«Відкриті уроки футболу» побували на Хмельниччині

Фестиваль у межах проєкту Української асоціації футболу та Хмельницької обласної асоціації футболу «Відкриті уроки футболу» пройшов у Летичівській селищній громаді, що на Хмельниччині.

На відкриття завітали селищний голова Ігор Тисячний, його заступник Анатолій Ніцевич та заступник голови Хмельницької ОАФ Микола Кузнецов. Від гостей пролунали слова подяки нашим збройним силам та організаторам проєкту.

Фото ХОАФ

Активну участь у проведенні фестивалю взяли начальниця відділу освіти, молоді та спорту Раїса Кабанова, начальниця відділу культури, національностей та релігій Оксана Морозова, летичівська ДЮСШ та місцеві підприємці, які почастували дітей смачною випічкою та напоями. Завдяки волонтерам Роману Бондарчуку, Євгену Вішталу, Олександру Слободянюку, Володимиру Ганжію, Тамарі Жулкевич, Андрію Олійнику й Олександру Бондарчуку, психологині Ларисі Щербацькій та хореографці Інні Марчук діти змогли отримати задоволення від виконання футбольних вправ та вправ для загального розвитку.

Фото ХОАФ

72 учні віком від восьми до 10-ти років, що завітали на стадіон «Колос», стали учасниками навчальних занять із футболу та протягом двох днів весело проводили час, виконуючи футбольні вправи, естафети та граючи у футбол. У святі взяли участь летичівські ліцеї № 1, № 2, № 3, сусловецький ліцей, новокостянтинівський ліцей, вербецька та гречинецька гімназії. Запорукою насолоди від зустрічі з футболом, позитивних емоцій та вражень стала для дітвори музична розминка. Удосконалити свої вміння й техніку гри учасники заходу змогли у футбольних естафетах, що відбувалися на восьми майданчиках футбольного поля. Зацікавили дітей і заняття на майданчиках безпеки. Чимало корисної та необхідної в умовах війни інформації подали хлопчикам і дівчаткам працівники ДСНС та Національної поліції.

Фото ХОАФ

Наступного дня чудові миті зустрічі з футболом на стадіоні «Колос» продовжилися. Завершилося футбольне дійство врученням грамот і дипломів, а також м’ячів, футбольного інвентарю та екіпірування всім командам-учасницям заходу.

Фото ХОАФ

Керівники Летичівської громади підкреслили: «Всеукраїнський соціальний проєкт «Відкриті уроки футболу» став переконливим свідченням зацікавленості дітей та учнівської молоді заняттями із цього популярного виду спорту. Щира вдячність УАФ та Хмельницькій обласній асоціації футболу за гарну ідею та успішне втілення проєкту в Летичівській громаді!»

Фото ХОАФ

Проєкт Української асоціації футболу та обласних асоціацій футболу «Відкриті уроки футболу» за підтримки УЄФА — це:

  • психосоціальна підтримка дітей військових ЗСУ, дітей ВПО, дітей, постраждалих від війни;
  • об’єднання й дружба дітей ВПО з місцевими дітьми, соціальна інтеграція;
  • інклюзивне середовище, учасники незалежно від рівня здібностей, статі, а також участь дітей з особливими освітніми потребами;
  • знання з безпеки в умовах війни;
  • філософія масового футболу — радість від гри замість результату за всяку ціну;
  • виховання здорового способу життя;
  • розвиток волонтерства;
  • активізація місцевих громад через міжсекторні мережі (учителі, тренери, психологи, фахівці з безпеки, батьки, молодіжні лідери, місцева влада, меценати тощо).

Усі заходи проєкту проводяться в регіонах за погодженням з обласними військовими адміністраціями.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
15.07.2024 14:30

Європейські студентські ігри-2024: українські команди продовжують боротьбу в турнірі

Українські футбольні та футзальні команди продовжують свої виступи на...

11.07.2024 16:37

Виконком УАФ затвердив склад Комітету з етики і чесної гри УАФ

Виконком УАФ, що пройшов 10 липня, на пропозицію голови Комітету з ети...

10.07.2024 13:00

У Чернівцях пройшли курси підвищення кваліфікації шкільних учителів фізичної культури з модулю «Футбол»

На базі кафедри фізичної культури та основ здоровʼя факультету фізично...

Підписатися на новини