Закарпаття, Італія, Німеччина: близько 300 українських дітей, постраждалих від війни, відпочивали й тренувалися у дитячих таборах УАФ

УАФ у співпраці з європейськими футбольними асоціаціями та українськими бізнесами організувала для дітей із прифронтових регіонів понад 10 спортивних таборів.

Безжальна війна росії, розв'язана проти України, принесла в нашу державу багато горя. Російські загарбники окупували численні українські території, де нав'язали режим терору та фактичного геноциду українців. Прифронтові регіони майже весь час перебувають під обстрілами ворога, які забрали вже багато життів наших співвітчизників. І чи не найбільше в цей важкий час страждають діти, які зіткнулися з війною в дуже юному віці. 

Фото прес-служби УАФ

Українська асоціація футболу на чолі з її президентом Андрієм Шевченком має на меті постійну підтримку наших дітей заради кращого майбутнього України та українського футболу. Саме тому для хлопчиків та дівчаток, що живуть найближче до зон бойових дій, були організовані спортивні табори на Закарпатті, а також у Німеччині та Італії.

Фото прес-служби УАФ

Цього року в понад 10-ти таборах 279 юних футболістів і футболісток із Донеччини, Луганщини, Харківщини, Запоріжжя, Миколаєва та Дніпра мали змогу оздоровитися, зайнятися активними видами спорту та розвинути свої футбольні навички.

Фото прес-служби УАФ

«Наразі в Донецькій області триває евакуація жителів, і я щиро вдячний керівництву Української асоціації футболу за можливість відправити наших дітей до таборів. Це хлопці та дівчата зі Слов'янська, Краматорська, Добропілля та Лиману. Те, що вони переживають у такому юному віці, важко уявити. Тому ці дні в таборах для них були надзвичайно важливими. Ніколи не забуду їхні захоплені очі після приїзду. Такі поїздки залишаться у спогадах наших дітей на все життя. Вони — наше майбутнє, і дуже важливо, щоб вони відчували, що навіть під час війни про них дбають», — зазначив виконавчий директор ГС «Асоціація футболу Донецької області» Олександр Косевич.

Фото прес-служби УАФ

На дітей також чекала широка культурна і спортивна програма. Зокрема, у Закарпатських таборах були організовані поїздки до аквапарку «Карпатія» в Мукачевому, на термальні води Косино, у санаторій «Карпати» в Трускавці та Бездоський парк Ужгорода.

Фото прес-служби УАФ

«Особисто відвідавши табір на Закарпатті, я мав можливість зустрітися з нашими дітьми та побачити їхні радісні обличчя. Для них була підготовлена насичена програма: екскурсії до музеїв, відвідування аквапарку, походи в ліс і участь у відкритих уроках футболу. Це чудова ініціатива Української асоціації футболу, яка має величезне значення для дітей з прифронтових регіонів. Цього року ми організували відпочинок для трьох груп дітей, і всі вони залишилися в захваті. І батьки, і діти щиро дякували за таку можливість. Вважаю, що цю ініціативу необхідно продовжувати й розвивати», — підкреслив голова Запорізької обласної асоціації футболу Віктор Межейко.

Фото прес-служби УАФ

У кожному з таборів діти щодня тренувалися на футбольних полях з професійними тренерами. У вільний від занять час юні футболісти брали участь у великій кількості цікавих заходів. Зокрема, це також були екскурсія історичною частиною міста, похід до зоопарку, відвідування басейну, перегляд матчів чемпіонату Європи 2024 року.

Велику роль в організації спортивних таборів за кордоном зіграла співпраця УАФ з європейськими асоціаціями футболу.

Фото прес-служби УАФ

Так, завдяки підтримці Німецького футбольного союзу 20 хлопчиків та 20 дівчаток із прифронтових регіонів України тренувалися й відпочивали у футбольному парку Уве Зеєлер у місті Маленте. Футбол, екскурсії та індивідуальні ігри — дні дітей були насичені різними активностями, і, що найголовніше, ці активності відволікали їх від жахів війни.

«Я мав можливість зустрітися з батьками та дітьми, які відвідали спортивний табір, організований Українською асоціацією футболу. Діти були у захваті, а батьки висловлювали глибоку вдячність. Особлива подяка лунала на адресу президента УАФ Андрія Шевченка, завдяки якому вдалося реалізувати цей масштабний проєкт для дітей із Луганщини. Для багатьох це була перша поїздка за кордон, і умови перевершили всі очікування. Багато з цих дітей пережили втрату домівок та неймовірний стрес, тому табір став важливим кроком на шляху до їхнього психологічного відновлення. Вони відчули турботу та підтримку», — зазначив голова Луганської обласної асоціації футболу Ігор Шопін.

Фото прес-служби УАФ

Також у межах співпраці УАФ та Італійської федерації футболу 40 дітей та 10 тренерів із Харкова, Запоріжжя, Миколаєва та Дніпра вирушили до знаменитого технічного центру Коверчіано, що розташований в італійській Флоренції. Перебування в навчально-оздоровчому таборі у Флоренції тривало з 5-го до 15 липня. На дітей очікували футбольні тренування та інші активності. Тренери ж пройшли курси підвищення кваліфікації за методологією ІФФ.

«Цей ряд проєктів було реалізовано у співпраці з Українською асоціацією футболу й безпосередньо з її очільником Андрієм Шевченком. Завдяки ним наші діти з деокупованих територій, де зараз ідуть постійні обстріли, мали можливість виїхати на навчання й відпочинок до Італії, Франції, Німеччини та в більш безпечні регіони України. Там хлопці й дівчата, що раніше займалися футболом, мали змогу підвищити свою кваліфікацію. Виїжджали з ними й дорослі — тренери, які теж отримали новий досвід і будуть впроваджувати його в нашій державі», — підкреслив голова Харківської обласної асоціації футболу Олег Синєгубов. 

Фото прес-служби УАФ

Дитячі табори, організовані в межах співпраці УАФ з європейськими футбольними асоціаціями, були спрямовані на розвиток молодих футболістів та підтримку українських дітей із прифронтових територій. Боротьба за майбутнє України — це також щоденна турбота про наших дітей.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.09.2024 20:12

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвали...

20.09.2024 13:00

UEFA PLAYMAKERS в Арцизькій громаді на Одещині

Центр проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоці...

19.09.2024 12:00

Привітання Анатолію Конькову з нагоди 75-річного ювілею!

Українська асоціація футболу вітає відомого колишнього футболіста, тре...

Підписатися на новини