Загальний звіт щодо проведення таборів у межах проєкту FIFA TDS у серпні—вересні 2024 року

Із 19 серпня до 29 вересня в Ковелі було проведено шість запланованих навчально-тренувальних таборів для дітей різних вікових категорій у межах програми FIFA TDS із пошуку та розвитку юних футбольних талантів.

Із 19-го до 24 серпня було проведено зібрання дітей 2013—2014 років народження. До участі було залучено 32-х юних футболістів, які продемонстрували найкращі показники на тестових випробуваннях у своїх ОТГ. Географія залучених дітей була дуже обширна, та найголовніше, що до участі були залучені діти саме із сільських громад. Отже, у першому таборі мали представництво Коломийська ОТГ (Івано-Франківська обл.), Пустомитівська ОТГ (Львівська обл.), Новобузька ОТГ (Миколаївська обл.), Чичельницька, Могилів-Подільська ОТГ (Вінницька обл.), Ківерцівська, Цуманська, Сміденська ОТГ (Волинська обл.), Великодимерська, Золочівська ОТГ (Київська обл.) та Таїрівська ОТГ (Одеська обл.).

Фото прес-служби УАФ

Із 12-го до 16 вересня до участі у FIFA TDS CAMP були залучені наймолодші діти — 2015—2017 років народження (26 юних талантів). Слід зазначити, що діти саме цієї вікової категорії, незважаючи на свій юний вік, були потужно налаштовані на якісне навчання.

Фото прес-служби УАФ

Вимоги інтелектуального футболу були імплементовані в навчально-тренувальний процес у кожній, без винятку, вправі в першу чергу, і діти, які дуже рідко отримували такі вправи у своєму щоденному тренувальному процесі, досить якісно включалися та виконували те, чого від них вимагали тренери кожного з таборів.

Фото прес-служби УАФ

Із 16-го до 21 вересня до табору були залучені діти найстаршої вікової категорії — 2010—2012 років народження. Табір був спарений, у зв’язку із цим номінальна залученість юних футболістів дорівнювала 40 особам. Окрім уже згаданих ОТГ, до цього табору залучили дітей із Куяльницької ОТГ (Одеська обл.). Діти 12—14-ти років отримали відповідний навчально-тренувальний контент від тренерів, який також був спрямований на покращення футбольного інтелекту гравців. І багато хто з учасників табору демонстрував потужні результати в тренувальній роботі, що показав контрольний поєдинок із командою господарів, ФЦ «Ковель» 2011 року народження. Власне, було зіграно два матчі: свої вміння та навченість у грі мали можливість продемонструвати перший та другий склад учасників табору. І хоча результат обох поєдинків не був для наших збірних позитивним, тренери кемпів відзначили прогрес у мисленні футболістів та їхню старанність щодо демонстрації своїх найкращих якостей.

Фото прес-служби УАФ

П’ятий та шостий табори так само були спарені. У них брали участь 30 футболістів, які народилися у 2013—2014 роках.

Слід зазначити, що з протестованих 5 тис. футболістів із 30-ти ОТГ найбільшу кількість дітей було залучено саме з вікових категорій 2013—2014 років народження. Зважаючи на це, для футболістів цього віку було організовано три табори.

Фото прес-служби УАФ

Перебування в усіх без винятку таборах було забезпечено для дітей на безкоштовній основі, при цьому всі вони отримали відповідне екіпірування, а діти молодших вікових категорій, 2013—2017 років народження, — ще й м’ячі від УАФ.

Фото прес-служби УАФ

Ставлення організаторів та тренерів сприяло створенню професійної моделі для юних футболістів, які, своєю чергою, буквально на другий-третій день роботи сприймали цю модель та адекватно реагували на вимоги до їхньої дисципліни та зосередженості, старанності та мотивації.

Фото прес-служби УАФ

Отже, другу частину проєкту FIFA TDS реалізовано. Готуємо відповідні звіти на УАФ та ФІФА й пропозиції щодо подовження роботи з реалізації проєкту, який фокусується на дітях із сільських громад. Підбивачи попередні підсумки, однозначно можна запевнити в тому, що саме в сільських громадах криється потенціал юних футболістів, які в недалекому майбутньому поповнять лави професіональних команд України, Європи та світу.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.10.2024 14:00

У Києві відбувся тренерський курс підвищення кваліфікації з елементами EORE та безпекового футболу

В Україні триває реалізація спільного проєкту міжнародної організації...

01.10.2024 11:00

З Днем захисників і захисниць України!

Сьогодні, в День захисника та захисниці України, ми вшановуємо тих, хт...

30.09.2024 09:00

Чемпіонат України 45+: тріумф новачка змагань ФК «Київ»

У Києві на стадіоні КНУ ім. Тараса Шевченка відбувся один із найпрести...

25.09.2024 14:02

У Зборові відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу»

У Зборівській громаді, що на Тернопільщині, на міському стадіоні &laqu...

Підписатися на новини