдиноборстві в центрі поля. Штрафний для збірної Чехії.

22 хв. Серйозну травму отримав Гуцуляк у зіткненні з Соучеком під час гольової атаки чехів. Вже відбувається перша заміна в грі, Олексія змінює Зубков.

19 хв. Гол! Чехія забиває. Гості виконали кутовий, українці відбилися на дальній стійці, але Черв першим на підбиранні пробив з-за меж штрафного у лівий нижній кут воріт Трубіна.

18 хв. Черни завдав дальнього удару з-під Матвієнка - вище воріт!

17 хв. Спробу довгого закидання з флангу від Коноплі в штрафний чехів знайшов лише рукавички Коваржа.

14 хв. Не за правилами Мудрик зустріч на фланзі Черного, а чехи продовжують демонструвати кращий контроль м'яча, аніж українці.

12 хв. Поки що саме Чехія краще діє на підбираннях спірних м'ячів, за рахунок чого гості частіше в ці хвилини перебувають біля воріт українців.

10 хв. Небезпечний момент Чехії! Трубін виконав сейв на лінії воріт після небезпечного удару від Шулца, який опинився першим на підбиранні м'яча в штрафному господарів!

8 хв. Чехи коротко діяли на підступах до українських володінь, але синьо-жовті успішно колективно захищаються, і це Шапаренко у підкаті вдало відібрав м'яч в опонента.

5 хв. Небезпечний момент України! Мудрик прорвався лівим флангом до штрафного, віддав у район 11-метрової позначки, але Шапаренку з лету не вдалося влучити в площину воріт суперників!

4 хв. А тепер вже Забарний виграв "другий поверх" у чеських футболістів під час дальнього вкидання ауту від Цоуфала до нашого штрафного майданчику.

3 хв. Конопля головою вибив м'яч з власної штрафної після чеської подачі, а в спробі першим підібрати сферу Цоуфал зіграв рукою.

1 хв. Матч розпочався! Збірна Чехії провела перший розіграш з центрального кола.

Фото: Дан Балашов

Степаненко тисне руку Соучеку в центрі поля, гравці зустрілися з іспанським арбітром Гільєрмо Квадрою для перематчевих процедур.

Увесь стадіон в унісон заспівав наш Славень із тисячами рук на гарячих українських серцях!

Лунають державні гімни Чехії та України!

Стартові склади збірних України та Чехії виходять на футбольне поле "Тарчинський Арена Вроцлав" і шикуються перед трибунами, на яких майорять синьо-жовті прапори!

Збірна України має приємні спогади про виступи у Вроцлаві! Саме тут 9 вересня 2023 року в межах групового раунду відбору Євро-2024 синьо-жовті з голом Олександра Зінченка розійшлися миром (1:1) зі збірною Англії, а 26 березня 2024 року у фіналі плей-оф відбору Євро-2024 завдяки влучним ударам Віктора Циганкова та Михайла Мудрика здолали Ісландію (2:1).

Сьогоднішній матч збірна України проведе в жовтому комплекті форми. Чехи зіграють у червоному. Команди вже завершили розминку й невдовзі ми станемо свідками виходу учасників матчу на футбольне поле "Тарчинський Арена Вроцлав"!

Сьогоднішній матч стане вже сьомим для суперників за історію, а баланс цих поєдинків свідчить про абсолютний паритет. Востаннє ж українці вигравали у чехів у жовтні 2018 року - 1:0 у домашній грі прем'єрної Ліги націй.

Фактично найсильніший склад на матч з Україною виставив і наставник чеської збірної Іван Гашек, який у вересні виграв тренерське протистояння в Сергія Реброва. Але у тій грі, попри поразку, наші хлопці мали всі шанси зачепитися за очки. Сподіваємося, це вдасться зробити збірникам вже у матчі у Вроцлаві!

Збірна України має лише одну кадрову зміну після перемоги над командою Грузії. Івана Калюжного в старті змінює Тарас Степаненко, який виведе синьо-жовтих на поєдинок із капітанською пов'язкою!

Добрий вечір, шановні вболівальники! Сьогодні національна збірна команда України зіграє свій другий жовтневий матч у межах Ліги націй. Українці спробують взяти реванш у збірної Чехії у номінально домашній грі у польському Вроцлаві!

Стартовий склад збірної України: 12. Анатолій Трубін, 22. Микола Матвієнко, 4. Максим Таловєров, 13. Ілля Забарний, 2. Юхим Конопля, 6. Тарас Степаненко (к), 8. Георгій Судаков, 10. Микола Шапаренко, 7. Михайло Мудрик, 19. Олексій Гуцуляк, 11. Артем Довбик.

Запасні: 1. Георгій Бущан, 3. Богдан Михайліченко, 5. Олексанр Сваток, 9. Роман Яремчук, 14. Віталій Буяльський, 15. Іван Калюжний, 16. Олександр Назаренко, 17. Владислав Ванат, 18. Олександр Тимчик, 20. Олександр Зубков, 21. Дмитро Криськів.

Стартовий склад збірної Чехії: 1. Матей Коварж, 5. Владімір Цоуфал, 6. Мартін Вітік, 7. Ладіслав Крейчі, 8. Ян Боржил, 12. Лукаш Черв, 14. Лукаш Провод, 15. Павел Шулц, 17. Вацлав Черний, 19. Томаш Хорий, 22. Томаш Соучек (к).

Запасні: 2. Ондржей Змрзли, 3. Ян Клімент, 4. Робін Гранач, 9. Адам Гложек, 10. Томаш Чванчара, 11 Ян Кухта, 13. Васіл Кушей, 16. Антонін Кінський, 18. Лукаш Калвах, 20. Ондржей Лінгр, 21. Алекс Крал, 23. Мартін Єдлічка.

Заявка збірної України на матч проти Чехії (за номерами)

1. Георгій Бущан, 2. Юхим Конопля, 3. Богдан Михайліченко, 4. Максим Таловєров, 5. Олексанр Сваток, 6. Тарас Степаненко, 7. Михайло Мудрик, 8. Георгій Судаков, 9. Роман Яремчук, 10. Микола Шапаренко, 11. Артем Довбик, 12. Анатолій Трубін, 13. Ілля Забарний, 14. Віталій Буяльський, 15. Іван Калюжний, 16. Олександр Назаренко, 17. Владислав Ванат, 18. Олександр Тимчик, 19. Олексій Гуцуляк, 20. Олександр Зубков, 21. Дмитро Криськів, 22. Микола Матвієнко

Із тих футболістів, які перебувають у Вроцлаві, до заявки не потрапили Валерій Бондар та Владислав Кабаєв.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
14.10.2024 15:00

Ліга націй-2024/2025. Україна — Чехія: інформація щодо телетрансляції матчу

Сьогодні у Вроцлаві національна збірна України проведе матч Ліги націй...

13.10.2024 14:15

Ліга націй-2024/2025. Купуйте квитки на домашній матч збірної України проти Чехії!

Триває продаж квитків на поєдинок Ліги націй-2024/2025 Україна —...

13.10.2024 11:44

Ліга націй-2024/2025. Дмитро Різник через ушкодження залишив табір збірної України

Голкіпер збірної України Дмитро Різник залишив розташування команди, я...

Підписатися на новини