Сергій Ребров: «Через Лігу націй є шанс потрапити на чемпіонат світу. Ми серйозно ставимося до цього турніру»

Головний тренер національної збірної України Сергій Ребров дав інтерв’ю напередодні стартових поєдинків синьо-жовтих у Лізі націй-2024/2025.

Про Лігу націй

— Зараз будь-яка гра за збірну України — дуже серйозна. Я казав про це підопічним. Не має значення, який статус має турнір, чи це товариська зустріч. Ми потрапили на чемпіонат Європи завдяки Лізі націй. Хлопці це розуміють. Хоч ці матчі мають наближений до товариського статус, але через них є шанс потрапити на чемпіонат світу. Ми дуже серйозно ставимося до цього турніру.

Про суперників у групі

— Усі збірні виступали на Євро, маємо багато інформації щодо цих команд. Лише Грузія потрапила на європейську першість через плей-оф, а Чехія й Албанія — напряму. Тому ми дуже серйозно ставимося до цих збірних. Немає різниці, проти кого ми граємо. Ми це показали в попередньому відбірному циклі. Ми повинні думати про себе й готуватися дуже серйозно.

Про кондиції футболістів

— На жаль, не так багато практики було зараз у чемпіонаті України. Так, «Динамо» провело дуже багато матчів. Я вважаю, що кияни зараз у більшій мірі в тонусі, навіть попри втому. Я задоволений, що є практика, почалися матчі УПЛ. Так, є деякі пошкодження у гравців, але я задоволений тими футболістами, які потрапили в збірну. Перші тренування свідчать, що вони налаштовані серйозно.

Фото: Дан Балашов

Про матчі «Динамо» в єврокубках

— Будь-які успішні поєдинки в Європі надають упевненості гравцям перед викликом у національну збірну. Перші два раунди «Динамо» пройшло достатньо впевнено. Я задоволений, що кияни не лише розпочали європейські ігри, а розпочали їх достатньо впевнено. На жаль, не пройшли «Зальцбург», я бачив обидва матчі. На мою думку, не пройшли тому, що не реалізували ті моменти, які створювали. Дуже важливо створювати моменти, і зараз «Динамо» робить це, має баланс в атаці й обороні.

Про злість після Євро-2024

— Дуже важливо демонструвати цю злість і незадоволеність результатом не лише на тренуваннях, а й у матчах. Тому треба в Лізі націй доводити на полі, що цей результат, який ми не здобули на Євро, намагатимемося зробити зараз.

Про Артема Довбика в «Ромі»

— Я впевнений, що це бажання гравця. Він хоче розвиватися, змінити обстановку, це тільки його рішення. Ми його приймаємо. Коли гравець змінює команду — це нові почуття, нова мотивація. Сподіваюся, в Артема все буде гаразд, і він своєю грою в «Ромі» доведе, що є кандидатом до збірної України.

Про збірну Албанії

— Я вважаю, що албанцям не поталанило із жеребкуванням на Євро — усі суперники були дуже високого рівня. У всіх поєдинках вони дуже добре оборонялися. Але у відбірному циклі вони грали дуже впевнено, у них дуже інтенсивна команда. Усі гравці виступають у Європі, майже весь основний склад грає в чемпіонаті Італії. Ми дуже серйозно ставимося до цього суперника. Гадаю, Албанія ще не розкрила свій потенціал, який у неї дуже великий.

Фото: Дан Балашов

Про короткий проміжок між матчами

— Ми вже маємо цей досвід, увесь рік грали в такому режимі, тож викликаємо трохи більше гравців. Ми знаємо, як готуватися, але ніхто не знає, в якому стані зараз футболісти. Наприклад, представники «Динамо» провели дуже багато матчів, вони дійсно зараз утомлені, ми намагаємося дати їм трішки відпочити, знайти баланс. Дуже багато переїздів, матчів, тому навіть на початку сезону є втома. Подивимося, в якому стані будуть футболісти після першої гри, з Албанією.

Про базування в Чехії

— Ми обговорювали, де будемо грати. Я вважаю оптимальним варіантом проведення двох матчів у Чехії. Як я говорив, зараз у єврокубках у гравців «Шахтаря» й «Динамо» багато переїздів. Ми ж будемо майже тиждень в одному готелі, футболісти тренуються і відпочивають.

Про трагедію в Полтаві

— На жаль, ми живемо в атмосфері боротьби з агресором, який намагається зруйнувати нашу країну. Я висловлюю свою підтримку всім людям, які постраждали. Упевнений, усі футболісти зараз гратимуть із такими емоціями, щоб показати, що Україна жива, і ми будемо боротися.

Нагадаємо, що у вересні збірна України проведе два матчі у групі В1 Ліги націй-2024/2025 у Празі. 7 вересня в 1-му турі синьо-жовті прийматимуть Албанію на стадіоні Epet Arena, а 10-го на стадіоні Eden Arena зіграють виїзний поєдинок проти Чехії.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
23.09.2024 12:40

Ліга націй-2024/2025. Поновлено продаж квитків на матч Україна — Чехія

Через стихійне лихо (повінь), від якого потерпає велика частина Польщі...

19.09.2024 13:40

Ліга націй-2024/2025. Продаж квитків на матч Україна — Чехія призупинено

Через стихійне лихо (повінь), від якого потерпає велика частина Польщі...

18.09.2024 12:15

Ліга націй-2024/2025. Відкрито продаж квитків на домашній матч збірної України проти команди Грузії

Стартує продаж квитків на поєдинок між національними збірними України...

Підписатися на новини