Олена Кудзієва: «Хочеться гострішої конкуренції серед воротарів. На інших позиціях є з кого вибирати»

Із 28 вересня до 3 жовтня дівоча збірна України WU-15 братиме участь у традиційному Турнірі розвитку УЄФА, який проходитиме в Молдові. Перед від’їздом до сусідньої країни наші юні гравчині провели короткочасний збір у Тернополі.

Головний тренер дівочої збірної України WU-15 Олена Кудзієва в коментарі офіційному сайту УАФ розповіла про останні новини з розташування команди:

— До Тернополя приїхали всі ті дівчата, яких я хотіла бачити в збірній. Їх я взяла на олівець під час перегляду минулої весни всеукраїнських змагань серед 14—15-річних футболісток.

— Впадає в око, що серед 20-ти викликаних на збір гравчинь представниці понад 10-ти клубів…

— Справді, чи не вперше в історії збірної цієї вікової категорії відсутня базова команда. Це не може не тішити, бо свідчить про те, що жіночий футбол у регіонах розвивається.

— Ви провели з підопічними короткочасний етап підготовки. Які позиції ще вимагають підсилення?

— Хотілося б більшої конкуренції серед воротарів. На інших позиціях є з кого вибирати. У Тернополі награвали дві тактичні схеми — 4—4—2 та 4—1—4—1.

— Якою інформацією володієте про суперниць?

— Нагадаю, що, окрім господарок, ми будемо з’ясовувати стосунки з гречанками та литовками. Найбільше інформації маємо про литовок, я навіть побувала в серпні на їхньому матчі з латвійками. Є відеозапис цього поєдинку. На жаль, про перших наших суперниць, гречанок, майже нічого не знаємо. Хоча саме вони — найнебезпечніші. Утім, незважаючи на це й на брак ігрової практики, сподіваюся, що мої підопічні в Молдові продемонструють свої найкращі якості.

Склад дівочої збірної України WU-15

Воротарі: Олександра Вороніна («ОФКІП-Полісся» Київ), Олександра Лізенкова (ДЮСШ «Поділ» Київ).

Польові гравці: Ксенія Воробей, Олександра Пичевська (обидві — «Юність» Чернігів), Анна Лях, Вероніка Непошивайленко, Софія Зуєва (усі — «Кривбас» Кривий Ріг), Злата Волощук, Нонна Гринишин (обидві — «Ладомир» Володимир), Юлія Малош (СДЮШОР Ужгород), Ангеліна Мікрут (ДЮСШ № 3 Івано-Франківськ), Олеся Каплун (Футбольна академія Тернопіль), Варвара Комарницька (ДСК «Чорноморець-2018» Одеса), Марта Буніна, Аріна Паскаренко (обидві — ВОДЮСШ «Нива» Вінниця), Анастасія Галецька (Барська ДЮСШ «Колос»), Єлизавета Гірун, Софія Юрченко, Ксенія Шаповалова, Ліна Поцикайло (усі — «ОФКІП-Полісся» Київ).

Суперницями українок на Турнірі розвитку УЄФА стануть однолітки з Молдови, Литви та Греції. Згідно з регламентом змагань, кожна команда зіграє по три матчі. Поєдинки відбудуться на футбольних полях місцевої асоціації футболу в місті Вадул-луй-Воде.

За перемогу нараховуватимуть три очки, у разі нічиєї проводитиметься серія післяматчевих пенальті, переможець якої отримуватиме два очки, а команда, яка програє, — одне.

Турнір розвитку УЄФА серед дівочих збірних WU-15

28.09.2024

Молдова — Литва (11:00)

Греція — Україна (14:00)

30.09.2024

Литва — Україна (11:00)

Молдова — Греція (14:00)

03.10.2024

Греція — Литва (11:00)

Молдова — Україна (14:00)

Час початку матчів — київський.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.09.2024 17:43

WU-15: оголошено склад дівочої збірної України для участі в Турнірі розвитку УЄФА

Головна тренерка дівочої збірної України WU-15 Олена Кудзієва оголосил...

20.09.2024 17:20

WU-15: дівоча збірна України виступить на Турнірі розвитку УЄФА в Молдові

Наймолодша збірна України (гравчині 2010 р. н.) набуватиме досвіду на...

29.06.2024 16:00

Олена Кудзієва: «Із 27 вересня до 2 жовтня будемо виступати в Молдові на Турнірі розвитку УЄФА»

Дівоча збірна України WU-15 провела в Тернополі навчально-тренувальний...

20.06.2024 16:00

WU-15: дівоча збірна України в спарингу обіграла «Прикарпаття-ДЮСШ № 3» з Івано-Франківська

Дівоча збірна України WU-15 провела другий спаринг під час навчально-т...

Підписатися на новини