В Івано-Франківську відбувся дитячий фестиваль «Відкриті уроки футболу»

Соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу», який реалізується Українською асоціацією футболу, завітав до Івано-Франківська.

Чудовий футбольний захід для спілкування та встановлення дружніх зв'язків між дітьми відбувся 24 вересня на місцевому стадіоні «Хет-Трик Арена» за підтримки Івано-Франківської обласної асоціації футболу. У заході взяла участь консультантка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Іванна Поліник.

Фото ІФОАФ

Учасниками проєкту стали 72 дитини, серед яких — діти з особливими освітніми потребами, діти внутрішньо переміщених осіб, діти, позбавлені батьківського піклування, та діти військовослужбовців.

Фото ІФОАФ

За традицією, розпочали з урочистої церемонії відкриття під Гімн України. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх героїв України, які віддали найдорожче за майбутнє нашої країни. Після урочистої частини стадіон був повністю переданий у розпорядження дітлахів.

Фото ІФОАФ

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Далі команди розійшлися по секторах, на які було поділене футбольне поле. Усі мали змогу почергово займатися під керівництвом інструкторів-волонтерів на кожному із секторів. Виконання різноманітних спеціальних вправ перетворило дійство на масштабний фізкультурно-спортивний захід, усмішки дітей стали найкращою нагородою всім, хто доклався до його організації.

Фото ІФОАФ

Учасники футбольного свята отримали незабутні враження, чудові емоції та досвід. А ще — радість від гри. Завдяки таким проєктам ми вчимо наших дітей отримувати задоволення від участі, показуємо можливість весело провести дозвілля в колі друзів. А це найважливіше в наш час, час, насичений різноманітними гаджетами.

На завершення кожна дитина отримала від організаторів диплом учасника й ексклюзивну футболку від УАФ.

Фото ІФОАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
27.09.2024 16:00

УАФ розпочала навчання для осіб із числа ВПО за програмою С-диплому УЄФА

Уже вдруге за напрямком сталого розвитку УАФ проводиться навчання для...

20.09.2024 20:12

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвали...

Підписатися на новини