УАФ долучилася до «Ігор переможців», які були організовані для дітей у лікарні «Охматдит»

28 липня в НДСЛ «Охматдит» відбулося спортивне свято «Ігри переможців». Цей захід проводиться другий рік поспіль, й у ньому беруть участь діти, які мали складні захворювання, але одужали після лікування або проходять реабілітацію в провідній лікарні України.

Після варварського обстрілу лікарні російською федерацією, який стався 8 липня, в організаторів «Ігор переможців» були певні сумніви щодо доцільності проведення заходу. Та все ж було вирішено, що це свято потрібне в першу чергу дітям, які долають великі життєві виклики.

Фото Олесі Задорожної

Українська асоціація футболу є надійним партнером лікарні «Охматдит». Зокрема, після обстрілу 8 липня з ініціативи президента УАФ Андрія Шевченка на відновлення лікарні було перераховано благодійний внесок.

Фото Олесі Задорожної

«Хочу запевнити, що Українська асоціація футболу й надалі буде підтримувати «Охматдит». Я щиро дякую лікарям та всьому персоналу лікарні за мужність та фаховість. А вам, наші юні переможці, я хочу сказати — ви є прикладом для нас, дорослих. Прикладом, як потрібно долати складні ситуації й вірити у свої сили. Дякую вам! Нехай Бог береже вас і нашу Україну!» — сказав, звертаючись до присутніх, перший віцепрезидент УАФ Павло Бойчук.

Фото Олесі Задорожної

Генеральному директору «Охматдиту» Володимиру Жовніру від УАФ було передано набір футбольної атрибутики та м’ячі, які будуть використовуватися для реабілітації дітей, що проходять лікування в клініці, а кожен з учасників «Ігор переможців» отримав від УАФ сувеніри.

Фото Олесі Задорожної

У ході свята діти взяли участь у символічному забігу територією лікарні в компанії Володимира Жовніра. 

Фото Олесі Задорожної

Крім представників Української асоціації футболу, участь у заході, серед інших, узяли перший заступник голови правління ФСТ «Динамо» Микола Даневич, засновник Книги рекордів України, заслужений журналіст України Валентин Щербачов, срібний призер Олімпійських ігор із вільної боротьби Валерій Андрєйцев, багаторазова чемпіонка України з традиційного карате Марина Юр’єва зі своєю ученицею Єлізаветою Могилян, багаторазовий чемпіон світу з бодібілдингу Вадим Василєвський, володар титулу «Містер Всесвіт» Володимир Оснік, чемпіон світу з кікбоксингу Володимир Бульба та представник ГО «Спільна перемога» Олександр Соколинський.

Фото Олесі Задорожної

Вони звернулися до дітей та їхніх батьків із мотивуючими промовами, а потім провели майстер-класи з різних видів спорту. Представники УАФ відвідали футбольний майданчик, де разом із гравцями столичного ФК «Атлет» також узяли участь у майстер-класі для пацієнтів «Охматдиту».

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.07.2024 17:48

У Києві відбулися навчальний семінар та атестація для делегатів та офіцерів безпеки УАФ

У четвер, 25 липня, у Будинку футболу відбулися навчальний семінар та...

22.07.2024 17:46

Відбулося жеребкування мінітурніру за право замінити в УПЛ-2024/2025 СК «Дніпро-1» (Дніпро)

Сьогодні, як і анонсувалося, відбулося жеребкування півфінальних пар м...

20.07.2024 15:00

«Інклюзивні футбольні секції» на Київщині

Соціальний проєкт Української асоціації футболу та Київського об&rsquo...

19.07.2024 12:00

«Відкриті уроки футболу» завітали до села Борщовичі, що на Львівщині

Львівська асоціація футболу продовжує реалізовувати традиційний всеукр...

Підписатися на новини