Перша ліга. «Агробізнес» не зупинити, а до подарунка від «Буковини» справа не дійшла

Продовжує приємно дивувати «Агробізнес», який раніше вважали міцним горішком, але аж ніяк не лідером.

У поточному сезоні підопічні Олександра Чижевського збираються переписати історію й замахнутися на підвищення в класі. Наразі вони вже здобули вісім звитяг поспіль — і, що цікаво, усі з перевагою в один м'яч. В останньому турі подоляни взяли гору над «Металістом» завдяки голу Олега Леня, який вийшов на заміну, — 1:0.

Команда з Волочиська закріпилася на першому місці в групі «А», оскільки основні переслідувачі, «Епіцентр» та «Буковина», втратили вдома дорогоцінні очки. Чернівецька команда не змогла здолати опір «Прикарпаття» (0:0), і головний тренер Валерій Кривенцов сказав після фінального свистка, що його підопічні дуже хотіли перемогти і зробити свій подарунок до дня міста, але не вдалося. Буковинці володіли ініціативою, проте знову були безпорадні в атаці. Мабуть, клубне керівництво зараз шкодує, що влітку відмовилося від послуг найкращого бомбардира першої ліги минулого сезону Василя Палагнюка, до речі, останнього вихованця місцевого футболу, що був на контракті в команді.

А в групі «Б» продовжує розчаровувати своїх уболівальників «Металіст 1925». Прихід нового керманича Патріка ван Леувена не посприяв покращенню гри. У звітному турі харків'яни відкрили рахунок у матчі з «Маріуполем» на 41-й хвилині завдяки зусиллям легіонера Арі Моури, але відразу після перерви Дмитро Пантелейчук відновив паритет — 1:1. Знову нічим не проявили себе нападники Олексій Сидоров та Андрій Борячук.

У розпал сезону сталися зміни на тренерському містку «Металурга». Після трьох поразок поспіль пішов у відставку Володимир Шаповалов. Головним тренером став Ілля Близнюк, який 2016 року вже очолював металургів. Проте в 9-му турі запоріжці під орудою Близнюка не зіграли, бо їхній поєдинок із «Кременем» через затяжну повітряну тривогу було перенесено.

Результати і турнірні таблиці

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.09.2024 17:00

Перша ліга. «Агробізнес» і «Полтава» — без поразок, у «Діназу» — дебютна звитяга

У першій лізі знову лихоманить «Металіст 1925». У разі пер...

22.09.2024 18:34

Перша ліга. Нестримний «Агробізнес» і вольовий ФК «ЮКСА»

Після 8-го туру в першій лізі визначилися головні претенденти на підви...

12.09.2024 18:00

Перша ліга. «Агробізнес» продовжує своє свято, а «Вікторія» залишається прихованим лідером

У 6-му турі першої ліги дебютну перемогу записав до свого активу &laqu...

Підписатися на новини