UEFA PLAYMAKERS в Арцизькій громаді на Одещині

Центр проєкту UEFA PLAYMAKERS, який впроваджують Українська асоціація футболу та Одеська обласна асоціація футболу, успішно працює на базі арцизького ліцею № 5 та виноградівського ліцею під патронатом арцизької ДЮСШ.

Черговий цьогорічний цикл занять провели тренери проєкту Віталій Мігов та Олексій Черкес, яким допомагали волонтери.

«Завдяки цьому проєкту ми проводимо заняття за новітніми методиками. Основна мета — це створення унікального середовища на сюжетних заняттях за мотивами мультфільмів Діснея, де футбол буде доступним для дівчат у веселій, позитивній та безпечній формі.

Фото ООАФ

Розпочали ми з набору. Дівчата відвідують тренування із задоволенням. Треба було розширити доступ і можливість спробувати себе у футболі для всіх дівчаток. Ми доводили батькам, що не тільки хлопці можуть грати у футбол, говорили про гендерну рівність, розповідали про формат занять. Дівчата  спробували  — і з того часу постійно ходять на тренування. Там їм завжди весело й цікаво.

Фото ООАФ

Ми стверджуємо: створити футбольну команду дівчат — реально! Дякуємо за це Українській асоціації футболу, UEFA PLAYMAKERS та Одеській обласній асоціації футболу. Велика вдячність нашим захисникам за те, що ми можемо проводити ці заняття!» — зазначив Віталій Мігов.

Фото ООАФ

«Я хочу багато що сказати про таку гру, як футбол. Це сталося восени, коли наш тренер (тепер я називаю його Тренер, із великої літери) Віталій Мігов запропонував дітям у першому класі пограти в цю гру та відвідати заняття з футболу проєкту UEFA PLAYMAKERS. Моя доня прийшла додому з великими щасливими очима і спитала: «Мамо, можна я буду займатися футболом?» Я гадала, що це просто так, тимчасово погратися.

Фото ООАФ

Але ні, сьогодні вже завдяки нашому тренеру й вона, і багато інших дівчаток вийшли на такий рівень у свої роки, що побували в різних містах на турнірах. Вони завжди десь їдуть і їдуть. Для них це життя, шлях у майбутнє, і їм це подобається! Анюта каже, що вона дуже любить футбол, їй подобається гра, і вона не збирається кидати. Наш тренер дуже піклується про маленьких спортсменок.

Фото ООАФ

Наші діти багато перемагали, нашу арцизьку ДЮСШ знає принаймні весь Південь нашої рідної України! Я вдячна за те, що в моєї Анютки є, окрім батьків, дуже важлива людина, якій вона довіряє», — зауважила Діана Ж., мати юної футболістки Анни.

Також, за словами тренера, дівчата вже беруть участь у змаганнях. Вони стали учасницями всеукраїнських футбольних фестивалів WU-9 та WU-11, які відбулися в Одесі на стадіоні «Чорноморець». Діти були в захваті від атмосфери свята футболу. А після фестивалю на тренування прийшли нові дівчата, вони вели своїх подруг та сусідок.

Фото ООАФ

Цілі програми UEFA PLAYMAKERS, яка впроваджується Українською асоціацією футболу:

  • ознайомити дівчат із футболом, створивши для них середовище, у фокусі якого — розваги, друзі та футбол;
  • впровадити новий індивідуальний тренерський підхід, який використовує уяву (натхненну історіями та персонажами Діснея) як інструмент для тренування та набуття навичок гри у футбол;
  • вдосконалити життєві навички дівчаток, основні навички руху та навчити основам футболу, щоб виховати прихильність до футболу на все життя.
НОВИНИ ПО ТЕМІ
20.09.2024 20:12

Контрольно-дисциплінарний комітет УАФ ухвалив низку рішень

Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу ухвали...

19.09.2024 12:00

Привітання Анатолію Конькову з нагоди 75-річного ювілею!

Українська асоціація футболу вітає відомого колишнього футболіста, тре...

Підписатися на новини