Сергій Ребров: «Для нас дуже важливо надавати шанс кандидатам, які проявляють себе в національному чемпіонаті»

Напередодні поєдинку Ліги націй-2024/2025 із командою Грузії головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію.

— Чому ви не викликали до лав національної збірної Єгора Ярмолюка?

— Ми стежимо за ним, він допомагає молодіжній збірній, викликаний туди. Зараз ми викликали більше гравців, які представляють національний чемпіонат. Це шанс для них, упевнений, що вони його використають.

— Чому Андрій Ярмоленко не потрапив до початкового списку викликаних до збірної України? Чи говорили ви з ним, чи попереджали, що можете не включити в основний список?

— Андрій не потрапив у збірну, тому що зараз, на мою думку, дуже велика конкуренція серед гравців із національного чемпіонату. Ми взагалі дивимося на Лігу націй як на турнір, де можна переглянути кандидатів у збірну. Так, я розмовляв із ним, пояснював. Я вважаю, що він — особливий гравець для національної команди. Я виклав йому свою позицію. Для нас дуже важливо надавати шанс кандидатам, які проявляють себе в національному чемпіонаті.

— Через низку травм ви були змушені довикликати багатьох виконавців. За якими критеріями ви їх підбирали? Які якості вони можуть додати?

— Для нас дуже важливо, щоб була конкуренція на кожній позиції. Якщо хтось отримав травму, то ми намагаємося знайти заміну серед кандидатів у збірну чи серед гравців із резервного списку. Важливо, щоб було мінімум два гравці на позицію. Я вважаю, що викликані й довикликані футболісти дійсно на це заслуговують. Багато нових виконавців, але в тренувальному процесі я не бачу, щоб вони десь загубилися чи чогось не робили. Дуже важливий не лише тренувальний процес, а й те, як вони проявлять себе у грі. Ми надаємо шанс усім гравцям.

— Чи розцінюєте ви завтрашній матч проти Грузії як останній шанс показати результат у Лізі націй?

— Ми програли два перші поєдинки. Звичайно, ми повинні показати інший рівень, іншу віру в результат. Якщо говорити про Лігу націй, то вона прийшла на зміну товариським матчам, коли тренерам було легше перевіряти кандидатів. Тепер ці ігри офіційні. Гравці розуміють, що кожен поєдинок на рівні національної збірної — велика подія для нашої країни. У наступних двох матчах ми не можемо говорити лише про результат, а маємо говорити й про бажання, завзятість, те, як ми граємо за країну. Для мене Ліга націй — це більше підготовка до кваліфікації. Але, звичайно, цей турнір також дає шанс потрапити в плей-оф відбору до чемпіонату світу.

Я не можу сказати, що ми не хотіли виграти два попередні матчі. Якщо пригадати гру проти Чехії, то ми завдали 20 ударів по воротах, а не лише контролювали м’яч. Наприклад, ми аналізували матчі Євро, коли команди пробивали 15—16 разів і вигравали. На жаль, ми поступилися, але ми намагалися перемогти. Так, ми програли два поєдинки, але ми дивимося вперед. Звичайно, завтра ми намагатимемося виграти матч проти Грузії, показати наш рівень.

— Ви добре знаєте Лашу Двалі, якого свого часу тренували. Як ви ставитеся до цього гравця?

— Звичайно, я його чудово знаю. Коли я працював із ним, то він був дуже чесним, відкритим, професіональним. Буду радий бачити його завтра. Не стежу за ним у клубі, проте в національній команді він демонструє хорошу гру. Я поважаю його, як і збірну Грузії.

Нагадаємо, що в жовтні команда Сергія Реброва проведе два домашні матчі у групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Польщі. 11 жовтня в 3-му турі синьо-жовті в Познані на Enea Stadion прийматимуть Грузію, а 14 жовтня в 4-му турі у Вроцлаві на стадіоні «Тарчинський Арена Вроцлав» зіграють проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
10.10.2024 18:52

Ліга націй-2024/2025. Тренер збірної Грузії Віллі Саньйоль: «Ми готуємося до важкого матчу з Україною»

Напередодні завтрашнього матчу 3-го туру групового раунду Ліги націй-2...

10.10.2024 16:06

Тарас Степаненко: «У 35 років моє ставлення до національної збірної не змінилося»

Півзахисник національної збірної України Тарас Степаненко разом із гол...

08.10.2024 21:25

Ліга націй-2024/2025. Національна команда України вперше на жовтневому зборі тренувалася майже в повному складі

Сьогодні збірна України в польському місті Познань у межах підготовки...

Підписатися на новини