Сергій Сапронов: «На збір у Тернополі легіонерів на перегляд вирішили не запрошувати»

Дівоча збірна України WU-17 готується до відбору Євро-2025. Нещодавно вона завершила тижневий навчально-тренувальний збір у Тернополі, у програмі якого були й два спаринги з молодіжною жіночою збірною України (WU-19).

Головний тренер команди Сергій Сапронов у коментарі офіційному сайту УАФ розповів, чи залишився він задоволеним проведеним у вересні етапом підготовки:

— Гріх нарікати. Усе, що планували, виконали, і важливо, що обійшлося без травм. Кістяк збірної склали гравчині, які у квітні виступали в Боснії і Герцеговині на Турнірі розвитку УЄФА. Вирішили не запрошувати до Тернополя на перегляд легіонерів, зосередивши увагу на тих дівчатах, що виступають у чемпіонаті України. Необхідну інформацію про їхні можливості я отримав.

— У програмі збору були й два спаринги з молодіжною жіночою збірною України…

— Суперництво проходило на зустрічних курсах, і хоча в обох поєдинках мої підопічні поступилися з мінімальним рахунком — 1:2 та 2:3, вважаю, що сили були рівні.

— Які позиції ще вимагають підсилення?

— Хотілося б більшої активності від флангових гравчинь, ще є час зміцнити ці позиції — селекційна робота триває. Гра центральних півзахисників і нападників мене влаштовує. Зокрема, Каріна Леспух, що діяла на вістрі атаки, записала до свого активу гол і результативну передачу.

— Матчі групи, де в середині листопада зіграє українська збірна, прийматиме Мальта. Інформацією про суперниць уже володієте?

— Окрім господарок, будемо боротися з  румунками та молдованками. Потроху досьє на опоненток збільшується. Сподіваємося, що на початку листопада проведемо ще один етап підготовки, де на тренуваннях награватимемо домашні заготовки вже під конкретного суперника.

Склад дівочої збірної України WU-17

Воротарі: Анастасія Чубак («ЕМС-Поділля» Вінниця), Марія Вакулко («Ліцей» Костопіль), Уляна Соловйова («Кривбас» Кривий Ріг).

Захисники: Анастасія Бєлкіна, Ірина Олійниченко (обидві — «Кривбас» Кривий Ріг), Вероніка Дерев’янко («ЕМС-Поділля» Вінниця), Валерія Казіна (ДЮСШ «Поділ» Київ), Катерина Деркач («Погорина» Костопіль), Марія Осадча («Сістерс» Одеса), Дарина Івасько («Минай»).

Півзахисники: Мілена Іванченко, Анна Авраменко, Дар’я Колодій (усі — «Кривбас» Кривий Ріг), Евеліна Купцова («Металіст 1925» Харків), Марія Куць («Ворскла» Полтава), Дар’я Артеменко, Вікторія Савкіна, Зоряна Гладун (усі — «Ладомир» Володимир).

Нападники: Софія Коновалова («Ладомир» Володимир), Каріна Леспух («Минай»). 

Нагадаємо, підопічні Сергія Сапронова готуються до першого раунду відбору Євро-2025 (WU-17), де у групі В2 зіграють із командами Румунії, Мальти й Молдови. 

Матчі в нашій групі прийматиме Мальта в листопаді. 13-го синьо-жовті зустрінуться з молдованками, 16-го — із господарками та 19-го — із румунками. Для того, щоб підвищитися в класі, нашій команді треба або посісти перше місце, або стати найкращою з-поміж шести других.

Ліга А

У Лізі А зіграють 28 команд, у тому числі чинний чемпіон, Іспанія, та сім команд, які перейшли з Ліги B за підсумками другого раунду Євро-2023/2024. Учасників було розбито на сім груп. Команди кожної групи будуть змагатися на полі одного з учасників у форматі мінітурнірів.

Команди, які посядуть четверті місця, продовжать сезон у другому раунді в Лізі В. Посів учасників перед другим раундом залежатиме від того, які місця у своїх групах команди посядуть у першому раунді. Фарерські острови також візьмуть участь у змаганнях, незважаючи на пряму путівку до фінальної частини, яка належить їм як господарям.

Ліга В

У Лізі B зіграє 21 команда (зокрема збірні, які вилетіли з Ліги А в другому раунді Євро-2023/2024). Ці збірні боротимуться за вихід до Ліги А в шести групах. Переможці груп та володар другого місця з найкращими результатами проти команд, які посядуть перше та третє місця у своїх групах, перейдуть у вищий дивізіон.

Вихід у фінальну частину

На початку 2025 року пройде другий раунд відбору. За підсумками змагань у Лізі А визначаться сім збірних, які складуть компанію Фарерським островам у фінальній стадії.

Євро-2025 (WU-17). Перший раунд відбору

Ліга А

Група А1: Португалія, Швейцарія, Уельс, Словенія.

Група А2: Бельгія, Німеччина, Туреччина, Боснія і Герцеговина.

Група А3: Англія, Нідерланди, Чехія, Фарерські о-ви.

Група А4: Польща, Шотландія, Ісландія, Північна Ірландія.

Група А5: Франція, Італія, Хорватія, Болгарія.

Група А6: Іспанія, Австрія, Данія, Ірландія.

Група А7: Норвегія, Фінляндія, Греція, білорусь.

Ліга В

Група В1: Словаччина, Чорногорія, Латвія, Грузія.

Група В2: Україна, Румунія, Мальта, Молдова.

Група В3: Угорщина, Північна Македонія, Литва, Андорра.

Група В4: Косово, Ізраїль, Албанія.

Група В5: Сербія, Люксембург, Азербайджан.

Група В6: Швеція, Естонія, Казахстан.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
08.09.2024 11:02

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 удруге перемогла дівочу збірну WU-17

У межах навчально-тренувального збору в Тернополі відбувся другий това...

03.09.2024 16:04

WU-17: дівоча збірна України розпочала тижневий НТЗ у Тернополі

Дівоча збірна України WU-17 у складі 20 гравчинь 2008—2009...

29.07.2024 14:00

Євро-2025 (WU-17): терміни й місце проведення матчів дівочої збірної України в першому раунді відбору

Дівоча збірна України WU-17 у цьогорічній європейській першості у свої...

08.06.2024 18:00

Сергій Сапронов: «Вимальовується доволі перспективна дівоча збірна»

Головний тренер дівочої збірної України WU-17 Сергій Сапронов розповів...

Підписатися на новини