Президент УАФ Андрій Шевченко взяв участь у церемонії нагородження ФК «Шахтар»

Президент УАФ Андрій Шевченко взяв участь в урочистрому нагородженні футболістів і тренерів «Шахтаря» золотими медалями чемпіонів УПЛ сезону-2023/2024. Церемонія відбулася 5 серпня в спортивному комплексі «Святошин» під Києвом.

«Спілкуючись з атлетами, президентами клубів, гравцями, я часто чую про «формулу успіху»: як її знайти, які компоненти в ній мають бути. Я вважаю, щоб стати чемпіоном, не обов'язково бути особливим. Але необхідно бути послідовним, рішучим та мати бажання працювати на спільний результат. Усі ці якості я в минулому сезоні побачив у команді «Шахтар». Команда показала послідовність, наполегливість і вміння гуртуватися навколо спільної мети.

Фото ФК «Шахтар»

Президент і клуб побудували просто неймовірну екосистему, тренерський штаб і головний тренер поставили вам задачі, а ви — утілили їх на футбольному полі. І все це «Шахтар» зробив для своїх уболівальників. Я вітаю вас із цією перемогою і хочу побажати, щоб ви цього року на європейській арені гідно виступали і представляли там свій клуб та Україну», — сказав Андрій Шевченко під час церемонії.

Фото ФК «Шахтар»

В церемонії нагородження також узяв участь президент УПЛ Євген Дикий, який зазначив: «Ці золоті нагороди вартують набагато більше, адже ви їх вибороли не просто в чемпіонаті України, а в чемпіонаті, який проходить у надзвичайних умовах воєнного стану. Хочу подякувати керівництву та менеджменту клубу: враховуючи ситуацію, у якій ви перебуваєте, не маючи постійного місця дислокації, ви робите дуже вагомі речі. Футболістам бажаю залишатися якомога довше у грі, а тренерському штабу — нових перемог та нових звитяг!»

Фото ФК «Шахтар»

«Вітаю всіх, хто доклав дуже великих зусиль до цього успіху: футболістів, тренерів, медичний та адміністративний персонал. Усіх, хто день за днем дуже важко й наполегливо працював на цей результат, хто здобував перемогу за перемогою і завдяки кому врешті ми сьогодні отримуємо золоті медалі. До цього чемпіонства нас привів наш головний тренер Маріно Пушич та його тренерський штаб. Це їхнє перше велике досягнення в «Шахтарі», і я впевнений, що не останнє. Вважаю, у нас попереду дуже-дуже багато перемог. І я хочу ще побажати успіху в новому сезоні. Як каже президент нашого клубу Рінат Ахметов, кожного сезону ми повинні тримати в руках золоті медалі чемпіонів України, тому що цей колір дуже личить «Шахтарю», — сказав генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін.

Фото ФК «Шахтар»

Своєю чергою головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич, під керівництвом якого команда минулого сезону зробила золотий дубль, подякував гравцям і клубу та відзначив головну рису, яку він бачить у цій команді: «У цей важливий момент, коли ми отримуємо золоті медалі, мені спадають на думку два слова: горда сім’я. Це справді те, ким ми є. І сьогодні я надзвичайно гордий за вас, хлопці, за персонал команди, за всіх людей у клубі. Те, ким ви є, як тяжко ви працюєте щодня, як підтримуєте один одного, який внесок кожен із вас робить в успіхи команди та клубу, — це все заслуговує на велику повагу та викликає гордість. Коли все це наявне, то результат приходить. Дякую кожному з вас — за підтримку, за силу, за те, ким ви є».

Нагороди гравцям і наставникам вручали президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко та президент УПЛ Євген Дикий. Крім золотих медалей, гірники під легендарну композицію We Are the Champions отримали чемпіонський кубок.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
06.08.2024 18:00

Президент УАФ Андрій Шевченко вручив золоті медалі команді «Динамо» U-19

6 серпня в Будинку футболу відбулася урочиста церемонія нагородження к...

05.08.2024 13:50

Офіційно. Відбулося засідання Комітету національних збірних команд УАФ

Сьогодні, 5 серпня в Будинку футболу відбулося засідання Комітету наці...

26.07.2024 09:39

Андрій Шевченко: «Юнацька збірна України на Євро-2024 (U-19) виконала всі завдання, які перед нею стояли»

Президент УАФ Андрій Шевченко прокоментував виступ юнацької збірної Ук...

15.06.2024 14:00

Андрій Шевченко: «Мій план — підтримувати Україну на всіх напрямках»

Англійське видання The Guardian опублікувало велике інтерв'ю з президе...

Підписатися на новини