Рішення Виконкому УАФ: довіра штабу Сергія Реброва, затверджено локації матчів збірної України, схвалено регламент чемпіонату

У середу, 10 липня в Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Української асоціації футболу.

Розпочалося воно з привітань із днем народження членів виконкому Катерини Монзуль, Сергія Реброва, Олександра Каденка та Миколи Павлова. Микола Петрович відсвяткував 70-річний ювілей, тому згідно зі Статутом УАФ виконком ухвалив рішення звернутися до Конгресу УАФ із пропозицією надати легенді вітчизняного футболу, заслуженому тренеру України Миколі Павлову статус почесного члена УАФ.

Фото Дана Балашова

На Виконкомі УАФ серед інших питань було розглянуто виступи збірних команд. Після обговорення виступів національної збірної за пропозицією президента УАФ Андрія Шевченка Сергію Реброву та його тренерському штабу було висловлено повну підтримку. Цю пропозицію підтримали всі члени виконкому. Своєю чергою Сергій Ребров подякував за довіру й підкреслив, що вірить у потенціал команди.

Фото Дана Балашова

Також виконком затвердив місця проведення домашніх матчів збірної України в Лізі націй. Як уже повідомлялося, у вересні синьо-жовті прийматимуть команду Албанії в Празі (поєдинок відбудеться 7-го числа). А от у жовтні номінально домашні матчі з Грузією (11-го числа) та Чехією (14-го) збірна України проведе в польських Познані та Вроцлаві відповідно.

Крім того, виконком затвердив регламенти на наступний сезон для УПЛ та ПФЛ. Також було затверджено новий склад Комітету з етики та чесної гри УАФ.

«Це був дуже важливий виконком, адже зовсім скоро ми плануємо розпочати національні чемпіонати серед професіональних чоловічих команд. Було затверджено відповідні регламенти, які будуть діяти протягом наступного сезону.

Зайве говорити про важливість футбольних змагань під час війни саме на території України — вони не лише свідчать про наш незламний дух, а й демонструють усьому світу наше прагнення до нормального життя.  

Фото Дана Балашова

Також під час засідання Виконкому УАФ було розглянуто підсумки виступу збірної України на Євро-2024. Було зазначено, що наша головна команда, попри надважку ситуацію в країні, усе ж потрапила на чемпіонат Європи. На самому чемпіонаті збірна не виправдала сподівань і не вийшла з групи. Основною причиною став провальний перший матч, в якому ми поступилися збірній Румунії. На жаль, у наступних матчах виправити ситуацію не вдалося, хоча команда Сергія Реброва і змогла набрати чотири очки — це найбільший результат за весь час виступів збірної України у фінальних турнірах Євро.

Відзначу, що УАФ створила всі умови для якісної підготовки національної команди до Євро-2024. Але слід згадати, що Сергій Ребров очолив збірну вже після початку відбірного циклу. І це ми також брали до уваги, оцінюючи роботу тренерського штабу. У цілому Виконком УАФ підтримав напрямок розвитку національної збірної й висловив повну довіру та підтримку тренерському штабу Сергія Реброва.

Зараз завдання національної команди — підготуватися до виступів у Лізі націй, матчі якої розпочнуться вже у вересні, та кваліфікації до чемпіонату світу-2026. Перед стартом національної команди в Лізі націй ми проаналізуємо її виступи, а також виступи двох юнацьких і олімпійської збірної на засіданні комітету національних збірних», — прокоментував підсумки виконкому президент УАФ Андрій Шевченко.

Більш детально про інші рішення виконкому буде повідомлено найближчим часом на офіційних ресурсах УАФ.

НОВИНИ ПО ТЕМІ
11.07.2024 14:02

На Волині проведено 30-й захід проєкту за програмою FIFA TDS із пошуку та розвитку талантів

8 липня в містечку Цумань, що на Волині, було проведено 30-й захід за...

11.07.2024 10:35

«Відкриті уроки футболу» крокують Закарпаттям

Фестиваль у межах проєкту Української асоціації футболу та обласних ас...

03.07.2024 12:18

Юні футболісти та їхні тренери з чотирьох регіонів України вирушили на тренування до Італії

В межах співпраці УАФ та Італійської федераціїї футболу 40 дітей та 10...

02.07.2024 10:00

Діти з Дніпропетровщини отримали змогу відпочити в оздоровчо-тренувальному таборі УАФ у місті Трускавець

29 червня розпочав роботу 10-денний оздоровчо-тренувальний табір у міс...

Підписатися на новини