Сергій Ребров: «Ми вже грали в Польщі, Німеччині, Чехії — скрізь ми відчуваємо підтримку»

Напередодні поєдинку Ліги націй-2024/2025 із командою Албанії головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав пресконференцію.

— Чому так мало змін у складі збірної України? Серед дебютантів — лише Владислав Кабаєв.

— Якщо ви дивилися Євро, то в нас була наймолодша команда на турнірі. Для нас дуже важливо зберегти баланс, який є між віковими й молодими гравцями. Я вірю в цих футболістів, у команду. Повірте, на наступні матчі будуть зміни, будемо переглядати інших кандидатів. Зараз такий склад, але ми переглядаємо багатьох кандидатів.

— Яка кадрова ситуація в команді?

— На жаль, є пошкодження. Денис Попов не приїхав до табору збірної. Артем Довбик поїхав лікуватися у свій клуб, він не буде готовий навіть до другого матчу. Ще є мікропошкодження, але в нас є час, тому приймемо рішення завтра.

— Із чим повязане рішення не довикликати гравців із резервного списку?

— Довбик приїхав до збірної, у нього було покращення. Ми сподівалися, що він буде готовий хоча б на другу гру. Він поїхав до Риму лише вчора. А для того, щоб викликати гравців із резервного списку, треба отримати дозвіл на виїзд, що зараз не так просто зробити. На жаль, не було часу, але я б із задоволенням довикликав футболістів із резервного списку.

— Чи відчуваєте ви гостинність і підтримку з боку Чехії?

— Ми вже вдруге тут граємо, проводимо збори. Ми відчуваємо, наскільки Чехія нас підтримує не лише словами, а й діями. Ми бачимо позицію щодо війни в Україні, що для нас дуже важливо. Нам буде дуже приємно зіграти тут уже за кілька днів проти збірної Чехії. Упевнений, атмосфера на трибунах буде фантастичною.

— Якої підтримки ви очікуєте завтра, зважаючи, що багато українців проживають у Чехії?

— У будь-якому разі, важко вже понад два роки проводити матчі поза межами України, не мати цієї підтримки. Тому що коли ти граєш удома — це зовсім інше відчуття. Я пам’ятаю, як у молодості насолоджувався грою для своїх уболівальників. Ми вже грали в Польщі, Німеччині, Чехії — скрізь ми відчуваємо підтримку, не лише від українців за кордоном, а й від інших людей, які підтримують нашу країну. Ми сподіваємося, що завтра на стадіон прийдуть уболівальники й будуть нас підтримувати. Але всі ми також очікуємо того моменту, коли Україна переможе в цій війні, і весь світ святкуватиме нашу перемогу й повернення українського футболу додому.

Нагадаємо, що у вересні збірна України проведе два матчі у групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Празі. 7 вересня в 1-му турі синьо-жовті прийматимуть Албанію на стадіоні Epet Arena, а 10-го на стадіоні Eden Arena зіграють виїзний поєдинок проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
07.09.2024 16:01

Ліга націй-2024/2025. Україна — Албанія: усе найцікавіше в день матчу (оновлюється)

Сьогодні в чеській Празі на стадіоні Epet Arena відбудеться стартовий...

07.09.2024 16:00

Ліга націй-2024/2025. Група В1: технічні дані матчів, турнірна таблиця, регламент

Національна збірна України виступає в першій групі дивізіону В Ліги на...

07.09.2024 15:00

Ліга націй-2024/2025. Офіційна програма матчу Україна — Албанія

Офіційну програму стартового матчу групи В1 Ліги націй-2024/2025 Украї...

07.09.2024 13:00

Суперник у Лізі націй-2024/2025. Із 10-ти останніх виїзних матчів Албанія програла рівно половину

У 10-ти останніх виїзних матчах збірна Албанії, з якою наша національн...

Підписатися на новини