УАФ провела дебютний дитячий турнір «Кубок розвитку»

29—30 серпня в Києві на полях НТК ім. В. Баннікова Українська асоціація футболу вперше провела дитячий футбольний турнір «Кубок розвитку» у віковій категорії U-13 (футболісти 2012 року народження).

Інноваційний формат турніру 11х11 на скороченому полі розміром 80х60 м започаткований із метою створення умов, в яких футболісти отримають можливість частіше зустрічатися з м’ячем, збільшити кількість ігрових ситуацій для прийняття швидких рішень, кількість перехідних фаз і атак на ворота суперника та зменшити об’єм фізичного навантаження.

Фото Дана Балашова

Метою асоціації є за допомогою подібних турнірів підвищити рівень майстерності юних футболістів за принципом чесної гри — у позитивній атмосфері, без проявів агресії, тиску як із боку гравців, так і з боку тренерів, батьків та вболівальників.

Фото Дана Балашова

«Головний результат у дитячому футболі — не перемога за всяку ціну, а розвиток дітей. Цієї філософії дотримується асоціація, і цю філософію вона має намір передати тренерам дитячо-юнацького футболу. А батьків — навчити правилам поведінки під час матчів та тренувань. Вони є підтримкою футболістів, і вони не мають тиснути на дітей чи вигукувати підказки з трибун», — зауважив керівник відділу дитячо-юнацького футболу УАФ Богдан Городнюк.

Фото Дана Балашова

У змаганні взяли участь шість команд: ФК «Поділ» (Київ), ФА «Кудрівка» (Ірпінь), ФК «Колос» (Ковалівка), ФК «Прогрес» (Київ), МФК «Бровари» (Бровари) та ФК «Динамік» (Київ).

Фото Дана Балашова

На церемонії нагородження учасників привітав легендарний український футболіст, голова Комітету професіонального футболу УАФ Олег Лужний: «Хочу подякувати всім учасникам та організаторам цього турніру. Вітаю переможців! Гадаю, що аби досягати успіхів, треба багато працювати над собою, вдосконалюватися, і все буде добре. Бажаю всім нам перемоги! Хочу, аби вже наступний турнір ми провели у мирній державі. Слава Україні!»

Кубок розвитку-2024. Плей-оф

Матч за 5—6-те місця

ФА «Кудрівка» (Ірпінь) — МФК «Бровари» (Бровари) — 2:3

Матч за 3-тє місце

ФК «Прогрес» (Київ) — ФК «Динамік» (Київ) — 3:1

Фінал

ФК «Поділ» (Київ) — ФК «Колос» (Ковалівка) — 2:4

Фото Дана Балашова

НОВИНИ ПО ТЕМІ
29.08.2024 12:00

Проєкт UEFA PLAYMAKERS успішно реалізовано у Житомирі

У Житомирі успішно реалізовано цьогорічний цикл проєкту UEFA PLAYMAKER...

23.08.2024 20:05

У Києві відбувся турнір із мініфутболу на підтримку ЗСУ «Разом до перемоги» до Дня Незалежності України

22 серпня в Києві на полях НТК ім. Віктора Баннікова відбувся турнір і...

23.08.2024 16:00

Інформація щодо майбутніх іспитів ФІФА для футбольних агентів

Відповідно до Циркуляру ФІФА № 1891 від 3 липня 2024 року про оголошен...

20.08.2024 13:30

У Києві відбувся дитячий «Кубок голови Старобільської районної державної адміністрації Луганської області»

19 серпня в Києві за підтримки УАФ та Старобільської районної військов...

Підписатися на новини