«Інклюзивні футбольні секції» працюють у Рівному

Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Рівненської обласної асоціації футболу «Інклюзивні футбольні секції» успішно реалізується в Рівному на базі місцевого ліцею «Колегіум».

«На базі ліцею відбуваються заняття з футболу у змішаних групах. Участь у тренуваннях із задоволенням беруть як хлопчики, так і дівчатка віком 6—9 років, — розповів тренер і координатор проєкту від РОАФ Олександр Гіль. — У нашій реальності в дітей з особливими освітніми потребами або з інвалідністю, на жаль, може бути багато перешкод на шляху до реалізації важливих життєвих потреб у спілкуванні з однолітками та здоровій комунікації. Саме спорт може допомогти подолати ці перешкоди. Якнайкраще підходить для цього улюблений багатьма футбол.

Фото РОАФ

Мені сподобалися ідея й проєкт, тому я вирішив особисто взяти в ньому участь та організувати групу в нашому місті. Вдалося знайти розуміння та отримати сприяння керівництва ліцею «Колегіум», який надав можливість користуватися майданчиком зі штучним покриттям.

Реалізація цього проєкту — це перш за все позитивні емоції дітей та розвиток важливих для їхнього життя якостей — координації, вміння комунікувати та багатьох інших».

«Тішить, що проєкт знаходить гарячий відгук у вчителів, батьків і дітей. Усі з великим задоволенням приходять на відкриті тренування, підтримують дітей настановами та порадами, допомагають в організації. Я вважаю, що це дуже важливо», — так прокоментував реалізацію проєкту вчитель і волонтер Олег Левенець.

«Спорт допомагає дітям з особливими освітніми потребами (і не лише) зміцнювати своє здоров’я. Якщо говорити про футбол, то це — колективний вид спорту. А колектив, окрім фізичної активності, дає ще й спілкування», — таку думку висловив голова Рівненської обласної асоціації футболу Олег Кучер.

Фото РОАФ

«Я як мама учасника секції хочу від щирого серця подякувати авторам проєкту та тим, хто його реалізує, за можливість, яку ви надали моїй дитині, — відчути себе такою самою, як і всі інші діти…» — зауважила мама юної учасниці Вероніки Анна Л.

«Мені дуже подобається футбол. Завжди хотів уміти в нього грати, але мені це не вдавалося. Після тренувань секції можу сказати: я це можу! Я можу грати у футбол!» — наголосив уже безпосередньо один з учасників Богдан Г.

Фото РОАФ

Основні цілі проєкту УАФ:

— поліпшити психоемоційний і фізичний стан дітей з інвалідністю та з особливими освітніми потребами через залучення їх до фізичних активностей проєкту та соціалізацію;

— змінити ставлення українського суспільства до людей з інвалідністю та дітей з особливими освітніми потребами;

— надати доступ до інклюзивних занять спортом;

— розкрити дитячий потенціал;

— об'єднати дітей і дорослих, незалежно від особливостей фізичного й психічного розвитку;

— надати мотивацію в масовому футболі для всіх дітей, незалежно від здібностей, статі, соціальних проблем;

— активізувати місцеві громади через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Завдяки УАФ секції забезпечені дитячою футбольною формою, м’ячами та необхідним спортивним інвентарем.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
19.08.2024 17:00

В Ужгороді пройшов VIII традиційний турнір на честь Андрія Гаваші

З 13-го до 17 серпня серпня в Ужгороді пройшов VIII традиційний т...

09.08.2024 10:00

Молодіжні хаби проєкту «Відкриті уроки футболу» — на підтримку дітей, постраждалих від війни

У серпні, під час літніх канікул, учасники проєкту УАФ та обласних асо...

26.07.2024 17:00

Українська арбітриня працюватиме на фінальному матчі Євро-2024 (WU-19)

На фінальному матчі Євро-2024 (WU-19) Іспанія — Нідерланди, який...

26.07.2024 09:40

«Інклюзивні футбольні секції» у Вінниці

Максим Ч. навчається у Вінницькій спеціальній школі для дітей з поруше...

Підписатися на новини