До старту першої ліги. На думку експертів, головні претенденти на підвищення в класі — «Буковина» й «Металіст 1925»

Сьогодні, 7 серпня відбудуться стартові поєдинки сезону-2024/2025 у першій лізі.

Якщо більшість експертів вважає, що в УПЛ володар золотих нагород визначиться в суперництві «Шахтаря» й «Динамо», то в другому за рейтингом вітчизняному футбольному дивізіоні головні претенденти на підвищення в класі — «Буковина» й «Металіст 1925».

На позиції харків’ян не вплинула навіть недавня відставка відомого керманича Віктора Скрипника після невдачі в додатковому мінітурнірі за право замінити в еліті «Дніпро-1». Замість нього обов’язки головного тренера буде виконувати Сергій Карпенко, який раніше очолював дублюючий склад. Допомагатимуть йому В’ячеслав Гаді та Андрій Товт.

Під керівництвом Карпенка слобожани, які в міжсезоння підсилилися кількома досвідченими гравцями, уже провели кубковий поєдинок із «Локомотивом» (Київ), упевнено взявши гору — 4:1.

Що ж до «Буковини», то після того, як вона відмовилася від послуг кращого бомбардира першої ліги минулого сезону Василя Палагнюка, у команді не залишилося жодного вихованця чернівецького футболу. Звісно, якщо підопічні Валерія Кривенцова будуть перемагати, то на це не звертатимуть уваги, проте у випадку невдач вимогливі місцеві вболівальники одразу згадають про ці нюанси.

А те, що шлях буковинців до вершин буде тернистий, підтвердив уже їхній кубковий поєдинок у Тернополі, коли вони лише в серії післяматчевих пенальті здолали місцеву «Ниву».

Хто може скласти «Буковині» й «Металісту 1925» конкуренцію?

Згадана вже «Нива», яку очолив у міжсезоння Євгеній Калиниченко, «Прикарпаття», яке зберегло всіх провідних виконавців, «Епіцентр». А от «Минаю», який залишила ціла група гравців стартового складу, важко буде закріпитися в чільній групі.

Переслідують кадрові втрати й ще одну закарпатську команду — «Хуст». Підопічних Володимира Циткіна чекає важкий сезон. Те ж саме можна сказати й про «Кремінь» і «Металург».

Перша ліга А. 1-й тур

Перша ліга Б. 1-й тур

НОВИНИ ПО ТЕМІ
Підписатися на новини