Микола Костенко про Євролігу-2024: «Це був один із найкращих турнірів, які збірна України провела останніми роками»

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко прокоментував виступ нашої команди в дивізіоні В Євроліги-2024.

Збірна України з пляжного футболу стала переможцем розіграшу Євроліги-2024 в дивізіоні В, що проходив 17—21 липня у грузинському Батумі. Підсумки виступу синьо-жовтих на престижному турнірі підбив наставник команди Микола Костенко. 

«Проаналізували зі своїм помічником Олександром Корнійчуком наші матчі та загалом увесь турнір. Звісно, що результатом тренерський штаб, як і якістю гри, задоволений. Ми грали дуже уважно і сконцентровано, пропустили всього шість м'ячів у п'яти матчах. Результативність була теж на належному рівні. За виключенням, можливо, фінального поєдинку, усе було на відмінно. І взаємодія гравців, і дії воротарів, які дуже добре розпочинали атаки і якісно грали на лінії. За всіма показниками це був один із найкращих турнірів, які збірна України провела останніми роками.

Якщо ж порівнювати його з дивізіоном А, то тут змагання були змішаними. Були представлені не тільки європейські команди, а й Ліван, Саудівська Аравія та Об'єднані Арабські Емірати. Ці три збірні відрізнялися гарною функціональною підготовкою. Емірати, наприклад, на останньому чемпіонаті світу вийшли з групи. Це команда високого рівня, посідає восьму сходинку світового рейтингу. Непрості хлопці, і тренер у них дуже кваліфікований.

Тим не менш, ми двічі обіграли цю команду (5:2, 4:2 Прим. ред.). Але якщо в поєдинку групового раунду в нас виходило все й могли забити й більше, то у фіналі, який завжди вирізняється додатковим психологічним тиском, було куди важче. Але зібралося багато наших уболівальників, що нас зобов'язувало, і ми реалізували свої моменти й виграли. 

Хочу відзначити, що в Батумі за збірну України дебютували двоє новачків — Андрій Потапов та Антон Росс. Останній виступає за «Альтернативу» й постійно був на очах у тренерського штабу. Середній вік нашої команди вже за 30 років, тож її треба омолоджувати. І от саме на цьому турнірі в нас був хороший сплав молодості й досвіду. У того ж Антона Росса головним козирем є швидкість. Дуже працьовитий хлопець. Андрія ж Потапова ми ще минулого року стали підключати до збірної, викликали й у цьому. Він є лідером свого клубу й органічно влився в наш колектив. Забив три м'ячі на турнірі й добре виглядав у захисті. Таке враження, що він у збірній вже не один рік. 

Ще раз хочу підкреслити, що на трибунах у Батумі було дуже багато українських уболівальників. Напевно, найбільше з усіх турнірів, де ми виступали. Навіть на Європейських іграх у Польщі не було стільки наших прихильників. На фіналі взагалі був повний стадіон. Ми їм дуже вдячні за підтримку.

Щодо найближчих планів, то в нас наразі в самому розпалі чемпіонат Києва. В неділю, наприклад, відбудуться два класні матчі між топ-командами. Надалі в кінці серпня пройде чемпіонат України, в якому візьмуть участь 8—12 клубів. У міжнародному календарі в нас цього року залишається лише відбірний турнір ЧС-2025, що пройде в жовтні в Іспанії. Звісно, під час підготовки до нього будемо намагатися організувати спаринги, адже лише самого тренувального процесу буде недостатньо», — сказав Микола Костенко.

Нагадаємо, що відбірний турнір чемпіонату світу 2025 року з пляжного футболу заплановано на 4—13 жовтня в іспанському Кадісі.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
25.07.2024 16:00

Представник України судитиме матчі Євроліги-2024 з пляжного футболу

Український арбітр Дмитро Дудка працюватиме на матчах дивізіону А Євро...

21.07.2024 20:30

Збірна України з пляжного футболу стала переможцем Євроліги-2024 в дивізіоні В

Сьогодні в грузинському Батумі збірна України з пляжного футболу фінал...

20.07.2024 18:57

Збірна України з пляжного футболу вийшла у фінал Євроліги-2024 в дивізіоні В

Сьогодні в грузинському Батумі збірна України з пляжного футболу прове...

19.07.2024 18:58

Збірна України з пляжного футболу виграла свою групу в розіграші Євроліги-2024

Збірна України з пляжного футболу сьогодні в грузинському Батумі прове...

Підписатися на новини