Офіційно. Відбулося засідання Виконавчого комітету УАФ

13 вересня відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу, під час якого було ухвалено ряд рішень.

Зокрема, виконком ухвалив:

1. Затвердити зміни до Регламенту Чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/2025, а саме — п. 10.6 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

«10.6 У разі зняття команди зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону діють наступні положення:

10.6.1. Право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;

10.6.2. Якщо команда, що посіла 13-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, перемогла в матчах плей-оф, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла 14-те місце в підсумковій турнірній таблиці УПЛ та програла в матчах плей-оф;

Фото: Дан Балашов

10.6.3. Якщо в матчах плей-оф перемогли команди, що посіли 13-те та 14-те місця в підсумковій турнірній таблиці УПЛ, то право участі у змаганнях УПЛ отримує команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ. Якщо команда, що посіла третє місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ, не має можливості брати участь у змаганнях УПЛ, то право участі отримує команда, що посіла четверте місце у змаганнях першої ліги ПФЛ та програла в матчах плей-оф за вихід до УПЛ».

2. Затвердити зміни до Регламенту Чемпіонату України з футболу серед команд клубів УПЛ сезону-2024/2025, а саме — додати п. 10.7 та п. 10.8 ч. 10 ст. 5 у наступній редакції:

«10.7. У разі зняття двох команд зі змагань УПЛ після проведення матчів етапу плей-оф, але до початку нового сезону право участі у змаганнях УПЛ матимуть команди, які програли в матчах плей-оф за вихід до УПЛ;

10.8. У разі виникнення не передбачених цим регламентом обставин рішення про склад учасників УПЛ ухвалює Виконавчий комітет УАФ».

Фото: Дан Балашов

Щодо Центру ліцензування УАФ

Виконком доручив першому віцепрезиденту УАФ Павлу Бойчуку здійснювати контроль діяльності Центру ліцензування УАФ з організаційних питань, а голові Комітету професіонального футболу УАФ Олегу Лужному — здійснювати контроль діяльності Центру ліцензування УАФ з підбору й розстановки педагогічних та інших кадрів центру, розробки навчальних програм та планів.

Адміністрації УАФ доручено здійснити підбір кандидатів для посилення, оптимізації та підвищення якості функціонування Центру ліцензування УАФ.

Фото: Дан Балашов

Про розвиток футболу в Києві

Виконком УАФ ухвалив рішення:

— розділити регіональну асоціацію футболу Київської області та міста Києва на регіональну асоціацію футболу Київської області та регіональну асоціацію футболу міста Києва;

— Київському об’єднанню асоціацій футболу надати статус регіональної асоціації футболу в Київській області без проведення додаткової кваліфікації на надання статусу регіональної асоціації.

Виконком УАФ затвердив проєкт мирової угоди між УАФ та Громадською спілкою «Асоціація футболу м. Києва» в редакції УАФ та направив в Асоціацію футболу м. Києва для погодження й підписання.

У разі затвердження КДК УАФ мирової угоди Асамблеї регіонів УАФ буде доручено провести кваліфікацію для надання статусу регіональної асоціації футболу в м. Києві.

Фото: Дан Балашов

Про комітети УАФ

Виконком УАФ припинив повноваження (відкликав) члена Комітету національних збірних команд УАФ Володимира Ковянова.

Членом Комітету національних збірних команд УАФ було обрано Олександра Головка.

Також виконком призупинив повноваження голови Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ Віталія Наума на підставі особистої заяви.

Тимчасовою виконувачкою обов’язків голови Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ було призначено заступницю голови Контрольно-дисциплінарного комітету УАФ Оксану Залізко — на строк до наступного Конгресу УАФ.

Також виконком УАФ заслухав звіт незалежного аудиту. Інформація взята в опрацювання до остаточної фіналізації.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
13.09.2024 19:56

У Києві відбувся дитячий футбольний турнір «Кубок єдності України»-2024

У Києві відбувся другий за ліком дитячий футбольний турнір «Кубо...

09.09.2024 16:00

Програма розвитку шкільного футболу УАФ реалізується на Хмельниччині

На Хмельниччині реалізується програма розвитку шкільного футболу Украї...

03.09.2024 11:02

Тернопіль — у проєкті «Інклюзивні футбольні секції»

У Тернополі на базі місцевого навчально-реабілітаційного центру успішн...

Підписатися на новини