Перша ліга. Важкий старт фаворитів, у трійці лідерів — представники Поділля

Стартовий тур у першоліговій першості не порадував результативністю: у семи зіграних матчах було забито лише 10 м'ячів. Не обійшлося й без сюрпризів. Наразі розчарували клуби, які не приховують свого бажання підвищитися в класі.

Фаворит групи «Б», «Металіст 1925», грав у Борисполі з «Маріуполем» практично в оптимальному складі — не було тільки травмованого ветерана Гармаша. Але це не допомогло харків'янам розжитися бодай очком у матчі із суперником, який кілька днів тому сенсаційно поступився в кубковому поєдинку в Горішніх Плавнях.

У середині першого тайму новачок слобожан Салюк, намагаючись заблокувати простріл Демченка, зрізав м'яч у свої ворота — 0:1. Не можна сказати, що харків'яни не докладали зусиль, аби врятуватися, чого вартий тільки епізод, коли Юрченко з близької відстані не влучив у порожні ворота, але поки що дії гостей справляють ненайкраще враження.

Гра на утримання рахунку під завісу матчу в Івано-Франківську дорого обійшлася амбітній «Буковині» (група «А»). Господарі завдяки появі свіжих гравців додали обертів і після удару Барчука головою вирівняли становище — 1:1. Відкрив рахунок, також вигравши верхову дуель, Андрейчук, до речі, вихованець прикарпатського футболу.

А от кого слід відзначити, так це представників Поділля, які, ніби змовившись, записали до свого активу звитяги з мінімальною перевагою. Вони й очолили турнірну таблицю в групі «А».

Найважче три очки далися «Епіцентру», який у Тернополі грав із «Нивою». Господарі змарнували кілька гольових моментів, відразу після перерви пропустили, потім знову не зуміли виправити приціл. 

А за честь гостей у групі «Б» зумів постояти лише ФК «ЮКСА», який у Бучі переміг «Кудрівку» завдяки влучному удару парагвайського легіонера Кастро Гонсалеза.

Результати і турнірні таблиці

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини