У Києві відбувся тренерський курс підвищення кваліфікації з елементами EORE та безпекового футболу

В Україні триває реалізація спільного проєкту міжнародної організації Spirit of Soccer, Асоціації аматорського футболу України у співпраці з Українською асоціацією футболу та Державного департаменту США, спрямованого на зменшення можливих наслідків небезпечного та незаконного застосування військової зброї в цивільному середовищі.

Підсумки двох років роботи програми Spirit of Soccer Ukraine підбив курс підвищення кваліфікації тренерів з елементами EORE та безпекового футболу, що пройшов 18—20 вересня в Києві.

Фото прес-служби УАФ

Протягом трьох днів тренери Spirit of Soccer із шести регіонів України (Київської, Харківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Чернігівської та Чернівецької областей) ділилися своїм досвідом проведення футбольних заходів із мінної безпеки на місцях, культурою та цінностями безпечного футболу та визначали шляхи впровадження правил безпечного футболу у своїх командах і клубах.

Фото прес-служби УАФ

Спеціальним запрошеним гостем проєкту став Нік Гест, який поділився з учасниками семінару багаторічним досвідом роботи з розмінування найнебезпечніших територій у різних країнах світу.

Отримані протягом курсу знання інструктори перенесли на поле, провівши на НТК ім. В. Баннікова фестиваль безпечного футболу для 40 футболістів і футболісток дитячого та підліткового віку. Через вправи, розроблені тренерами (ведення м’яча та дриблінг, удари та завершення, рондо, гра з елементами EORE та безпекового футболу), та систему карток SOS до юних спортсменів було донесено основні меседжі: триматися подалі від смертельно небезпечних зон і людей, бути уважними в потенційно небезпечних зонах і до потенційно небезпечних людей, комунікувати та доповідати про можливі ризики дорослим.

Фото прес-служби УАФ

Також у межах проєкту відбулася робоча зустріч засновника та очільника міжнародної організації Spirit of Soccer Скотта Лі, керівника проєкту Spirit of Soccer Ukraine, співголови Комітету розвитку футболу УАФ Олександра Каденка та експертів SOS із віцепрезидентом УАФ Олександром Шевченком і головою Комітету професіонального футболу УАФ Олегом Лужним. На зустрічі обговорювався прогрес, якого було досягнуто протягом двох років реалізації проєкту, та подальші плани з впровадження програми SOS в Україні.

Фото прес-служби УАФ

Футбольне поле — це те, що ми можемо зробити найбезпечнішим місцем для дітей. Тому проєкт Spirit of Soccer продовжує роботу на українському спортивному фронті задля спільної перемоги.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
01.10.2024 11:00

З Днем захисників і захисниць України!

Сьогодні, в День захисника та захисниці України, ми вшановуємо тих, хт...

30.09.2024 09:00

Чемпіонат України 45+: тріумф новачка змагань ФК «Київ»

У Києві на стадіоні КНУ ім. Тараса Шевченка відбувся один із найпрести...

25.09.2024 14:02

У Зборові відбувся фестиваль «Відкриті уроки футболу»

У Зборівській громаді, що на Тернопільщині, на міському стадіоні &laqu...

21.09.2024 14:00

«Інклюзивні футбольні секції» — для дітей Чернігова

Однією з нових точок у географії проєкту Української асоціації футболу...

Підписатися на новини